Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Schmitt Pál előadást tartott Győrben

Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke a sport jelentőségéről tartott előadást a győri városházán.


17 óra 22 perc: A jelenlévők hosszas tapssal köszönték meg Dr. Schmitt Pál és Borkai Zsolt előadásait.

17 óra 20 perc: ˝Egészség mindenek előtt˝- hangsúlyozta Schmitt Pál. Ez azt is jelenti, hogy ˝van önbizalmam, szeretek, és szeretnek, árad belőlem a hazaszeretet, van szakmám, és büszke vagyok tudásomra˝.

17 óra 19 perc: Schmitt Pál záró gondolatként az egészség kifejezésről beszél. Szerinte ez roppant sok dolgot foglal magában, valóban a teljességet jelenti.

17 óra 13 perc: A köztársasági elnök felelősségről és példamutatásról beszél, valamint arról, hogy az időseknek kontrollt kell gyakorolni az ifjak felett.

17 óra 13 perc: Schmitt Pál kifejti, hogy felelősségének érzi, hogy biztassa az embereket a sportolásra, egészséges életmódra, tanulásra és összetartásra. Az idősebbeket arra biztatja, hogy segítsék a fiatalokat, többek közt a múlt megismerésében, s abban, hogy helyes következtetéseket vonjanak le.

17 óra 09 perc: Schmitt Pál szerint az élethosszig tartó tanulás lehetséges. Miért ne tennénk?- teszi fel a kérdést. Győrben minden lehetőség adott.

Az előadás remek hangulatban telik, a részvevők láthatóan és hallhatóan jól érzik magukat.

17 óra 55 perc: Schmitt Pál szerint az élsportolók pozitív példaként szolgálhatnak a gyermekek szemében. Ezt követően a sport egészségre és elmére való pozitív hatásairól beszél. Saját bevallása szerint mindenütt hirdeti, hogy a mozgás hozzá tartozik az egészséges élethez.

17 óra 03 perc: ˝A sport megtanít arra, hogy alázattal legyünk egymás és a szabályok iránt˝. A köztársasági elnök a sport pozitív hatásairól beszél.

17 óra 02 perc: A köztársasági elnök kifejti, hogy a mai fiatalok egyre inkább hanyagolják a testmozgást, helyette inkább a televíziót vagy az internetet válasszák.

16 óra 59 perc: Schmitt Pál szerint a sport több a test karbantartásánál. A mozgás fontos a léleknek, a készségek fejlesztése szempontjából s az agynak is. Hozzátartozik lelki egészségünkhöz, önbizalmat ad. Szellemünk képes fiatal maradni, nem szabad hagyni a testet aránytalanul elöregedni.

16 óra 55 perc: ˝Ép testben ép lélek˝- hangsúlyozza a köztársasági  elnök. Felhívja a figyelmet, hogy életünk harmadik harmada ugyanolyan fontos, mint az első kettő. Emlékezik a szovjetek és kommunisták tetteire. Szerinte mindaz nem gyakorolt jó hatást az emberek életvitelére, s sokmindent elvett a mai idős emberektől.

16 óra 53 perc: Schmitt Pál gratulál Borkai Zsoltnak, amiért az év polgármesterének választották. Szerinte felkészültségének és annak köszönheti az elismerést, hogy nem hallani negatív híreket Győrről.

16 óra 52 perc: A köztársasági elnök szerint az előadás címe az is lehetne, hogy "A köztársasági elnök tisztelgése a győri idősek előtt".

16 óra 49 perc: Schmitt Pál megkezdi előadását. Arról faggatja az idősebb résztvevőket, mennyit sportolnak a mindennapokban.

16 óra 48 perc: Videót vetítenek Schmitt Pál olimpiai szerepléséről.

16 óra 47 perc: Záró gondolatként Borkai Zsolt arra hívja fel a figyelmet, hogy a sportolást elkezdeni soha nem késő, az idősebb korosztály tagjait is aktív életre buzdítja.

16 óra 42 perc: Borkai Zsolt szóba hozza, hogy nevét gyakran emlegetik a MOB elnöki pozíciója kapcsán. Biztosítja a jelenlévőket arról, hogy ha megválasztják, polgármesteri kötelezettségeinek a korábbiakhoz hasonlóan tesz eleget.

16 óra 38 perc: A polgármester arra emlékezik, hogy mikor 2006-ban felkerték, hogy induljon a város első embere címért, úgy érezte, talán ebben a szerepben is eredményes lehet. A sport azonban továbbra is fontos maradt számára. Örömét fejezi ki, hogy tehet a városért.

16 óra 30 perc: Az emberek nagyon várták az 1988-as olimpiát, hogy végre magyar csapat is szerepelhessen. Tizenegy aranyéremmel, ha sérülések árán is, végül hatodik lett a magyar csapat. A siker Borkai Zsolt szerint az összefogáson múlott. A polgármester saját sikereire emlékezik, s arra, hogy milyen a dobogó tetején állni.


16 óra 28 perc: Borkai Zsolt visszaemlékezésében arról is beszélt, hogy a kezdeti nehézségek után gyakran érezte, hogy feladja a tornát, de szülei s edzője, Röck Samu visszaterelte a helyes útra.

16 óra 20 perc: Borkai Zsolt köszöntőt mond, sportmúltjára emlékezik. A polgármester arról beszél, hogy bár a sport és a tanulás nehezen összeegyeztethető, a fiatalokat bíztatni kell, hogy mindez megvalósítható.

16 óra 16 perc: Videót vetítenek Borkai Zsolt szöuli olimpiai szerpléséről.

16 óra 10 perc: Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és Borkai Zsolt polgármester megérkeztek a városháza dísztermébe.

16 óra: Az érdeklődők elfoglalják helyüket a díszteremben, mely mostanra csaknem teljesen megtelt. Ottófi Rudolf és Somogyi Tivadar alpolgármesterek az első sorban várják, hogy az előadás elkezdődjön.

Dr. Schmitt Pál és Borkai Zsolt megérkezett a városháza dísztermébe.
Dr. Schmitt Pál és Borkai Zsolt megérkezett a városháza dísztermébe.


Korábban:

2010. október 27-én, szerdán a Nyugdíjasok Győri Szabadegyeteme következő rendezvényét tartja.

16.00 órától dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, olimpiai bajnok, valamint Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, olimpiai bajnok tartanak előadást Idősebbek is elkezdhetik? címmel a sport jelentősségéről.

Helyszín: Városháza Díszterme

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. pet 2010. november 04. 08:36
  „http://www.gyorinap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3164&Itemid=65
  2010.03.24.

  "Azt is rebesgetik, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökeként is szóba jött a neve.
  Valóban vannak, akik el tudták képzelni, hogy én irányítsam ezt a testületet. Számomra maga a gondolat is rendkívül megtisztelő. Nem leszek azonban a MOB elnöke. Tudomásom szerint a Fidesz-kormány az olasz modellt akarja megvalósítani a sportfinanszírozásban, tehát nem valamelyik minisztérium, hanem a MOB juttatná célba a sportra szánt összegeket. Erre a feladatra pedig mindenképpen főállású ember kell. Én pedig főállásban polgármester vagyok és az is szeretnék maradni. Győrt választom, még a MOB-elnöki címmel szemben is."”
 • 29. kisokoska 2010. október 28. 21:20
  „"Borkai Zsolt szóba hozza, hogy nevét gyakran emlegetik a MOB elnöki pozíciója kapcsán. Biztosítja a jelenlévőket arról, hogy ha megválasztják, polgármesteri kötelezettségeinek a korábbiakhoz hasonlóan tesz eleget."
  Tudtam, hogy a mi polgármesterünk egy zseni. Polgármester- országgyűlési képviselő és még MOB elnök is lehet. Szuper!!! Mindezek után még marad ideje a győriek életével foglalkoznia. Nem tudom mégis , hogy gondolja mikor a MOB elnöki szék szinte egész embert kíván. Nagyon sok utazást, ne adja isten még valamely bizottságba is beválasztják. Nekem ne mondja senki, hogy minden kötelezettségének eleget tud tenni. Már akkor is halmozta a funkciókat mikor képviselőnek lett megválasztva az országgyülésben.”
 • 28. szocdem 2010. október 28. 15:30
  „˝Egészség mindenek előtt˝- hangsúlyozta Schmitt Pál. Ez azt is jelenti, hogy ˝van önbizalmam, szeretek, és szeretnek, árad belőlem a hazaszeretet, van szakmám, és büszke vagyok tudásomra˝.

  Hát akinek nincs szakmája- mert pl. gimnáziumi érettségije van, és nem járt fősulira - AZ BETEG???

  Ez az ember büszke a tudására, csak az a baj hogy arra is amit absolut nem tud. Pl. azt, hogy ezérta diszkriminatív kijelentésért egy normális országban vagy lepojácázzák, vagy megkérik hogy távozzon vissza a "sportvonalra"... (Ide volt szokás irányítani az Ő idejében a hsznavehetetlen intellektusú pártembereket, bár meg kell jegyezzem: Schmitt sem az utcáról lett Kádár kedvenc sportdiplomata)”
 • 27. igazszó 2010. október 28. 14:07
  „Szánalmas, és pofátlan is Borkai. Bujik, dörgölözik, mert egyedül nem éppen egy jellem,!:(((( Bizony gerinc nélkül nehéz megélni! Győr város polgárai rühellik a polgármesterüket.Erősítésnek hozta magával a közt.elnököt, mert elbújni mögé kicsit nehéz, EGYÉBKÉNT MEG VISSZATASZÍTÓ EZ A NAGY RAGASZKODÁS...UTÁLATOT VÁLT KI!”
 • 26. tati 2010. október 28. 07:44
  „minek is jött?
  tartott egy rögtönzött TV tornát???
  -ahhoz talán értett....”
 • 25. Accra 2010. október 27. 23:03
  „Az a gyalázat, hogy ilyen emberek vezetik...”
 • 24. Vincent_Hana 2010. október 27. 22:33
  „Azért összességében elég elszomorító hogy az "átlagemberek" ilyen véleménnyel vannak egy ország Köztársasági Elnökéről, mint amit az alábbi hozzászólásokban olvashatunk.
  Én a helyében ilyen kritikák után elgondolkodnék, és tenném a dolgomat reggel és este a mosdóban a tükör előtt...Aztán fognám és letörölném a tükröt...
  Gyalázat ez az "ország"”
 • 23. vidéki 2010. október 27. 21:54
  „kimnovák után szabadon: "nem találok szavakat és hidd nem is keresek"”
 • 22. peet2 2010. október 27. 21:09
  „azt nem tudni hogy a szegény nyugdijasoknak adott e a sportoláson kivül jo tanácsot,
  hogy éljenek meg a szerény de TISZTESSÉGES nyugdijukból???????”
 • 21. bojtár 2010. október 27. 20:48
  „pali FEL,VIGYÁZZ ÜLJ LE.köszönjük”
 • 20. Primax 2010. október 27. 19:49
  „Egy jó lecsórecept legalább elhangzott...?”
 • 19. Révfalusi-szúnyog 2010. október 27. 19:26
  „Valami kiba...ott unalom lehetett. Mondjuk engem sose érdekelt a sport, életemben se néztem meg egyetlen perc sportadást se, ha pedig sporthíreket mondanak, azonnal lekpacsolok rádiót, tévét.
  Szerintem a sport többnyire a primitív emberek szórakozása, akik képtelenek egy oldalt figyelmesen elolvasni egy jó könyvben. Ami azt illeti, Borkai se a szellem embere....no nem mintha a balogjózsi az lett volna.
  Nagyon jó volna megérni végre Győrben egy igazi szellemi kvalitással bíró polgármester megválasztását.”
 • 18. mir 2010. október 27. 18:30
  „15

  Mit vártál orbán pincsijétől?”
 • 17. dundi08 2010. október 27. 18:05
  „A két "segg" meg nyalja egymást...”
 • 16. poorman 2010. október 27. 17:46
  „17 óra 25 perc

  A jelenlevők hatalmas nyelvcsapásokkal nyalják a két segget!
  A két tulajdonos elégedetten mosolyog!”
 • 15. coment 2010. október 27. 17:43
  „Irigylem a Zemberek Zemberét, hogy jelen helyzetben a sport a legnagyobb gondja. Egy szava sincs az Alkotmánybíróság betiltásához, vagy a nyugdíjpénztár lenyúlásához. Hát nem egy Sólyom, de ezért tették ide...
  Így lesz igazán a (ga)Zemberek Embere...”
 • 14. arrabonem 2010. október 27. 17:24
  „12. AHA
  Vaze, lehet, hogy ez a kisebbrendűségi izém van... Pszichodoktor meg bogyóhegyek...
  (Amúgy figyelt rám a kutya, és még félelmetesnek sem látszott, szép és intelligensnek tűnő jószág volt, nem a rózsaszín szemű, pit-like idegroncs fajta.)”
 • 13. dundi08 2010. október 27. 17:00
  „Hú milyen nyáltócsa lehet most a Városházán. Eldönteni sem tudom kinek a ... nyalogathatja jobban.”
 • 12. AHA 2010. október 27. 16:58
  „arrabonem
  Szerintem meg az a bajod,hogy terád a kutya sem figyelt.
  :D”
 • 11. arrabonem 2010. október 27. 16:55
  „Kettő után jártam a tornyos házban. Kigyúrt, kutyás fiatalemberek az előcsarnokban, lépcső szélén osonás (középen a szőnyeg kordonnal védve az én prosztó lábnyomomtól), nem annyira örömteli tekintetek, mi a ... keresek itt félfogadási időben, amikor itt fontos dolgok készülnek, sok-sok öltönyös fontos ember a nagyterem előtt...”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló jósnő Győr belvárosában: lenyelte az ötezrest

Győr belvárosában egy fiatal hölgy segélykiáltására figyeltek fel a rendőrkapitányság civil ruhás… Tovább olvasom