Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sebességnövelés, programcsomagok

A hálózatkorszerűsítés rövidesen befejeződik, több új szolgáltatást tervez a ViDaNet Győrött.
Az ősszel ígért tervei a ViDaNet zrt.-nek Győrött megvalósultak: két csomagban működik (gyorsan népszerűvé vált) a digitális szolgáltatás, a hálózati átépítés hetvenöt százaléka kész és a munka folytatódik. Az idén 150 millió forint értékű fejlesztés valósul meg, mondta el lapunknak a kábeltelevíziós szolgáltató társaság vezérigazgatója, dr. Sepsey György.

A hálózatátépítésben (amely feltétele a korszerű szolgáltatások, pl. az internet és a digitális műsortovábbítás bevezetésének) a belváros okozza a legtöbb gondot. Szűk utcák, hiányzó alépítmények, a házak homlokzatán kívül nem lehet vezetéket vinni...

A munka bontásokkal jár, ezt viszont egyeztetni kell az önkormányzattal, idegenforgalmi szezonban ugyanis nem szeretnék feltúrni az utcákat. A helyzet úgymond nem reménytelen, mert, mint a vezérigazgató említi, Pécsen ugyanezekkel a gondokkal sikerült megbirkózni.
A mostani televíziós műsorkínálat egyelőre a frekvenciakapacitás miatt – mint tegnapi számunkban a Sport Klub csatorna kapcsán írtuk – jelentősen nem változhat.

Annyi változás lesz, hogy félévtől megjelenhet a kínálatban a nagyon népszerű Hallmark műsora jó minőségű filmekkel, neves színészekkel. (Az HBO analóg sugárzása megszűnik, így felszabadul egy frekvenciasáv.) A jövő útja azonban más. Mint dr. Sepsey György vezérigazgató említi, Budapesten a T-Kábelnél már az összes analóg csatornát megszüntetik: a digitalizálás több lehetőséget és főleg jobb minőséget kínál...

A ViDaNet újabb digitális csomagokat is tervez, a sorrendet majd egy telefonos előfizetői közvélemény-kutatás dönti el: nyelvi, könnyűzenei vagy esetleg sportműsorokra van-e nagyobb igény. Szó van rádióműsorok digitális programcsomagjáról is.

Gyorsuló net kevesebb korláttal

A jól bevált Kábelnet szolgáltatást is fejleszteni kell. Növelni például az internetes hozzáférés sebességét (bár ez bizonyos szint felett már inkább csak virtuális, semmint gyakorlati jelentőségű). Jelentősen módosítani kell a letöltési korlátokat, magyarán megemelni az eddigi határokat.
Tervezi a cég egy úgynevezett „kombitermék" bevezetését is. Ebben együtt szerepel a televíziós és az internet-előfizetés, lényegesen olcsóbban, mint most, amikor csak külön-külön lehet előfizetni.
A „barátságos árhoz" tartozik, hogy az internetes hozzáférés persze nem lesz nagy sebességű, ámde otthoni böngészésre, tájékozódásra s kisebb igényű munkákra megfelelő.

Nem manipulálják a Hír TV-t

Dr. Sepsey György külön is szóba hozta a Hír TV-vel kapcsolatos gondokat. Az utóbbi hónapokban a szolgáltató rengeteg előfizetői reklamációt kap a műsorcsatorna gyakori hibájáért, az adáskimaradásokért. A vezérigazgató szerint már politikai célzatú manipulációval is vádolják a szolgáltatót, azzal, hogy szándékosan „zavarják" a közismerten ellenzéki tévécsatorna műsorát.
Fontos tudni, hogy ezekhez az adáshibákhoz a műsort csak továbbító szolgáltatónak semmi köze: nem a kábeles továbbítás, hanem az adás műholdas sugárzása kritikán aluli. A szolgáltatók ezt már sokszor jelezték a Hír TV illetékeseinek, állítólag volt is valami berendezéscsere, ám javulás nem történt. Úgy tűnik, ezt a helyzetet a Hír TV ki is használja, mert a kérések ellenére még csak futó felirat formájában sem tájékoztatja nézőit a műszaki hibából adódó adáskimaradásokról. Ebből adódik, hogy a nézők politikai manipulációt gyanítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Megharcolnak'' a gyerekekért

Kivételes fejlesztést vitt véghez az abdai Zrínyi Ilona-iskola. Projektoros táblához,… Tovább olvasom