Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Sárdagonya a kerékpárúton: 15-20 centit süllyed az ember lába a sárban - fotók

Bőny-Szőlőhegyen közel két km-es szakaszon kiadósabb eső után kizárólag terepjáróval lehet közlekedni, de ez sem jelent biztosítékot. A 6-os nemzetközi kerékpárútról van szó.
"A Páskom utca heves esőzések után vagy a téli latyak idején - nincs rá jobb szó - foglyul ejti az itt élőket. Úgy, hogy ez az út hivatalosan a 6-os számú nemzetközi kerékpárút része.

Terepjárók nélkül ugyanis képtelenség eljutni a házunkig, de hogy mást ne említsek: a hétvégi zivatar után az egyik, közeli földeken dolgozó traktoros teljesen kikelve mondta: nem fogok tudni hazamenni a családomhoz" - kezdte a kisalfold.hu-nak az utcabeli Kiss Imre.


Sárdagasztás Bőny-Szőlőhegyen

"Rossz belegondolni abba, ha vihar idején kell mentőt hívni az utcában élőkhöz"

"Amikor felvetődik, miért nevelnek egyre kevesebb állatot a magyar mezőgazdaságban, s miért vagyunk fényévekre a német és osztrák gazdáktól, érdemes lenne megnézni a vidéken élő magyar emberek körülményeit.

Napi 8-10 órát dolgozom az Audiban, mellette a `szabadidőmben´ közel 100 kecskét nevelek a farmomon, helyi piacra termelünk házi kecskesajtot. Alkalmazottaim vannak, munkát adok nekik, befizettem utánuk az adót, a járulékokat, de ha csak egy napig esik az eső, komoly kihívást jelent nekik, hogy eljussanak a munkahelyükre" - folytatta Kiss Imre.

A szőlőhegyi férfi szerint "rossz belegondolni abba, ha vihar idején kell mentőt hívni az utcában élőkhöz. Az önkormányzattól több segítséget várok. Főleg annak fényében, hogy Szőlőhegyen öt vállalkozás fizet iparűzési adót - köztük a Farm Tojás Kft. -, de egyelőre annyit nem sikerült megtenniük, hogy önkormányzati hirdetőtáblát leverjenek a közelben".


Kiss Imre körülbelül 15-20 cm mélyen süppedt el a sárban

Bőny polgármestere: "a maradék forrásunkat az esetleges újabb árvízi védekezésre tartalékoljuk"

"Folyamatosan pályázunk az EuroVelo 6-os út szőlőhegyi szakaszának a felújítására, de egyelőre nem hirdették ki a nyerteseket. A külterületi út valóban rendkívül rossz állapotban van. 2008-ban murváztunk itt, de a sűrűn közlekedő mezőgazdasági gépek gyorsan tönkretették az utat" - mondta Muraközy László, Bőny polgármestere.

"Közel két kilométeres szakaszról van szó. Az árakról mindent elmond, hogy egy kilométer aszfaltos kerékpárút költsége 32-35 millió forint. 2010 óta négy árvízzel kellett megküzdenünk: a maradék forrásunkat az újabb esetleges árvízi védekezésre tartalékoljuk" - tette hozzá Bőny polgármestere.

Arra a kérdésünkre, hogy a szőlőhegyi cégek iparűzési adójából nem futna-e a Páskom utca felújítására: Muraközy László annyit válaszolt: "a szóban forgó pénz jóval kevesebb, mint amire szükség volna az utca tisztességes rendbetételéhez. Megjegyzem: amint az időjárás és az út állapota engedi, szakszerű gréderezést végeztetünk itt".


Amikor a fű kezdi ki a kerékpárutakat

Bár ebben az írásunkban az az igazán megdöbbentő, hogy lakóutcáról beszélünk, nem szabad elfelejteni: pár hete fű nőtt ki a frissen felújított Fertő-parti kerékpárút aszfaltjában, míg egy győri kerákpárutat szintén kikezdett a fű a közelmúltban.

Mi lesz a 10 éve tervezett bőnyi Ipari Parkkal?


A sárdagasztás közvetlen szomszédságában terül el annak a 2004 óta tervezett Ipari Parknak a határa, melybe mostanáig egyetlen vállalkozás sem költözött, s ahová egy transzformátorállomásnál többet nem sikerült telepíteni. Ennek ügyére hamarosan visszatérünk.


Keressük a megye legrosszabb állapotú lakóutcáit!

Hasonlóan borzalmas állapotú utcában él? Nehezen jut haza? Küldje be fotón az utat az online@kisalfold.hu e-mail címre, s utánajárunk az összes esetnek.

Kérjük, tüntessék fel a pontos címet, s a levél tárgyába írják be: "rossz út".
   

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték a Széchenyi téri órás üzletet Győrben - fotók az ellopott órákról

Péntek hajnalban tizenhat értékes órát elloptak ismeretlenek, akik a vasajtót feltörve jutottak a… Tovább olvasom