Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Rövidül a távolság a testvérvárosok között

Győr francia testvérvárosa a kapcsolatfelvétel óta számos ötletet kínált, hogy a találkozások magyar városa sikerre vigye elképzeléseit. Példa erre, hogy a Lycee Camille See de Colmar diákjait a Berzsenyi-főiskola győri hallgatói látták vendégül.
A magyar főiskolások a kihelyezett intézményi kommunikátor szakon francia nyelvet tanulnak, kaptak az alkalmon, hogy a kapcsolat építői lehetnek, megismerkedhetnek a nevezett líceum diákjaival. Milyen volt az első találkozás?

Voltak meglepetések

Wurmbrandt András: – Kellemes volt az első találkozás. A colmari diákok a magyarországi tanulmányi kirándulásuk részeként látogattak Győrbe. Igyekeztünk, hogy reális képet kapjanak rólunk és a környezetünkről. Elvittük őket Pannonhalmára, a győri élményfürdőbe. Sétáltunk a városban és sokat beszélgettünk francia és angol nyelven. Voltak persze meglepetések. Az elképzelthez képest sokkal tisztább a kép arról, hogy milyenek ők és milyenek vagyunk mi.

Az a történelem...

Molnár Balázs: – Érdekes tapasztalat, hogy a colmari diákok közt volt arab származású francia. Muzulmánok. Sokkal kevesebbet tudnak a nemzeti történelemről, például Napóleonról, mint a nagyszüleiktől megörökölt szokásokról. De ez nem zavarja őket. Hamar feloldódtak társaságunkban. Várnak bennünket Colmarba. A tervek szerint tavasszal viszonozzuk győri látogatásukat.

Érdeklődnek irántunk

Kovács Balázs: – A francia kapcsolat erősödik a két iskola diákjai között. Én levelezésbe kezdtem egy Naima Bahji nevű diáktársammal. Ez csak úgy lehetséges, ha ők is érdeklődnek irántunk.
A levelekből ítélve érdekesnek tartják ezt a partnerséget. Nagyon remélem, ha kijutunk hozzájuk, a Győr és a Colmar közti távolság tovább rövidül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerű és gazdaságos pályaudvar

Diplomamunkaként a győri vidéki autóbusz-pályaudvar tervét készítette el Szpevár Attila. A fiatal… Tovább olvasom