Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Rozsda marja a vasúti hidat

Nem büszkélkedhet a MÁV a győri, Rábán átívelő vasúti hídja miatt. Munkába vette a rozsda az acélszerkezetet, ám nem emiatt van sebességkorlátozás a hídon.
A város és a MÁV bizony nem büszkélkedhet a győri, Rábán átívelő vasúti híddal. Messziről kiabál a pillonjait elborító rozsda. V. B. nyugalmazott hidász azonban látatlanban is elfogadja az állítást. A műtárgyak állapota folyamatosan romlik, s a rábás vasúti híd bizony nem mostanában látott friss mázolást. Azt csak nagyon alapos vizsgálattal lehetne megállapítani, hogy milyen a műtárgy műszaki állapota.

Virág István, a MÁV Rt. győri pályagazdálkodási főnökségének vezetője nem vitatja, hogy a műtárgy acélszerkezete kezelésre szorul. A hídon lassú járatban haladnak át a szerelvények, sebességkorlátozás van ugyanis életben, de nem a rozsdásodás, hanem a felépítmény állapota miatt. A szakember állítása szerint az előbbiek a vonal átbocsátóképességét nem befolyásolják.

A teljes körű felújítás kétszer negyven napot venne igénybe, s ez alatt korlátozást kellene életbe léptetni a vasúti közlekedésben. Ami a költségeket illeti, kétszer 300–400 millió forintot lehet számítani a teljes felújításra. A vasúttársaság majdan az unió Ispa-programjából szeretné megvalósítani a rekonstrukciót. A MÁV-nak a fejlesztési és felújítási munkák tervezésében fontossági sorrendet kell tartania, ebben pedig a rozsdás és csakugyan nem szép győri vasúti híd felújítását más munkák megelőzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadban szabadabban

Sok panasz volt korábban a győri, belvárosi teraszok éjszakai nyitva tartására. Az önkormányzat most… Tovább olvasom