Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Saját bevételi forrásra van szükség Gyarmaton

A szennyvízcsatorna-hálózat befejezését, önkormányzati zöldségkertészet létesítését, a falukép javítását tervezi az elkövetkező négy évre Szabados Péter, Gyarmat új polgármestere.

Szabados Péter számára nem ismeretlen az önkormányzati munka. A pedagógus végzettségű fiatalember ugyan az elmúlt években a családi vállalkozásban dolgozott, de korábban egy ciklus erejéig már belekóstolt a képviselőségbe.

– Így polgármesterként kicsit könnyebb átlátni a hivatal, a település működését, szervezetét. Az örökölt feladatok közül jelenleg legfontosabbnak a szennyvízcsatornázás befejezését, a nem túl jó rákötési arány legalább húszszázalékos emelését látom – említette az új faluvezető. – Szintén még az elődöm, Baráth Béla idejében kezdődött el annak a munkahelyteremtő mosodai vállalkozásnak a tervezése, szervezése, amelynek tulajdonosa ötven-hatvan főt tudna első körben foglalkoztatni. Fontos kérdés, de még nincs döntés a falunkat átszelő főút kérdésében. Annyi bizonyos, hogy a negyven kiemelt projekt között ott szerepel az elkerülőszakaszok kiépítése, így Gyarmat is reménykedhet.

Szabados Péter hangsúlyozta: nehéz anyagi helyzetben van az önkormányzat, éppen ezért, ha kis lépésekkel is, de mielőbb saját bevételi forrást kell találniuk.

Szabados Péter, az új gyarmati polgármester számára nem ismeretlen az önkormányzati munka. Fotó: Bertleff
Szabados Péter, az új gyarmati polgármester számára nem ismeretlen az önkormányzati munka. Fotó: Bertleff

– Működésünkhöz nem támaszkodhatunk csak a normatívákra, ezért tervezzük például egy zöldségeskert kialakítását, mégpedig a falu tulajdonában lévő parlagterületeken. Ennek műveléséhez bevonnánk a szociális munkásainkat, illetve a terményekkel biztosítani tudnánk az óvodai étkeztetéshez szükséges alapanyagok egy részét. Nagy lehetőség rejlik a történelmi pincesorban is, amelyet ha sikerül bekapcsolni a hazai borturizmus áramába – ezen tevékenykednek lendülettel a helyi borbarátok –, akkor előbb-utóbb az önkormányzat, a gyarmatiak is profitálhatnak ebből – vélekedett a Kisalföldnek Szabados Péter polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. solyomszem 2010. november 05. 08:35
    „nekem van egy jó tippem,gyarmaton még a 40tonnás kamionok is 70-80 al hajtanak végig ,30-as táblát az amúgy is igen rossz minőségű útra ,azután indulhat a kaszálás”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakácsok a segítőkért Devecseren és Kolontáron

Hetekkel ezelőtt szervezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, hogy amíg szükséges, négyszáz segítőnek főz – a vörösiszap kárelhárításáért dolgozóknak. Tovább olvasom