Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Saját busza ment át a testén

Saját tizenkét tonnás buszának jobb hátsó kereke gázolt át az épülő győri szennyvíztisztítónál egy fuvarozással foglalkozó vállalkozón.

Évente 15–20 hasonlóan súlyos sérülés
Dr. Jancsó József, a traumatológia osztályvezetője volt az ügyeletvezető, mikor a sérült miskolci autószerelőt a mentők beszállították a kórházba. Elmondta, hogy évente 15–20 hasonló, medencetöréses esetet kezelnek. A győri baleseti sebészet felkészült az ilyen típusú sérülések ellátására, a megyében a legkorszerűbben tudják ennek kezelését elvégezni. A főorvos szerint Tibor felgyógyulása még hosszú hónapokat vehet igénybe és előre nehéz megmondani, hogy tud-e majd járni. Mégis úgy gondolja: ha nagyobb szövődmények nem alakulnak ki, akkor jó esélyei vannak rá.
A miskolci fiatalember életét a Petz Aladár Megyei Oktató kórház traumatológiai osztályán mentették meg.

Hosszan felnyílt hassal, darabos medencetöréssel szállítottak be a megyei kórházba a minap egy miskolci fiatalembert. A sofőrön a  saját busza  okozta súlyos, életveszélyes sérülései  miatt   egy orvoscsoport négy és fél órás műtétet  végzett el eredményesen.  A férfi tegnap már beszélgetni tudott szeretteivel. Néha mosolygott is, főleg azért, hogy tartsa bennük a lelket. Hiszen mindannyian tudják: a legrosszabb is megtörténhetett volna.
 
H. Tibor az édesapjával együtt családi vállalkozást működtet az ország keleti részében. Autóbuszaik vannak, utasokat szállítanak megrendelésre. Legutóbb a fiatalember az épülő győri szennyvíztisztítóhoz fuvarozta a munkásokat. Már vissza akartak indulni, de kiderült, lemerült az akkumulátor. 

A szennyvíztisztítónál lévők segítettek a sofőrnek a buszt „bebikázni". Ennek ellenére nem indult a jármű, beragadt a kuplung. Tibor többször a busz hátsó részéhez és megint előrement. Megmozgatta a munkahengert, leengedte az olajat, alkalmi segédjeivel együtt próbálkozott a beindítással. Mikor épp az alváz alatt feküdt, egyszer csak elindult a tizenkét tonnás, negyvenhét személyes jármű, úgy, hogy senki sem volt benne. „A jobb hátsó kerék átment a bal oldalamon, aztán a mellkasom alsó részén. Persze csak a baleset elejére emlékszem, meg az előtte történtekre. Tudtam, mit kell csinálni, autószerelő vagyok. Nem gondoltam, hogy sebességben maradt a busz" – mondta a kórházi ágyán.

„Mindenem mozog"


„Újraszülettem" – összegezte a gázolást a férfi, aki úgy érzi, a vele történtek több apró tényező kedvezőtlen egybeesésének eredményei.
Tibor szerint az volt a szerencséje, hogy földúton, sáros részen állt a busz, mert ha mindez betonon történik, akkor szétnyomja a kerék. Szintén „nagy mázlinak" tartja, hogy gyorsan szakértő kezekbe került. Senkit nem hibáztat, levonta a tanulságot és reménytelinek tűnt, főleg az a megjegyzése, hogy „mindenem mozog".

Mi lesz ezután? A fiatalember először is fel akar épülni, aztán folytatni akarja, amit eddig csinált. Bízik erejében és kitartásában. A közelmúltban, a mostanit megelőzően, két olyan kisebb közlekedési balesete is volt, amelyben nem ő volt a vétkes. A gázolás a harmadik, és számára figyelmeztető szám: még óvatosabbnak kell lennie.

Az anya nem sírhat

Tibort jelenleg a kórház szubintenzív osztályán látogathatja szerelme és az édesanyja, aki egy ideig Győrben is marad, átmenetileg egy ismerősüknél lakhat. Tíz percekre mehet be fiához, ezért igyekszik minden pillanatot kihasználni. Minél több erőt akar átadni neki a sajátjából. Tudja, hogy egy anyának nem szabad sírnia, ilyenkor az a dolga, hogy tartsa magát és fia felépülését segítse. Azzal biztatja önmagát: „Hál’ isten, hogy ennyire megúszta!" Hálás az itteni ellátásért, de szeretné, ha a fiú mielőbb szállítható lenne, és a miskolci kórházba kerülne. Ott mégiscsak közelebb lenne otthonához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Albérletbe költöztetnék a hajléktalanokat

Uniós mintára albérletbe költöztetnék a hajléktalanokat Magyarországon is. Tovább olvasom