Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Sebességcsökkentő szigetek óvják a környékbelieket

Győr - Helyszíni szemlén mutatta be a nyilvánosságnak tegnap a megújult Török István utcát Herkely Ákos önkormányzati képviselő (KDNP).
A Közlekedésfejlesztés 2008 program keretében idén mintegy 2200 négyzetméter felületen az utca új, kétrétegű aszfaltot kapott. Három sebességcsökkentő szigetet is építettek, a középsőn gyalogátkelőhelyet alakítottak ki, az autósok így nagy valószínűséggel betartják az óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást mind a Szabolcska, mind a Török István utcában.

A mintegy 19 millió forintos költséggel elvégzett munkát – 264 tonna aszfalt és 150 négyzetméter térkő felhasználásával – a Magyar Aszfalt Kft. végezte.

A képviselő megjegyezte, a 4. számú választókörzet útjainak felújítására a következő 2 évben még 175 millió forintot kellene fordítani. A Cirkeli utca felújítása és szennyvízelvezetése, az Attila utca, Sorház utca, Szövő utca, Pusztaszeri utca, Sport utca, Vezér utca útburkolatának felújítása mindenképp szükséges lenne. A Buda, illetve az Urbantsok utca bizonyos szakaszai is elhasználódtak. Véleménye szerint a munkálatok 2010-ig – megfelelő tervezéssel és ütemezéssel – megvalósíthatók.

Olvasóink írták

 • 2. raffy2 2008. augusztus 01. 22:09
  „én is szeretnék az utcánkba sebességcsökkentő szigetet,és akkor itt is betartanák a 30-as sebességet.mert most a tábla semmit sem ér,mert egyesek nem ismerik a kresz szabályait.”
 • 1. sziszifusz 2008. augusztus 01. 19:17
  „Győr mindig fejlettebb volt mint a környék,vagy más megyei jogú város.
  Itt még ma is mint az utolsó faluban a keresztyén erkölcsű képviselő-maga akár még keresztbe is fekszik,hogy a sebesség csökkenjen.Ha az Ő véleménye szerint ütemeznek,biztos vagyok benne úgy lesz.Már szent olyan mint a Lajos az ipar telepeken.Egyformák.Az új és a régi így együtt a szép.
  Vannak még visszahúzók - akiknek rég el kellett volna felejteni a rendszerváltáskori igéretet:ezekben a keresztben fekvő közegekben és ütemezésben jobb lenne,ha nem a laikus hevület és hit- tán a hivatalai szakértelem döntsön.
  Ma már emléke sincs a hivatali szakértelemnek az Ő tekintélyének,a kozszolga ethosznak!
  Ma már rendszerváltott orvosok, ügyvédek ,tanarok - pártsemlegesen aszfaltoznak és mérnek lukakat s számolnak térkövekkel és újraválasztással!
  Szép új világ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcáról utcára: hol, mit, miből újítanak fel

Győr - A Győri Útkezelő Szervezet most kezdődő sorozatunkban tételesen felsorolja az útfelújítási… Tovább olvasom