Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Schengen: Félnek az osztrákok a határnyitástól

Félnek a határnyitástól az osztrákok. A legtöbb településen a schengeni egyezmény életbe lépése után is korlátozzák a határon átvezető utakon a gépjármű-közlekedést. Az önkormányzatok sok helyen behajtani tilos táblát tesznek ki.
A határ mentén élők elsősorban a forgalom és a bűnözés növekedésétől tartanak.A csütörtök éjféltől érvényes határnyitás ellenére Fertőmeggyesnél például továbbra is csak gyalog és kerékpárral lehet átjutni a határon.

A személy- és teherjárművek forgalmát behajtani tilos táblával korlátozzák. Nem akarjuk, hogy átjáróház legyen a falu, a forgalom inkább maradjon meg a főutakon. Mindenképpen meg akarjuk akadályozni, hogy erre kerüljenek a személy- és a tehergépkocsik - mondta a Független Hírügynökségnek Peter Vargyas, Fertőmeggyes polgármestere.

Az osztrákok azonban nem csak a forgalomnövekedéstől tartanak, hanem attól is, hogy a térségben jelentősen nő majd a bűncselekmények száma. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány azt mondja, a tapasztalatok mást mutatnak. Szerinte nincs ok az aggodalomra. Az Ausztriában elfogott bűnelkövetőknek mindössze 30 százaléka külföldi állampolgár, és ezen belül elenyésző a magyarok száma - mondta  Szabadfi Árpád.

A határövezetben élők megnyugtatása érdekében csütörtök éjféltől 1500 osztrák katona járőrözik majd a környéken, de maradnak azok a rendőrök is, akik eddig a határállomásokon teljesítettek szolgálatot. A különbség csak annyi lesz, hogy ők mostantól meglepetésszerűen ellenőriznek a határövezetben.

Olvasóink írták

 • 16. mira 2007. december 21. 09:41
  „Nem kell nagyon felni, mert a burgenlandi hatarreszen ugyis sok rendör lesz alkalmazasban, ez meg is marad jo ideig. Sok ismerösöm van Ausztriaban, es senki nem mondta meg, hogy fel. Ha tartananak is valamitöl, az azert lehet, mert nem tudjak, milyen igy hatarellenörzes nelkül, mire szamithatnak. Fel ev mulva kellene megint ezt a temat felhozni. Felhaborodott emberek mindenhol vannak, latszik a hozzaszolasokbol. Azt pedig nem ertem, diplomaval miert nem maradnak Magyarorszagon dolgozni. Ilyenkor jo az ausztriai fizetes ? Es meg szidjak az orszagot, akkor maradjanak otthon.”
 • 15. Ati 2007. december 20. 23:13
  „Nem értem ! Itt mindenki támadja az osztrákokat olyanért amit a sajtó adott a szátokba. Miért félnének ???????? IDÁIG IS LEHETETT MENNI !!!! Gondoljatok bele majd egyszer ugyanez lesz Romániával is. Akkor vajon ki fog félni. Szerintem mindenki nézzen magába és mielőtt dobálóznánk ilyen hülyeségekkel, hogy félnek tőlünk, kérdezzük meg Őket személyesen és ne a sajtó ostobaságát fújjuk. Én nap mint nap rengetek osztrákkal találkozok és amikor az ilyen cikkekről említést teszek nekik csak mosolyognak és megkérdezik MITŐL IS KELL FÉLNÜNK ? Hát ha ők sem tudják akkor majd a magyar sajtó megmondja !!!”
 • 14. Mickey 2007. december 20. 21:47
  „Eddigis lehetett menni akkor majd pont most lessz a 2. népvándorlás nem? Az osztrákok megha ígytesznek akkor vagy nemjártak suliba vagy nagyon nemértenek a pénzügyekhez! Asszem mi magyarok jártunk/járunk oda (Pandorf) vásárolni.
  Hát ha nemkell a pénz...........”
 • 13. mira 2007. december 20. 20:14
  „pontositanek, idöközben olvastam a felelmekröl interneten, de szemelyesen nem mondta meg senki, hogy retteg. Az üggyel a felelmekröl magyar sajtoban többet latni. A masik dolog meg az, hogy nem csak mi magyarok vagyunk Ausztria szomszedja...En ezert megertem, ha tartanak a hatarnyitastol.”
 • 12. mira 2007. december 20. 19:52
  „Igazad van, " Ati", ezt a temat megint felfujtak. En Ausztriaban lakom, de ilyenekröl nem hallottam, magyar hirekben annal jobban.”
 • 11. határmenti lakos 2007. december 20. 18:53
  „Na csak annyit hogy bezzeg a háború után mikor a magyarok csempészték nekik az ennivalót(még a kórházakba is)hogy nehogy éhenvesszenek,nem zárták le az utakat.
  Igaza volt az egyik előttem szólónak,ha náluk vannak a ruszkik ennyi ideig,akkor ők a vendégmunkások magyarországon.
  (amúgy csak nálunk divat a sógorozás,főleg Pesten,ők nem használják
  viszont)”
 • 10. Dexter Gábor 2007. december 20. 17:52
  „Derék osztrák sógoraink inkább a határaikon belül a nyakukon élősködő, harmadik világbeli, tömegektől tartsanak, akik bizonytalanná teszik az osztrák utcákat, rettegésben tartják az iskolákat, rabolnak, fosztogatnak, stb. Azért, mert szegényebbek vagyunk, mint ők, még nem jelenti azt, hogy becstelenek is vagyunk! Nevetséges ez a félelmük! Persze, az Ausztriában lévő négerek és mozlimok tömegeit nem ildomos bírálni, a politikai korrektség jegyében, de a magyarokat lehet gyalázni, mocskolni. Felháborító!”
 • 9. GAZ69 2007. december 20. 17:20
  „Felháborító! Sopronban a tehermentesítő úton és a városban egyre gyakoribb, hogy osztrák rendszámú, hatalmas, büdös, sáros, szaros traktorok száguldoznak. Ennek teljesen egyszerű oka van: Kópházánál átjönnek, Sopronnál kimennek. Ha ezt az utat Ausztriában kéne megtenniük, akkor kb. 30-40 km-rel hosszabb lenne az útjuk! Javaslom a soporni városvezetésnek a "traktorral behajtani tilos táblát" kirakni (kivéve engedéllyel - amit természetesen csak magyarok kaphatnak meg)!!! Nagyon megérdemelnék!”
 • 8. gyurifumi 2007. december 20. 16:30
  „Na ja a "jó sógorok" mennyire félnek mintha csak mi mehetnénk hozzájuk szabadon senki más a közelebbi és távolabbi környékről. Még szerencse, hogy vendégszeretők mert mi lenne ha nem azok lennének! A síelő helyeken is kitehetnék a behajtani tilos táblát békéjük megőrzése céljából. Köszöntünk az Unióban ahol vannak egyenlőbbek az egyenlőknél.”
 • 7. colomano 2007. december 20. 14:45
  „Behajtani tilos tábla, alatta a kistábla: mit Ausnahme?”
 • 6. kiváncsi 2007. december 20. 09:05
  „A behajtani tilos táblákat nem a sajtó pakolja ki, szinte minden határmenti osztrák faluban. Mindenesetre elég barátságtalan lépés.”
 • 5. Ati 2007. december 20. 00:39
  „Ezt megint csak a média turbózza fel.”
 • 4. kivávcsi 2007. december 20. 00:14
  „... és a Vargyas név sem tűnik echte osztrák névnek. A nagypapa még biztos magyarul beszélt.”
 • 3. Gesichte 2007. december 19. 23:10
  „A történelem folyamán lejegyzett és le nem jegyzett adatok szerint már volt példa arra hogy magyar tőkén hízott a büszkeségük.Dehogy félnek.Sok lényeges dolog nem változik.Tudják ők.”
 • 2. tanítónő 2007. december 19. 22:52
  „igazad van! én is diplomával takarítok.”
 • 1. Érdekes 2007. december 19. 20:32
  „Milyen érdekes! Attól nem félnek, hogy tisztelt honfitársaink zsákszám viszik ki a pénzüket hozzájuk vásárolni? Attól nem félnek, hogy a diplomás takarítónők továbbra is elárasztják őket? Egyre jobban sajnálom, hogy az oroszok nem maradtak kicsit tovább náluk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén kérjen gázártámogatást!

Győr - A gáz árának januári ötszázalékos emelése, a kompenzációs rendszer változása s a problémák… Tovább olvasom