Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Sár helyett új járda és parkolók Győrben

Még két hónap és többéves megpróbáltatásaik után végre fellélegezhetnek a Szent István út 12–18. szám alatt élők. A kamaraszékház, a Nádor aluljáró, az Ibis Hotel, aztán a mélygarázs építésétől megviselt lakókörnyezetet teljesen felújítva rendbe hozza a város.

Több mint két hete tart a munka a Szent István úton. Most az útkezelők, aztán a Komszol szakemberei következnek. A vaskos dossziéba foglalt tervek megvalósításának első ütemét október végéig fejezik be.

Nagyon rászolgált a környék a rendezésre, hiszen egymást érték a nagyberuházások, így állandó volt a por, a zaj, a parkolóhiányt tetézték az összevissza megálló autók, tönkrement a járda, a zöldfelület. A kellemetlenségeket fokozta, hogy mivel a terület gyakorlatilag teljesen sík, nincs semmi lejtése, az esővíz elszikkasztásával pedig egyre nehezebben birkózott meg a park, folyamatos sár is megkeserítette az ott lakók életét.

Több mint két hete tartanak a felújítási munkák a Szent István úton. Máthé-Tóth Péter tájékoztatásért felelős mérnök kezében a tervek, amelyek két hónap múlva már nem csak papíron léteznek. Fotó: H. B
Több mint két hete tartanak a felújítási munkák a Szent István úton. Máthé-Tóth Péter tájékoztatásért felelős mérnök kezében a tervek, amelyek két hónap múlva már nem csak papíron léteznek. Fotó: H. Baranyai Edina


– Mindennek vége, már az első ütemben 78 millió forint értékű munkát rendeltünk meg – kezdte Máthé-Tóth Péter tájékoztatásért felelős mérnök, kezében az útkezelőkre váró komplex tervekkel. – Teljes csapadékvíz-elvezető rendszert alakítunk ki rácsos folyókákkal, új útpálya és térköves járdák készülnek. Ezenkívül megújul a közvilágítás, valamint 32 beálló létesül, mert a jelenlegi parkolási helyzetben gyakran a kukásautónak is gondjai támadtak a helyszűke miatt. További parkolókra, amelyek részben csak a zöldterület kárára épülhettek volna meg, a lakóközösség többsége nem tartott igényt.

Amint az útkezelők végeztek, jönnek a Komszol szakemberei, akik megvalósítják a tervezett állapotot, helyreállítják a zöldterületet és új növényeket telepítenek.

A továbbiakban a Szent István út következő tömbjei kerülnek sorra, de nem tudni, mikor. Az ütemezés a költségvetési forrásoktól függ.


Befejeződött a Selmeci utca felújítása

Átadták a minap a felújított Selmeci utcát. Révfalu városrész csendes kis utcája nagyon rossz állapotban volt, a több évtizedes burkolat élettartamát már a folyamatos kátyúzás sem volt képes jelentősen meghosszabbítani. A Hédervári út és Rozmaring utca közötti szakaszt 2009-ben 25 millióból javították ki, augusztusban pedig a Rozmaring és Kertész utcák között is végeztek a munkával 20 millió forintból. Nyolc fát ki kellett ugyan vágni, tizennyolcat azonban telepítenek a helyükre.

Olvasóink írták

  • 1. Goldmund 2010. szeptember 16. 09:44
    „Ha csak a képen vastag vonallal jelölt terület lesz felújítva (és tartok tőle, hogy így lesz), akkor ismét adtak a sz...nak egy pofont. A belső részeken katasztrofális állapotban vannak a járdák, némelyik pont azért, mert autósok ott parkoltak és széjjelnyomták.
    Kíváncsi leszek, hogy - immár sokadszor - ismét az-e a cél, hogy a városháziak haverjai jó pénzért bóvlimunkát csinálhassanak, vagy most kivételesen tényleg az arra járók és lakók érdekében költik el a közpénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem a kistermelő a kockázatnövelő˝

A másodlagos élelmiszer-ellenőrzés keretében – nyári bevezetése óta – megyénkben csaknem… Tovább olvasom