Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sárga csillaggal tüntettek Győrben: 150 tüntető várta Gyöngyösit - videó, fotók

Borkai Zsolt polgármester, Somogyi Tivadar alpolgármester és Balogh József volt városvezető is demonstrált a jobbikos képviselő ellen Győrben. Több tüntető sárga csillagot viselt a tüntetés alatt.


21.05

A szerdai demonstráción Borkai Zsolt kosár vérnarancsot kapott Takács Krisztiántól, a Jobbik megyei képviselőjétől. Győr polgármestere mosolyogva köszönte meg az "ajándékot".


Videók: Cseh Róbert


Felvételek Gyöngyösi Márton előadásáról - képek: Cseh Róbert


18.53

Elkezdődött nemrégiben a Jobbik Magyarországért Mozgalom fóruma a Bartók Béla művelődési központban.

A rendezvényen beszédet mond Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő is. Miatta szervezett a program kezdete előtt tüntetést több civil szervezet a művelődési ház bejárata közelében az utcán.Sárga csillag Győrben: képek a szerda esti tüntetésről - fotók: Cseh Róbert


A tüntetők mintegy százötvenen gyűltek össze. Kezükben táblákkal, melyeken az is szerepelt például, hogy "Győr nem kér a gyűlöletből", vagy az, hogy "Mi vagyunk a józan többség" és "Nem. A győri polgárok nemet mondanak az antiszemitizmusra".

Az összegyűltek sípokat fújtak, egyiküknél kereplő volt, néhányuknál agyag kürt.

Skandáltak is olyanokat, hogy "menj haza" és "többen vagyunk".

A tüntetést a "listázós" felszólalásáról ismertté vált Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő és a kirekesztő nézetek ellen szervezték.


Borkai Zsolt, Somogyi Tivadar és Németh Zoltán a tüntetésen


Akik a fórumra jöttek, azok az épület előtt gyülekezve egy darabig szemben álltak a tüntetőkkel, ők is hangot adtak véleményüknek, szerintük a tüntetőknek kellene hazamenniük.

Egyikük kezében a párt emblémájával ellátott zászló volt, többük nyakában piros-fehér-zöld zászló. Kihúztak egy műanyagra írt feliratot, azzal a szöveggel, hogy "Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek le kell mondaniuk eseteges külföldi állampolgárságukról".

10.46

Pénteki közgyűlési tudósításunkból már kiderült: Gyöngyösi Márton (Jobbik) országgyűlési képviselő győri fóruma idején (szerda este, 18 óra) a kisalföldi megyeszékhelyen (is) demonstrációt tartanak.

A tüntetésen részvételét jelezte Neupor Zsolt (DK) győri önkormányzati képviselő. Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere azzal zárta a márciusi a közgyűlést, hogy kijelentette: ő is ott lesz a szerdai demonstráción.

Gyöngyösi Márton a Jobbikot ért kritikákra fókuszál

Szerda este városvezető és ellenzéki politikusok közösen tüntetnek a "listázó" jobbikos országgyűlési képviselő ellen Győrben.

Mint ismert, a jobbikos képviselő tavaly novemberi parlamenti felszólalása során annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Mind a hazai közéletben, mind a nemzetközi sajtóban óriási vihart kavart parlamenti felszólalása óta Gyöngyösi Márton országjárásba kezdett.

Gyöngyösi az előadásokon elsősorban "a Jobbikot és személyét ért támadásokról, a Jobbik külpolitikájáról" beszél, külön összpontosítva "a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára".

Szombathelyen is közösen demonstrált a jelenlegi fideszes városvezetés és a korábbi szocialista polgármester

A nagyobb vidéki városokban (Szombathely, Veszprém), ahol eddig feltűnt Gyöngyösi, szintén demonstráció várta a Jobbik országgyűlési képviselőjét.

A Nyugat.hu márciusi eleji tudósítása szerint a vasi megyeszékhelyen közös tüntetett a jelenlegi fideszes városvezető, Puskás Tivadar és a város korábbi szocialista polgármestere, Ipkovich György.

A demonstráció békés volt: a tüntetők némán állva várták Gyöngyösit, ellenvéleményüket transzparensekre írva fejezték ki.

"Az magyar, aki annak vallja magát"

"Békés, kulturált demonstrációra számítok szerda este, a Bartók Béla Művelődési Központ előtt. Finoman fogalmazva is nehezményezem, hogy a Jobbik a magyarság elleni támadásnak nevezi a vezető erők és az ellenzék közös felvonulását.

Illyés Gyulát idézve erre csak annyit szeretnék reagálni, hogy `az magyar, aki annak vallja magát´.

Gyöngyösi ominózus kijelentését már tavaly decemberben megpróbálta finomítani, jobb színben feltüntetni a Jobbik, nem sok sikerrel.

Abba egyébként bele sem gondolnak a jobbikos képviselők, hogy ha Gyöngyösi elvei alapján a szomszédos országokban listáznak a határon túli magyarság parlamenti képviselőit, akkor mennyire kirekesztő, gyalázatos magatartás valósulna meg" - közölte a kisalfold.hu-val Neupor Zsolt.

"Semmi keresnivalójuk itt olyan embereknek, akik szélsőséges nézeteikkel uszítani jönnek"

A szerdai esti demonstrációt a Győri Zsidó Hitközség vezetője, Villányi Tibor kezdeményezte; a rendőrség tudomásul vette, s hozzájárult a szerda esti tüntetéshez.

"A legfontosabb, hogy csendes, békés demonstráció legyen a városunkban. 63 éve élek Győrben, s a kisalföldi megyeszékhelyet nyugodt városnak ismertem meg.

Éppen ezért semmi keresnivalójuk itt olyan embereknek, akik szélsőséges nézeteikkel uszítani jönnek.

Megjegyzem, hogy a győri Jobbikkal sem bajom nincs, de akik hergelni jönnek a társadalom szegénységben, kilátástalanságban élő tagjait, azt elfogadhatatlannak magatartásnak tartom.

Főleg olyan embertől, mint Gyöngyösi képviselő, aki alig 10 éve él Magyarországon" - mondta portálunknak Villányi Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusszal ütközött: halálos kerékpáros baleset Győrben

Egy 42 éves helyi férfi veszítette életét abban a balesetben, amely hétfő éjszaka történt Győrben. A… Tovább olvasom