Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Sasvári Sándor: `átérzem a Duna, az ügy fontosságát´

A gönyűi falunapon fellépő Sasvári Sándor musicalszínész egyetértve aláírásgyűjtési akciónk céljával, a Duna érdekében készséggel írta alá a gyűjtőívet szombaton.


A gönyűi falunapon fellépő Sasvári Sándor musicalszínész egyetértve aláírásgyűjtési akciónk céljával, a Duna érdekében készséggel írta alá a gyűjtőívet szombaton Lakatos Attila aktivistának, aki a szakadó esőben is eltökélten gyűjtötte a szignókat.

Olvasóink is átérzik a népi kezdeményezés fontosságát, jó néhány önkéntes segíti a munkát: köszönjük nekik.

Ilyen önkéntes támogatónk a munkavédelemmel foglalkozó győri Takács Péter is, aki nemrégiben a Baross úti pavilonunkba több mint 200 aláírást adott le.

Sasvári Sándor (balra) musicalszínész egyetértve kampányunkkal készséggel írta alá a gyűjtőívet. Fotó: Tóth Gyula
Sasvári Sándor (balra) musicalszínész egyetértve kampányunkkal készséggel írta alá a gyűjtőívet. Fotó: Tóth Gyula

"Azóta tovább gyűlnek a szignók, azon dolgozom, hogy még 200-at tudjak leadni. Személyes okokból is az ügy mellé álltam: a Szúnyog-szigeten van telkem.

Az őszi és téli időszakban gyakorta előfordul, hogy annyira alacsony a vízszint, hogy a belső területeket csónakkal már nem lehet megközelíteni, a gumicsizmám viszont elmerül.

A népi kezdeményezésnek rendkívül jó a hírverése, s nemcsak Győr, de a Szigetköz esetében is átérzem az ügy fontosságát. Lakóhelyemen, baráti, rokoni körben gyűjtöttem az aláírásokat, s még `nem álltam le´.

Akivel beszéltem, szinte mindenki támogatta a kampányt. A mostani állapot nem tesz jót a környezetnek, stabil, kiszámítható vízszintek kellenének" – mondta Takács Péter.

A hétvégén több rendezvényen is segítették olvasóink kezdeményezésünket.

A gyirmóti Western Országos Bajnokságon, a kismegyeri történelmi lovas- és hadijátékon, a Pannonhalmi borvidék pincefesztiválján, a Győri Általános Vásárban, a bőnyi, a ménfőcsanaki és a gönyűi falunapon, a mecséri Ladikos Fesztiválon is gyűltek az aláírások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetközben a hágai bírák

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom