Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sajóbábony: megbékélést sürgetnek

A megyei önkormányzat legutóbbi nemzeti bizottsági ülésén az első tíz hónap munkájának értékelése mellett témaként szerepelt a Sajóbábonyban történt események értékelése.

Horváth Attila cigány kisebbségi elnök szerint vissza kell utasítani a szélsőséges eszméket, megegyezésre lenne szükség.

Már bizottsági ülés témája is Sajóbábony, az ott történtek, s ez mutatja, hogy a településtől több száz kilométerre is szolidárisak egymással a romák – sürgetve a megegyezést és az értékes magatartásformák megjelenését. Horváth Attila, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke úgy vélte, a politikai pártok is egymásra mutogatnak ahelyett, hogy az összefogásra, a békés egymás mellett élésre szólítanának fel.

– Beláthatatlan, mekkora károkat okoz az előítélet, a szolidaritás hiánya – szögezte le az elnök. – Sajnos egyes eszmék, pártok tudatosan gerjesztik a feszültséget a hatalomért küzdve. A média felelőssége sem elhanyagolható ez ügyben – tisztelet a kivételnek –, épp ezért a mérhetetlen károkat okozó rasszista magatartástól való elhatárolódásra, ugyanakkor a kölcsönös segítségnyújtásra kértem a tagokat – nyilatkozta Horváth Attila.

Olvasóink írták

 • 3. Hedon 2009. november 24. 07:24
  „A Kisalföld szerint a verekedés úgy kezdődött hogy visszaütöttek.
  Egyébként az első pofont a helyi boltos kapta aki ráadásul mszp-s.

  Igaznak látszik az a szóbeszéd, ha rendőrt akarsz hívni egy
  helyszínre intézkedni akkor a telefonba a Magyar Gárdát kell
  említened. Arra ugyanis parancsuk van mozdulni. Akkor a kilóméter
  keret sem számít. Amikor aztán megérkeztek elmondod , hogy valójában
  mi a probléma.”
 • 2. lótusz 2009. november 23. 20:10
  „A KISALFÖLD ELFELEJTETTE MEGEMLÍTENI HOGY MAGA A RENDŐRKAPITÁNY ELISMERTE HOGY A CIGÁNYOK TÁMADTAK A GÁRDISTÁKRA. MÁSRÉSZT VONA GÁBOR JÁRT A HELYSZÍNEN ÉS EGY TEREBÉLYES CIGÁNYASSZONY ELÁRULTA HOGY AZ MSZP-ÉS KÉPVISELŐHÖLGY USZÍTOTTA A CIGÁNYYOKAT HOGY A GÁRDA A GYEREKEIKET JÖTT MEGÖLNI. MICSODA KAMPÁNYFOGÁS! VÖRÖSFÁTYLASOK MÁR NINCS ESÉLYETEK A JOBBIK ELLEN. HIÁBA DUMÁLTOK ITT RASSZIZMUSRÓL ITT CSAK MAGYARGYŰLÖLŐ PÁRTOK VANNAK. ELŐRE CIGÁNYOK, ELŐRE MAGYAROK ÉBRESZTŐ KIK USZÍTANAK ITT. A FIDESZ IS BENNE VAN, MSZP ÉS SZDSZ. MERT ÉBRED A MAGYAR ÉS FÁJ NEKIK. NÉZZÉTEK MEG KURUC INFO HORTHY FELVONULÁST. ÉRDEMES. HÁT EZÉRT VAN TELE A GATYÁJUK.”
 • 1. kovjo 2009. november 23. 09:09
  „"A média felelősége..." Na ja. Pl. az is a felelőssége, hogy nem tudósít a helyi cigány vezető ügyeiről.. Hogy áll a Holokauszt ügy Sügér?. ADDig amig ilyen Horvát Attilák, Kolompárok a vezetők, ne várjjon a cigány megbékélést. MEG KÉNE TISZTULNIA a cigány politikának!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyesítés emlékére

Csanakfalu, Csanakhegy és Ménfő 75 évvel ezelőtti egyesítésekor vita volt arról, hogy Ménfőcsanak… Tovább olvasom