Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Rövidebb leállás az Audinál

A váratlanul megugrott rendelésállomány miatt a tavalyinál rövidebb lesz az Audi Hungária szokásos téli leállása az idén.

A Világgazdaság hétfői száma Lőre Péterre, a győri cég kommunikációs igazgatójára hivatkozva azt írja, hogy novemberben és decemberben az első tíz hónap átlagánál 20 százalékkal több megrendelés futott be a győri vállalathoz, így a tervezettnél egy héttel rövidebb, a tavalyihoz hasonló időre szünetel a termelés.

Az Audi Hungária változatlanul 5.500 főt foglalkoztat határozatlan idejű munkaszerződéssel és speciális képzettségű munkatársakat keres felvételre.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Anikó69 2010. január 05. 20:42
  „Agent-nek
  Nem az auditól küldtek el,hanem bedolgozó cégtől.De ezt gondolhattad volna,hiszen az audi a saját dolgozóiból nem küldött el a tudomásom szerint.Ha küldött is,akkor gondolom olyan dolgozót,aki szerződéses volt,és miután lejárt a szerződése nem hosszabbította meg.
  Csak a bedolgozóknál volt létszámcsökkentés.Először mentek a zöldek,aztán a kékek.Én az utóbbi színben voltam.”
 • 90. Agent 2010. január 05. 14:01
  „Illetve az outsourcing (kiszervezés), insourcing (be/visszaszervezés) témaköre, amikor jól pörög az üzlet, jók az árak, akkor a cég megteheti (meg is teszi, mert az árkalkuláció elbírja, illetve csak így biztosított a kapacitás, áttekinthető és követhető a folyamat/felelősség, nem beszélve arról, hogy a saját létszámmal nem kell vesződni - azaz rugalmasabb a tervezés), hogy számos tevékenységét/rész tevékenységét kiszervezi külső cégekhez, akik erre építve növekvő dolgozói létszámmal dolgoznak.

  Válság idején az árak csökkennek, valamint a kereslet is erősen visszaesik, ez azt eredményezi, hogy a cégek a kiszervezett tevékenységeiket a saját dolgozóik védelmében visszaszervezik - így a saját embereinek munkát tud biztosítani - persze ez azzal jár, hogy a kiszervezésre épülő cégeknél drasztikus a visszaesés és elküldik az embereiket.

  Anikó, téged az auditól, vagy bedolgozó cégtől küldtek el?”
 • 89. Tappara 2010. január 05. 13:15
  „Ez egy teljesen felesleges szájkarate.
  Tények:
  1. Az Audi egyik alvállalkozója felvesz több, mint száz embert. Már Nov. eleje óta zajlik a kiválasztás és betanulás.
  2. Aki jó munkát végez, azt úgysem fogják kirakni. A munka minőségének a megítélése meg első sorban a vezető feladata. Nekem egy beosztottam amennyiben időben, kiváló minőségben elvégzi a munkát és még gondolkodik is közben a´la Agent: proaktív, akkor tőlem 10 percenként is járhat cigizni. Sokkal többre tartom, mint egy rinyálós, a melóval egyfolytában csúszó, rossz minőségű munkát végző beosztottat.
  3. Kapcsolati tőke: akár tetszik, akár nem, fontos. Mivel egy közösségben élünk/dolgozunk, ergo nem egyedül, hanem ás emberekkel együtt, csapatban. Ha rossz a kapcsolatunk a csapat többi tagjával, a munka nem hatékony, míg adott esetben jó kapcsolatokat kiépítve és fenntartva sokkal eredményesebb. Emberek vagyunk, ez így természetes.
  4. Ha az ember egyfolytában azt nézi, hogy ő mit tud profitálni másokból és nem azt, hogy ő mit tud hozzáadni mások sikeréhez, mit tud ő tenni, hogy változtasson az adott helyzeten, akkor ne csodálkozzon, hogy sikertelen az élet minden területén. Életünk minőségének a mércéje nem a nyerészkedés, hanem az adakozás.”
 • 88. Jani333 2010. január 04. 22:46
  „moderálva személyeskedő”
 • 87. Anikó69 2010. január 04. 20:53
  „Nem reagálok minden sértésre,mert akkor nem győzne a moderátor moderálni,így csak egy-két hozzászóló egy két mondatára nyilvánítom ki a véleményem.
  /86.ra/1.De hogy veszem magamra a sértéseket.Tudod,van az a mondás hogy:Nem az számít mit mondanak,hanem az hogy ki modja azt.
  /85.-re/A jó állambácsi nekem azt a pénzt fizeti ki amit levont tőlem akkor amikor melóztam.Most azt kapom vissza,az én pénzemet.Ha te is elmész munkanélkülinek,akkor majd vissza adja neked az állambácsi amit elvett.Úgyhogy ha visszaakarod kapni hagyd ott az audit és menjél munkanélkülinek.Úgyis nagyon kíváncsi vagy rá hogy milyen lehet,akkor megkóstolhatod.Igaz,akkor nem tudsz majd minden szombaton a dizsibe menni és lehet a cigiről is lekell szoknod mert drága,és a barátnődnek sem tudsz majd semmit venni ajándékba.Kis kenyérre marad azért hogy nehogy éhen tudjál halni,hogy tudd élvezni a szép hazád.”
 • 86. Agent 2010. január 04. 13:18
  „84. azért olvasni biztosan olvasod.
  Hogyan oldottad meg a munkahelyi konfliktusokat, ha voltak?
  1. Szerintem semmiképpen se úgy állj hozzá a jövőben, hogy megsértődsz, magadra veszed, ha személyeskednek veled, vagy alázni próbálnak, én erre azt mondom, hogy kár viszontválaszokra vesztegetni a karaktereket, át kell siklani fölötte.
  2. Ne ragadj le saját elképzeléseknél, azzal kapcsolatban, hogy mi miért történt/történik, illetve valamiről mi az elképzelésed, ezeket folyamatosan tudni kell válatoztatni.
  3. Pláne ne ragadj le ott, hogy ha nem visz el a vonat/busz dolgozni, vagy nem jön helybe a munkahely, vagy nem rendelkezel az adott képesítéssel, képességgel, akkor stop és ennyi. Változni kell, mozdulni kell, muszáj, különben semmi nem fog történni, ez van.”
 • 85. Jani333 2010. január 04. 10:39
  „moderálva személyeskedő”
 • 84. Anikó69 2010. január 04. 10:24
  „Lehet hogy leszedik,amit most írok.
  Nem kívánok társalogni veletek.Nem érdemes vitatkoznom <moderálva> emberekkel.”
 • 83. Anikó69 2010. január 04. 10:18
  „moderálva off”
 • 82. jucuska07 2010. január 04. 08:44
  „moderálva off”
 • 81. Agent 2010. január 04. 06:23
  „79. a saját soruk miatt csak az <moderálva> szokták az éppen aktuális kormányt magasztalni/hibáztatni.
  Szerencsére ilyen hízelgésekkel nem nagyon találkozom, a pletykát meg meghagyom nekik, van akinek ez a szórakozás:)
  "Lábszéttevő előrejutás"...jaj, ismerem ezt, elég hozzá, ha a termelésben 5 percet beszélek egy hölggyel, két nap múlva a pletyka amit hozzáköltenek annyit kamatozik, hogy egyesek már az aktus részleteiről is be tudnak számolni:) Hidd el, valós eset a pletykák 1-2%-a mögött van.”
 • 80. Jani333 2010. január 04. 01:45
  „moderálva off”
 • 79. Anikó69 2010. január 04. 00:32
  „Agent-nek
  Nézőpont kérdése minden.
  Lehet a nyalást sokféleképpp értelmezni.Mint mindent az életben.
  Például:akinek jó élete van a szocik kormányzása alatt,az azt mondja hogy ez így van rendben,nagyon szép.
  Aki meg rossz körülmények között él,munkanélküli,az meg azt mondja hogy fújj pirosszegfű!
  A nyalis dolog is így van.Akinek nyalnak annak jó és honorálja is a kedvességet a nyalónak.
  Aki meg nem nyal,azt dühíti az hogy nyalással ellehet érni jobb helyzetet.
  Hogy a te eseted milyen azt nem tudom.Én arról a nyalis dolgokról írok ami sok munkahelyen ott van.
  Azok a nyalizók nem azzal tűnnek fel,hogy jobb munkát nyújtanak,vagy valami plussszal hozakodnának elő ami a munkát javítja,hanem csak nyalnak és nyalnak.Ez más amiről én írok.Nem a munkáról szól!
  Nem azt nevezem nyalásnak ha valaki többet akar nyújtani egy munkahelyen mint az átlag dolgozó.
  Te sem érted hogy miről írok.Én az olyan nyalásról írok,ahol csak hízelegnek a főnöknek ajándékokkal ,pletykákkal más dolgozókról,stb,azért hogy előnyük legyen a munkahelyen.
  Ez a munkahelyinyalás,azaz protekció szerzés.Nőknél még van a lábszéttevős előrejutás változata,amellyel előbbre jutnak a ranglétrán.Nekem nem tetszik ez a protekció változat sem.”
 • 78. Anikó69 2010. január 04. 00:12
  „moderálva”
 • 77. Anikó69 2010. január 04. 00:07
  „/76-nak/
  Még mindig nem érted hogy én nem arrafelé lakom amerre te?Mosonmagyaróvár,Dunakiliti hozzám nagyon távol van és az oda jutás műszakokra lehetetlen lenne.Nem írom ki hogy hol lakom,elégedj meg azzal hogy nem arra felé lakom.
  Ha ott laknék Óvár felé,lehet már lenne munkám,mivelhogy arra felé több munkát hirdetnek.
  Miért nem lehet felfogni hogy vannak az országnak olyan részei ahol nincs semmi munkalehetőség?
  Ahol én lakom ilyen rész.Innen minden távol esik,rossz a közlekedés is.
  Képzeld itt a környező falvakban nemcsak én vagyok munkanélküli hanem nagyon sokan,és nagyobb képzettséggel sem találnak munkát.Talán ők is meresztik a feneküket szerinted?
  Örülj neki hogy te nem errefelé laksz.Innen nyomhatnád a gázt az autódban hogy Óvárra érj.”
 • 76. jucuska07 2010. január 03. 23:13
  „Anko ez igy van de ezt Ő nem érti sajna mert jobb neki otthon mereszteni......Kifogás,nyavajgás van dolgozni meg nem akar.Agent viszont valóban jogos amit ír.A véleményem hasonló mint az övé.Anikó69 Amúgy nekem is van 25 emberem akikért felelek de én mindig csak azt kértem tőlük annyit teljesítsenek amennyit én megtudok....Ha az megvan akkor nincs gond.Akármelyiket megkérdezheted szeretnek.Kemény vagyok a szabályok betartásában de....HA gondolod elintézem gyere hozzánk dolgozni Óvárra majd bebizonyíthatod mit tudsz.Elintézem,hogy felvegyenek.nos?”
 • 75. ANKO 2010. január 03. 22:32
  „Anikó69!
  Ha én butuska vagyok,akkor te mi? Nem én sírok,hogy ez a munka sem jó,meg az sem. Dolgozok,tanulok,nevelem a gyermekeimet,nem az apósom,vagy más családtagom nyugdíjából élünk. Aki dolgozni akar,talál munkát,nem kifogásokat keres.”
 • 74. Agent 2010. január 03. 19:53
  „Továbbra sem érted, megpróbálom elmagyarázni újra.
  Adott pl. egy szerelési folyamat, amelyet nekem kell kidolgozni, a dolgozónak pedig végrehajtani.
  1. a proaktív dolgozó visszajelez nekem, amikor úgy látja, hogy probléma adódhat, vagy hogy lehetne javítani ezen vagy azon a lépésen/sorrenden/stb., ez által segít nekem, hogy jobb legyen a hatékonyság és a minőség, továbbá a saját és többi dolgozó minkáját is segíti ezáltal.
  2. a reaktív dolgozó tudomásulveszi, hogy ezt és ezt kell csinálnia és nem érdekli az sem, ha problémát tapasztal, amelyet jeleznie kellene, ő csak azt és semmi többet nem tesz, mint ami elő van írva, még ha beleszakad, akkor is.
  Általában a reaktív emberek nyalósnak nevezik a proaktívakat, viszont az élet nem őket igazolja.”
 • 73. Anikó69 2010. január 03. 19:41
  „/72-hez/Nem szereldeire gondoltam,de azokat sem kell félteni szerintem.
  Dolgoztam olyan részen is,ahol láttam hogy óránként váltották egymást le a soron,és mentek cigizni,kávézni.
  Én nem cigizek,így az én szüneteim csak egy röpke kávéra és toalett használatra korlátozódtak.
  Azok a lusta dolgozók,akikről írtam,azok akkor mentek el szünetre amikor ők akartak és addig amíg nekik jól esett.
  Az utolsó mondatod,amit írtál,az pedig a nyalás egyfajtája a dolgozó részéről.
  Azt állítod hogy ez nem nyalás,csak annak tűnik.Ez olyan mint amikor egy tolvajt tetten érnek a boltban lopáson és azt mondaná a tolvaj hogy "Én nem lopni akartam,csak megszerezni azt ami szükséges nekem."”
 • 72. Agent 2010. január 03. 19:28
  „70, aki óránként megy fél órát cigarettázni, az nem sokáig maradhat a munkahelyén, szerintem kicsit túlzol, lévén, hogy pl. a szereldékben szigorúan meghatározott szünetrend van.
  Nem észt osztok, azt mindenkinek az élet és önmaga osztja, esetleg tanácsot tudok adni.
  Attól, hogy nem hiszel el valamit, az még lehet igaz.
  Olvasd el mégegyszer mit is írtam a kapcsolati tőke építése és a nyalás viszonyáról, mert nem értetted meg. Ha egy beosztotam proaktív és ezáltal segít nekem, jó kapcsolatot épít ki velem, az nem nyalás, csak annak tűnik azok számára, akik képtelenek arra, hogy tevékenyen résztvegyenek a saját sorsuk alakításában - ez egyszerű önmenedzsment.”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közeleg szilveszter: a tűzijáték szabad, a petárda nem

Megyénkben a tavalyi 25 helyett 33 helyszínen engedélyezte a rendőrség egyes pirotechnikai eszközök… Tovább olvasom