Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Saját diákjai javasolták a díjra

Az Ericsson-díj egyik kitüntetettje idén Zábrádiné Schmierer Emília, a győri Révai Miklós Gimnázium tanára lett. A pedagógus ennél is nagyobb megtiszteltetésnek tartja, hogy diákjai javasolták az elismerésre.
Magyarországon 1999 óta ítélik oda az Ericsson-díjat matematika- és fizikatanároknak. A rangos elismerést ebben az évben – mások mellett – Zábrádiné Schmierer Emília kapta, aki nyolc éve a győri Révai Miklós Gimnáziumban tanít.

– Az igazi kitüntetést nem is maga a díj jelenti, hanem az, hogy öt olyan diákom javasolt rá, akiket éveken át tanítottam órákon és szakkörökön matematikára. Nem csak szakmai kapcsolat volt közöttünk. Az elismeréshez persze az iskola támogatása is kellett – mondta Zábrádiné.
A pedagógus tizenkét éves kora óta készült a tanári pályára. A szakirányt az döntötte el, hogy a Ságvári Endre Általános Iskolában csodálatos matematika–fizika tanára volt Csáfordy tanár úr személyében.

Ezután a Révai-gimnázium matematika–fizika osztályában tanult tovább, ahol még biztosabb lett a választása, köszönhetően két tanárnak, Zsebők Ottónak és Székely Lászlónak – bár legalább annyira szerette az irodalmat is.

– A tanítás nekem mindent jelent. Olyan létforma, hogy nem is tudom másképp elképzelni az életemet. Tanári énem fontosabb, mint a matematikusi. A matematika persze gyönyörűséges játék, élvezet, s erre próbálom megtanítani a gyerekeket. Többségük vevő rá, de ehhez szoros kapcsolatban kell lenni velük. Attól vagyok olyan boldog a díjjal, mert kiderült – ami ritka ezen a pályán –, hogy a diákok is ugyanúgy éreztek irántam, mint én őirántuk – mondta Zábrádiné Schmierer Emília.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A játszótér a rendre tanít

Saját költségén és munkájával hozta rendbe dr. Feledy István vállalkozó Győr egyik játszóterét,… Tovább olvasom