Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Segíteni kötelesség

Színes televízióját ajánlotta fel a gönyűi Budavári házaspárnak a győri Szent Anna Szeretetotthonban élő Somlai Pálné. A folyosóról belépve aprócska teakonyha, vele egy légtérben a szoba, amelynek lakója, özv. Somlai Pálné mutatja az ablak előtt elhelyezett kis asztalt.
Ott szokott olvasni, az a nappalija. A hölgy 1943-ban végzett az akkori győri női felső kereskedelmi iskolában. Két cégnél tíz-tíz évet dolgozott, összesen három és fél évtizedig pénzügyi vezetőként. Férje ennél is hosszabb időn át volt Győr városának pénzügyi vezetője. Somlai Pálné három éve él a győri Szent Anna Szeretetotthonban, olykor felruccan Budapestre, leánya ott él, orvos, egyetemi docens.
– Nagyon nagyszerű gyermekem van, kitűnő ember a vejem. Most voltak itthon nálam. Ha a lányom egyedül jön, akkor itt alszik nálam, éjszakákba nyúlóan beszélgetünk.
A hölgy az otthonról azt mondta, kényelmes, és ami a legfőbb pozitívuma, hogy biztonságot nyújt. Azt a biztonságot, amit azok a szegény gönyűi emberek, akiknek otthonát elmosta az árvíz, elveszítettek. Hírt hallva róluk gondolta úgy, ereje szerint segít rajtuk. Ezért küldené el számukra a televíziót, talán enyhít nem éppen szívderítő helyzetükön.
Lapunk vállalkozott a közvetítő szerepére és elhozta az otthonból a televíziót. Gönyű polgármestere juttatta el a készüléket a családhoz, s hogy hasznát is vehesse a család, a polgármesteri hivatal vásárol hozzá antennát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábeltévé-díjemelés: felháborodott fogyasztóvédők

Az Országos Fogyasz-tóvédelmi Egyesület győri szervezetéhez számos felháborodott jelzés érkezett… Tovább olvasom