Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Rúzsa Magdi mezítláb szereti

„Nagyon tetszik Győr, a hidak pedig különösen szépek. A révfalui híd, a Rába-part egyszerűen csodálatos" – fogalmazott a Megasztár egykori győztese, Rúzsa Magdi, aki Győrszentivánon koncertezett. Az ördögi angyallal, Magdival a fellépése előtt beszélgettünk, többek között a „törzsrajongóiról" és sok más egyébről.
A fiatal sztártól megtudtuk, hogy már többször is járt „nálunk", s Győr belvárosa egyszerűen lenyűgözte...

– Tavaly is volt egy fellépésem Győrben. Akkor találkoztam a kishegyesi barátaimmal, akikkel körülnéztünk a városban; sőt, még bulizni is voltunk.

– Hogyan értékeli a győri rajongókat?

– Az ember mindenhova szívesen megy koncertezni, de eddig azt tapasztaltam, hogy a városukban nagyon jó a közönség. Számos rajongóm – mondhatni – az összes fellépésemre elkísér, saját honlapomon pedig vannak olyan chatelők, akik rosszul érzik magukat, ha kihagynak egy fellépésemet. Fantasztikus látni, hogy sokan szeretik azt a zenét, amit én képviselek. Ez élteti az embert, az, hogy meg tudtam hódítani egy réteget...

– Melyik korosztályra gondol?

– Nagyon érdekes, én azt látom, hogy a 15–16 évesektől egészen a hatvanasokig vannak rajongóim. Remélem, hogy az új lemezemmel sikerül a 22–26 évesekkel is megkedveltetnem magamat. Ezt az új albumom stílusával teszem, ami egy dallamosabb, könnyebben felfogható, vidám rockzene lesz, az úgynevezett power-pop műfaj.

Rúzsa Magdi
Rúzsa Magdi


– Mikorra várható az új CD?

– Szeptemberben fog megjelenni, de most a bemutatkozó dalomon dolgozom, ami a jövő héten debütál.

– Nemrég tért haza Németországból, ahol az amerikai bluescsillag, Janis Joplin eredeti zenekarával, a Big Brothers & The Holding Companyvel lépett fel. Több újság is beszámolt arról, hogy az előbb említett együttes emberileg és szakmailag is nagyon megkedvelte önt. Várható további együttműködés?

– Igen, azzal a feltétellel, hogy elegendő időm maradjon a saját dolgaimra is. Időnként szívesen énekelek velük együtt.

– Tavaly több száz ember előtt, magyar sztárvendégként léphetett színpadra Bryan Adams előtt. Az ott készült korong már aranylemez. Miben rejlik a titka?

– Nagyon örülök annak, hogy az emberek szeretik azt, amit csinálok. Így erre a kérdésre nem tudok választ adni, inkább azoktól kellene megkérdezni, akik megvásárolták a korongot.

– Melyik a legkedvesebb felkérése?

– Mindegyik szereplés kedves és fontos számomra. Nem teszek különbséget közöttük.

– Hogyan kezeli a sztárságot?

– Nagyon fontosnak tartom a kapcsolattartást a rajongókkal, akiknek igyekszem ezt a bizalmat a jó koncertjeimmel viszonozni. Úgy érzem, hogy a sikereket és a csalódásokat is jól kezelem... Szerintem egy közéleti szereplőnek fontos, hogyan tud helytállni.

– A rocker Rúzsa Magdiból egy elegáns hölgy cseperedett. Nemcsak szakmailag, de kinézetében is felnőtt, egyre gyakrabban bújik elegáns, nőies ruhákba. Mi a változás kulcsa?

– Igazából nincs változás, én mindig is ilyen voltam. Szeretem „vegyíteni" a vagány rockos és az elegáns dolgokat. Bár valóban úgy érzem, hogy érettebb lettem... Szívesen hordok elegáns ruhát is, azonban „hozzácsempészem" a bakancsot és a rockos kiegészítőket. Egyébként annak a rockos Rúzsa Magdinak érzem magam, csak egy kicsit érettebb vagyok.

– Győrszentiváni élő koncertjén kiváló hangjától és energiájától mintha „felrobbant" volna a közösségi ház. Apropó, nem mezítláb énekelt...

– Most a jól bejáratott közepes sarkú csizmámban léptem a színpadra, amit kifejezetten szeretek. Azonban nem kedvelem a magas sarkú cipőket, mert azokban nehéz szerepelni. Mezítláb pedig sokkal magabiztosabbnak és stabilabbnak érzem magam a reflektorfényben.

Soproniak a zenekarban

Magdi győrszentiváni fellépésén – ahogy az Eurovíziós Dalversenyen is láthattuk – két soproni zenésszel is találkozhattunk: a doboknál a Moby Dick rockzenekarból ismert Hoffer Péterrel és a gitárnál Madarász Gábor „Madival".

– Már a kezdetektől, az Ördögi angyal című korongtól mi erősítjük Madival, Závodi Gáborral  (billentyűs), Jamie Winchesterrel (akusztikus gitár) és Kovács Barnabással (basszusgitár) a „kishegyesi pacsirtát" – mondja Péter, aki szülővárosában saját dobiskolát alapított. Ide – annak ellenére, hogy a képzés a nyugati határszélen, Sopronban működik – az egész országból, többek között Győrből, Budapestről, Tatabányáról, Pápáról, Szombathelyről is érkeznek tanulni vágyó dobosok. Péter szerint főleg a szülei korosztálya tud közös munkájáról Rúzsa Magdival, a fiatal generáció inkább a Moby Dick együttesből ismeri.

Hoffer Péter
Hoffer Péter

– Úgy gondolom,  nem meghatározó az iskolámban tanulók számára, hogy a Megasztár egykori győztesének a dobosa vagyok. Lehet azonban, hogy valakiknél ez is számít... A Moby Dick stílusban „keményebb" műfaj, de dobolásban nem nagy a különbség a két együttes között. Mindkét csapatban szeretek játszani, s ha kellene, nem tudnék választani közülük – magyarázza.  

Hogy miért a két soproni származású fiatalra esett a választás? Erre Gábor és Péter sem tudott pontos választ adni, mint mondják, a helyzet adta magát...

– A zenészekkel már régóta összeszokott csapat vagyunk, a kiadó és Magdi döntött a háttérzenekar kiválasztásában – meséli a gitáros Madarász Gábor, majd hozzáteszi: – Szeretek ebben az együttesben zenélni; Magdit pedig abszolút rockernek tartom, ami jól áll neki és ez a hangjában is megmutatkozik.

Olvasóink írták

  • 3. MIN JOE 2008. június 11. 19:57
    „Ruzsa Magdi olyan itt ezen a kepen,mint egy fo"ldre sza´lott angyal.”
  • 2. Kirády Hajnalka 2008. június 08. 12:11
    „Nagy hibákat követett el a cikk írója, mivel a Zenekarban Jamie W. helyett már egy idelye Sántha Gábor gitározik és a képen sem a dobos Hoffer Péter látható!”
  • 1. mobydick 2008. június 07. 22:59
    „A képen N E M Hoffer Péter látható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembeszáll a gyógyszeriparral

Szent-Györgyi Albert azt mondta, a C-vitamin olyan alapvető élelmiszer, amelyet kilós kiszerelésben… Tovább olvasom