Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Schmitt: „Belső béke van bennem

„Megfutottam a Jóisten által rám testált kétévnyi elnökséget, feladatomat méltósággal és a legjobb tudásom szerint igyekeztem ellátni” – nyilatkozta a Kisalföldnek Schmitt Pál volt államfő a Parlament folyosóján szerdán.
– Miért jött el az államfőválasztásra?
– Kötelességemnek érzem, hogy itt legyek, meg sem fordult a fejemben, hogy ne így tegyek. A legjobb tudásom szerint adom át az új elnöknek a hivatalt. Drukkolok neki.

Schmitt Pál
Schmitt Pál

– Mit gondol, milyen államfő lesz Áder Jánosból?
– Minden elnök a saját személyiségjegyeit adja hozzá feladatához. Biztos vagyok benne, hogy ő is megtalálja azt a belső és külső harmóniát, aminek révén jól érzi magát a posztján.

– Milyen érzések munkálnak önben?
– Nézze, belső béke van bennem. Biztosan tudom, hogy nem plagizáltam, hogy nem csaltam. Ennek az igazságát megpróbálom megkeresni, akár bírói úton is. Megfutottam a Jóisten által rám testált kétévnyi elnökséget, feladatomat méltósággal és a legjobb tudásom szerint igyekeztem ellátni.

– Mit csinál mostanában?
– Úszom, motorral járom az országot... Mint volt elnöknek, lesz lehetőségem bizonyos szerepvállalásra, hiszen kaptam egy irodát néhány munkatárssal. Két irány motoszkál bennem, az egyik a sport világa és az egészséges életmód, a másik a diplomácia, az ország jó hírneve, a határon túl élő magyarság.

– Milyen tervei vannak?
– Elkezdem a PhD-fokozat megszerzését egyéni úton, a sport és a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés témájában. Most azt nézem át, mit tettem eddig, és mit kell még tennem, hogy ezt elérjem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klipet forgattak a győri kórház helikopter-leszállóján - fotók

A győri Colombre Band második klipjének forgatásához ennél látványosabb helyszínt aligha találhatott… Tovább olvasom