Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Schmidt Péter, az oktató családorvos

A napokban dr. Schmidt Pétert kinevezték a Semmelweis egyetem oktató gyermekgyógyász főorvosává.
A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar családorvostani tanszéke a napokban dr. Schmidt Pétert kinevezte az egyetem oktató gyermekgyógyász főorvosává.

A megyeszékhelyen egyedül Schmidt doktor oktathat rezidenseket – a diploma megszerzése után kötelező praxist végző fiatal orvosokat – a győr-szigeti gyermekorvosi rendelőben. A főorvos kinevezésében nem keveset nyomtak a latban a képzés-továbbképzés területén elért korábbi eredményei.

Az első „tanuló orvos", dr. Bán Barbara decembertől vesz részt dr. Schmidt Péternél a Radnóti utca 41. szám alatti praxisban a gyakorlati képzésen. A megelőzés, a diagnosztika és a gyógyítás kérdésein túl dr. Nagyné Oross Ilona asszisztens segítségével a számítógépes informatikai rendszert is tanulmányozhatta. A fiatal orvos elsajátított ismereteiről februárban a Debreceni Családorvosi Tudományos Napokon témavezetőjével közösen tart majd előadást.

Dr. Schmidt Péter 1991-ben kezdte az alapellátási szabadegyetem szervezését, az orvostovábbképzés most a XVII. évfolyam 135. rendezvényénél tart. Idén már 4 megyéből – a szomszédos Vas, Komárom-Esztergom és Veszprém megye területéről is – fogadhat jelentkezőket. További újdonság, hogy a háziorvosokon kívül a belgyógyászokat is fogadhatják.

A képzéseket májusig havonta egy alkalommal, általában minden hónap második szombatján rendezik a győri városházán. Első alkalommal most szombaton délelőtt fél 10-től fél 4-ig tart az alapellátási szabadegyetem, témáit az úgynevezett kardiovaszkuláris kockázat, a vérnyomás, az újabb baktériumos légúti megbetegedések és a nők alvásproblémái közül választották. A résztvevők a szakmai tudományos továbbképzés végén letett eredményes tesztvizsgára 20 kreditpontot kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárbarát hivatalt szeretnének

A csütörtöki győri önkormányzati közgyűlés zárt ülésen személyi kérdésekről is döntött, ezeket ismertette a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester, bemutatva a város két új tisztségviselőjét. Győr jegyzője a közgyűlési döntés értelmében – tegnaptól – dr. Papp László. A közterület-felügyelet új vezetője, Truka István márciusban lép hivatalába. Tovább olvasom