Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Saját otthon közös akarattal

Écs - Örömmel élik mindennapjaikat új otthonukban Pardaviék. Hálásan gondolnak jótevőikre, akiknek önzetlen segítségével a nyolcgyermekes család tágas-komfortos házba költözhetett.
Évekig másfél szobában lakott Écsen az akkor még hétgyermekes Pardavi Attila és családja. Miként arról korábban hírt adtunk – legutóbb „Telek a remélt otthonhoz" címmel a 2004. november 29-i számunkban – a település képviselő-testülete, számos intézmény, magánszemély és nem utolsósorban az „Egymás terhét hordozzátok" Alapítvány melléjük állt, hogy vágyuk – a saját ház – mielőbb megvalósulhasson.

– A kezdőforintok adománygyűjtésből jöttek össze, aztán az általunk megkeresett cégeknél a dolgozók felajánlott egy százalékainak örülhettünk, majd az écsi önkormányzat önzetlen támogatásként a több mint hárommillió forintot érő, közművesített telket háromszázezerért adta el Pardaviéknak – emlékezett Borkáné Kőműves Gizella, aki az említett alapítvány munkatársaként kezdetektől segíti a családot. – Anyagi támogatást ajánlottak magánszemélyek is, így többek között Kozák János plébános úr, megható módon falubeli idősek is. A Kisalföldben megjelent írásokra is sokan megmozdultak: például Győrből, a Kálóczy téri otthonból is megkerestek bennünket támogatásaikkal, egy tanárnő pedig kétszázezer forintot küldött a családnak. Az így fedezett önerővel már bátrabban tudtak belevágni, hogy álmukat valóra váltsák.

Pardavi Attiláné hálával gondol azokra, akiknek segítségével Bettina már új otthonukba érkezhetett. Fotó: Bertleff András
Pardavi Attiláné hálával gondol azokra, akiknek segítségével Bettina már új otthonukba érkezhetett. Fotó: Bertleff András

Az elmúlt évek összefogásának, kitartó munkájának eredményeként felépült Pardavi Attiláék százhúsz négyzetméteres, összkomfortos háza, amelyben – sok más mellett – öt szoba és egy tágas nappali biztosítja a család kényelmét. Időközben mással is gazdagodott az écsi család: az öt fiú és a két kislány mellé, a kis Bettina személyében nyolcadik gyermekük is megérkezett.

– Nagy öröm az igazi, tágas otthon, a kényelem. A gyerekek is nagyon élvezik, ketten egy-egy szobában, nyugalomban tanulhatnak, elvonulhatnak a saját „birodalmukba" – mondta könnyes szemmel Pardavi Attiláné. – Bevallom, volt olyan idő, amikor nem gondoltam volna, de nagyon sokan segítettek abban, hogy a reményünkből valóság legyen. Nagyon hálásak vagyunk ezért mindenkinek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Legyen olcsóbb a győri távfűtés!

Győr - Győrött a városi közgyűlés az országos mértéknél magasabb távhődíjemelésről döntött. Az MSZP… Tovább olvasom