Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Rövidesen akár karóránkkal is fizethetünk Győrben

Az ígéretek szerint a legújabb pénzforgalmi eszközöknek köszönhetően egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban bonyolíthatjuk tranzakcióinkat Győrben, akár egy karkötővel vagy kulcstartóval is.


Magyarországon 2007-ben a kártyás vásárlások száma már meghaladta a készpénzfelvételek számát. 2009-ben 45.500 kártyaelfogadó hely volt, s csaknem 9 millió kártyatulajdonos az országban. A környező államokhoz képest azonban még mindig sereghajtók vagyunk, Horvátországban például háromszor ennyi kereskedelmi és szolgáltató egység fogad el kártyát- tudtuk meg Hajdú Gyulától, a MasterCard ügyfélkapcsolati igazgatójától a győri iparkamarában tartott csütörtöki tájékoztatón.

- Az ilyen pénzforgalmi eszközöknek számos előnyük van, a legtöbb kockázati tényező minimalizálható. A legköltségkímélőbb pénzügyi szolgáltatás, melynél nem áll fenn a hamis fizetőeszköz elfogadásának veszélye sem. Alkalmazásával megszűnik a pénzszállítás gondja, megelőzhetőek az esetleges lopások, rablások. A felmérések szerint a vásárlók értékelik, hogy megválaszthatják a fizetés módját, a statisztikák azt igazolják, hogy ilyen formában többet költenek.

A kártyaelfogadási lehetőségek azonban sokszor nem megfelelőek. Győrben 1139 terminál van, ezer lakosra 8,8 darab jut, míg Sopronban 9,2, Budapesten 9,1. Megyeszékhelyünkön a lefedettség 26 százalékos. Közel 1400 kereskedelmi egységben nem fogadnak el kártyát.

A MasterCard idén országosan két városban, Győrben és Debrecenben indította el a kártyaelfogadást fejlesztő programját, melynek köszönhetően a legtöbb győri kereskedő egyszerűen és kedvezményesen válhat elfogadóhellyé- magyarázta az igazgató.

A legjobb ajánlatot az Unicredit Bank nyújtotta be, mely három fiókot üzemeltet a megyeszékhelyen. A helyi vállalkozók 2011 március 31-éig havi alapdíj és a MasterCard és Maestro kártyákkal végrehajtott tranzakciók esetében forgalmi jutalék nélkül próbálhatják ki a program kínálta lehetőségeket- tudtuk meg Mayerné Papp Mártától, a pénzintézet helyi fiókvezetőjétől.

A jövőt pedig ne pusztán csipes és mágnescsíkos plasztikkártyákon képzeljék el! A legújabb érintés nélküli, rádióhullámos technológiának köszönhetően egy bármilyen tárgyra felragasztható matricával is fizethetünk. A jeladó beépíthető olyan eszközökbe is, mint egy karóra, karkötő vagy akár kulcstartó. A biztonság érdekében a hullámok hatótávolsága alacsony, csak a terminálhoz nagyon közel tartva hajtható végre a tranzakció, háromezer forint felett pedig ellenőrző kód begépelése szükséges.

A kártyaelfogadás fejlesztéde Győrben (Fotó: Andorka Zsolt)

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. knifemaster 2010. október 12. 13:47
  „langweiliiiig..”
 • 33. elemér 2010. október 12. 12:01
  „Forditás, van olyasmi amit tudunk és olyasmi amit nem tudunk, tehát tudjuk azt is amit nemtudunk. Olyasmi is van amit nem is tudunk hogy nemtudunk. Remélem hogy ezzel segitettem.”
 • 32. elemér 2010. október 12. 11:07
  „29. h.sz. knifemaster
  There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don´t know. But there are also unknown unknowns. There are things we don´t know we don´t know.

  Donald Rumsfeld”
 • 31. elemér 2010. október 12. 10:08
  „Bankkártya használat
  Mire figyeljünk bankkártya használatkor a pénzünk biztonságáért?

  betéti kártya (debit card)
  Kapcsolódhat a számlához folyószámlahitel is, amely megemeli a felhasználható összeget.

  http://bankkartya.blog.hu/

  Magyarul és egyszerüen a bank ad hitelt és besegit. Igy vásárol az ember 25 dolláros kávét. Ezt a trükköt Amerikában találták fel és Mo.-n meg a nagyvilágban az amcsikat majmolják és ezt tagadják. Én felvilágositást adok <moderálva>”
 • 30. fióka 2010. október 12. 10:03
  „A pénz akkor az enyém amikor a kezembe van!
  és ez nálam így is marad nem véletlen,hogy amerikába a legelterjettebb megldásnak azt tartják ha elássák az udvarba és ez nem vicc.”
 • 29. knifemaster 2010. október 12. 08:36
  „28. hozzászólás elemér 2010.10.12. 02:39
  Te olvasgassál csak nyugodtan ,én meg majd emlékeztetem magamat hogy sem a budapest banknál sem a cib banknál nem adtak automatikusan a DEBIT kártyához hitelkeretet.

  Nincs rosszabb annál mikor a <moderálva> akaraterővel párosul.”
 • 28. elemér 2010. október 12. 02:39
  „Mi nincs meg, debit kártya ? Az még meglehet, mert nagyon könnyü lecsuszni a létrán. Olvasom hogy az unioban is van haladás, és beszélgetnek a bankreformrol. Ilyesmit nem Mo.-n kezdeményeznek. Ez a bankreform megszabja hogy mit lehet és mit nem a bankároknak. Idetartoznak a fizetések is. Nagyob rizikó akkor nagyob a fizetés. Erröl a nagy rizikokrol kell öket leszoktatni. Egy bank csak saját pénzével rizikózhat.”
 • 27. knifemaster 2010. október 11. 13:21
  „26. hozzászólás elemér 2010.10.11. 01:00
  Nincs meg.Ennyi.”
 • 26. elemér 2010. október 11. 01:00
  „"Ahhoz külön hitelszerződés kell,hogy debit kártyát úgy használjam mint a credit cardot."

  Ez a szerzödés megvan mikor adják a kártyát. Korlátolt hitelt adnak mint segitség, állitják ök. Akinek nem tetszik a büntetés, annak ezt megmagyarázzák. Olvassa el az aprót. Kezdjük ott hogy debit kártyát az kap, aki nem jogosult a credit vagy hitelkártyára. Sokan használják azt, mert nemkapnak hitelkártyát. Ezt már régóta ellenzik a bevásárlók. Egyik legjob kereseti forrása ez a banknak. Aztán a bankreform után kezdték azzal, hogy mondj le a hitelröl, amivel a bank segit. Ilyen segitségre senkinek szüksége nemvolt. Hogy Mo.-n hol tartanak azt nem néztem, de általában az USA-t majmolják.”
 • 25. knifemaster 2010. október 10. 12:59
  „18. hozzászólás elemér 2010.10.08. 12:05
  A debit kártya nem hitelkártya.
  Ha a számlán nincs pénz akkor azzal a kártyával nem veszel semmit.
  Ahhoz külön hitelszerződés kell,hogy debit kártyát úgy használjam mint a credit cardot.

  Az a vicc az egészben hogy kártyafedezetekről beszélünk mikor,a részleges fedezeti rendszer értelmében tényleges fedezet csak az érték 5%-ára van.
  A többi levegőből előállított pénz,amit a bank ad.”
 • 24. elemér 2010. október 08. 23:49
  „Drága egy kávé és megfizetik a tanulópénzt. Örmester ur, ezt érdemes megnézni.

  http://www.charlierose.com/view/interview/11229”
 • 23. szabo1936 2010. október 08. 16:39
  „Azert it Amerikaban is joban szeretik az uzletek a penzt mint a hitel kartyat,peldaul a benzinkutaknal a benzin ara ki keszpenzbe (cash)olcsob mint hitel kartyaval.It rengeteg hulye van akik meg egy pohar kaveert is hitel kartyaval fizetnek.A hitel kartya hasznalata tobe kerul mint a k-p hasznalata.”
 • 22. elemér 2010. október 08. 14:46
  „A jövö az már itt van, és abban az amcsik mindig élenjárók. Fizetek kártyával és ott kérdezik akarsz készpénzt vissza ? Igy van ez a bevásárló helyeken már évek óta. Aztán a bank automatáknál is adnak készpénzt. Lényeg az hogy ne számlázzák ezt mint extra. Világgazdaság nagyon lassu. Jelenleg a háboru a legjobb üzlet. Ezért olyan nehéz azt befejezni. Bush-nak egyben igaza volt. Aki terroristákat támogat az megkapja az adagot levegöböl. Felesleges ide a háboru. Igy lessz a háboru majd befejezve.”
 • 21. Muaddib 2010. október 08. 13:32
  „Hányszor láttam már olyat, hogy előttem telekocsival álltak pénztárhoz ki rakodtak aztán egyik kártyán se "vót" semmi.
  Apeh bácsi lenyúlta! Legtöbb ilyen esetben aztán mindent a pénztárnál hagytak a pénztáros és a sorban állók örömére.
  Persze régen a papírpénz ellen tiltakoztak jobb volt a csengő ezüst és az arany.
  Egyértelmű hogy ez a jövő csak, mint említettem ez gyerek cipőben van.
  Majd ha az ügylet összes résztvevőjének megéri, akkor mindenhol lesz elfogadó hely de, addig jó, ha van Kp az embernél.”
 • 20. gte325 2010. október 08. 12:58
  „13. hozzászólás Révfalusi-szúnyog 2010.10.07. 22:23
  akkor vissza lehetne állítani a sót, mint általános csereeszközt, képzeld el amint 30kg sót talicskán tolva beállítanál kedvenc kisboltodba, na ott aztán érezhetnéd, amint leszámolod (leméred) az áru ellenértékét.
  Én egyébként nem érzem azt, hogy kártyával többet költenék, már csak azért sem, mert a keret véges. Abban azért egyetértünk, hogy nem az egy-kétszáz forintokra van ez kitalálva, arra én sem használom.”
 • 19. Muaddib 2010. október 08. 12:42
  „11. humer 2010.10.07. 20:57
  "A kereskedő miért kp-ben fizet az alkalmazottnak? Utalja át a teljes fizetését szépen...."

  Egy kis boltnak nem az hű de nagy forgalma van. Sok esetben az a felhasználható pénze van ami épp befolyik.
  Ha fele kártyán fizet, akkor még nehezebb hisz még nincs a kereskedő számláján a pénz.
  Pláne ma már mindenki jóformán csak Kp-ra kap csak árút, nem szeretnek kockáztatni a beszállítók, teljesen jogosan.”
 • 18. elemér 2010. október 08. 12:05
  „Ha nincs fedezet akkor a bank ad hitelt és ezért fizet birságot. Ilyesmi a debit kártyával jár és ezt ugy magyarázzák hogy szivességet csinálnak. Neked a kötelességed tudni hogy van e fedezet. Birságok voltak a legjob kereseti forrása a bankonak. Ezek az apróban vannak és nagyitóval kell keresni. Valóban a bankárok zsebükben tartják a politikusokat. A bankreform csak olyan diszités. Megszavazták de a részleteket csukott ajtók mögött tárgyalják. Azt hogy egy pohár kávé $25 plusz kávé volt debit kártyával egy tény. Az eladosodottakon és szegény emberen arattak a bankok. Ez persze országokra is ment, ala IMF. IMF szerepét gazdasági szakértök sokat kritizálták, mert azt a bankárok uralják. Az hogy egy bankár Mo.-n tizszer annyit keres mint az USA-ban már alapjába véve mond valamit.”
 • 17. knifemaster 2010. október 08. 11:25
  „15. hozzászólás elemér 2010.10.08. 02:30
  ...

  Ha nincs fedezet nem tud vásárolni.Akkor mi után fizetne bírságot? <moderálva...>”
 • 16. elemér 2010. október 08. 02:53
  „"Rövidesen akár karóránkkal is fizethetünk Győrben"

  Mobiltelefonon fizethet nekünk bárki a bank kártyájával, bármiért a világon. Nem kell hozzá komplikált bank szerzödés. Ez a forradalmi.;))

  http://www.nytimes.com/2010/09/30/technology/personaltech/30pogue.html?_r=1&ref=iphone”
 • 15. elemér 2010. október 08. 02:30
  „A bankkártyák különböző fajtái

  Betéti (debit) kártya: a kártya mögött egy bankszámla áll, a kártya birtokosa a számlán lévő összeg erejéig használhatja kártyáját vásárlásra vagy készpénzfelvételére. A kártya használatát követően a bank rögtön megterheli a számlát a művelet ellenértékével, csökkentve ezzel a még felhasználható egyenleget.

  http://onlinefizetes.blog.hu/2009/12/11/mobilra_dughato_bankkartyaleolvasot_mindenkinek

  Bankok sötétben tartják az embert, pláne debit bankszámlával.. Jó pénz birságot fizet az aki például vesz egy pohár kávét, és azt hiszi hogy van rá neki fedezet. Ilyesmit orvosoltak ugytudom a bank reformal az USA-ban. Egyáltalán volt Mo.-n bakreform ? Ez a bankok visszaéléseivel is foglalkozik.

  A square elönye hogy a mobilon-okostelefon, bármit lehet fizetni bárkinek, még egy pohár kávét is. Persze mindenfajta ujitás a net-n keresztül megy és nem a bank felszerelésein és egyéni szerzödésein keresztül.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyszíni riport Koroncóról: Meghalt a Marcal - videó

Koroncónál tartálykocsik váltják egymást, folyamatosan szállítják a folyót szennyező lúgos kémhatású anyag semlegesítéséhez szükséges savat. Tovább olvasom