Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Ruha és nő szépíti egymást

Méteres csokrok, bikinire vetkőztetett modellek, füst- és fénydíszbe öltöztetett kifutó – a Győri Tavaszi Fesztivál nyitóestjén pénteken

Méteres csokrok, bikinire vetkőztetett modellek, füst- és fénydíszbe öltöztetett kifutó – a Győri Tavaszi Fesztivál nyitóestjén pénteken, egy pazar külsőségek közt megtartott gálán ismerkedhetett meg a megyeszékhely közönsége a divat új irányzatainak hordható és extrém modelljeivel.

Férfimodellekkel kezdtek

„ Jön, az a bizonyos, divat, most, Győrben!" – kezdte tört magyarsággal a divatbemutató konferálását a rádióból ismert műsorvezető, Cooky. Francia származására hivatkozva beszélt arról, mennyire fontos külsőnk „beburkolása" napjainkban és mottónak szánta azt a gondolatot, miszerint: „A ruha szépíti a nőt, a nő szépíti a ruhát." Először férfi modellek jelentek meg a kifutón, mely a székeken ülő nézők feje magasságába emelte a tavaszra és nyárra kreált öltözeteket. Ebből a szempontból tényleg hasonlított a nemzetközi hírű bemutatókhoz a győri Hotel Konferenciában pénteken este Spring Designs 2005 Divatgála címmel rendezett program.

Hetyke elegancia

A hagyományoshoz képest talán túlzottan helykének tűnhettek Herczeg Zoltán divattervező „fércz művek"-ben készült viseletei, de javukra írható, hogy a kényelmes öltözködést képviselték. Tornacipő, zakó, napszemüveg, élénk színű ing, laza nadrág, feltűnő öv – ezek voltak a kollekció legjellemzőbb jegyei. A rövid kabátokat, dzsekiket a modellek egymás közt cserélgették, ebből is látszott, hogy az összeállítások darabjainak színei mind harmonizáltak egymással. A leginkább formabontónak talán a nadrágok bizonyultak, melyek a klasszikus elegancia ismérveit nélkülözték. Egyikre, másikra keresztben pántok is kerültek a térd fölött és alatt. A nyárias cuccokat ugyancsak szellős lazaság ihlette. A lábszárközépig érő farmerszínű vagy fehér nadrágok, rózsaszín felsők se tűntek furcsának a fiúkon.

Kalapnyi csokrok

A meleg idő közeledtének jóslatát a bikinis modellek fokozták. Majd a virágshow-n kiderült: milyen lehet egy méteres átmérőjű vagy hosszúságú csokor, amit csak magasra emelt karral lehet hordozni. A kalapbokor és az uszályként húzott sziromfüzérek lenyűgözték a közönséget, a Ferdinand angol szabóság modelljei megmutatták, hogy az elegánsabb viseletek, a kosztümök is tavasziassá válhatnak, élénk színekkel, rafinált díszítésekkel. Mindemellett brazil harci táncosok és musicalslágerek tették változatossá a műsort, amit másodszor tartott meg a Valentine Model Management a Győri Tavaszi Fesztivál keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs lehet Győrben

A győri önkormányzat a kerékbilincs bevezetését tervezi: ennek feltételeiről a jövő heti közgyűlésen dönt a közgyűlés. Mindez összefügg a belvárosi parkolóhelyek megszüntetésével, így próbálják ugyanis szankcionálni és visszatartani a szabálytalanul várakozókat. Tovább olvasom