Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Rövid áramszünetek: biztosítékokat cseréltek

Bőhm Csaba bőnyi lakosként és önkormányzati képviselőként a helybeliek nevében fordult lapunkhoz.

Ugyanis ősz óta egy hónapban legalább húsz napon előfordul, hogy maximum egyperces időtartamra elmegy az áram az egész faluban, illetve a külterületeken.

Ilyenkor nincs közvilágítás és áram a lakásokban. Leginkább 20 és 22 óra között, de előfordult délelőttönként is. Már nem jegyzik fel a pontos időpontokat, olyan gyakori az eset.

Jelezték többször telefonon az áramszolgáltatónak, de nehéz azonnal elérni a hibabejelentőt épp akkor, amikor a gond jelentkezik. Az önkormányzat és a mezőgazdasági szövetkezet nevében több levélben is kérték a szolgáltatót a hiba javítására, de azokra nem érkezett válasz.

Ezért most lapunkon keresztül kérik az E.ON-t, vizsgálja ki a hosszabb ideje fennálló problémát. A rövid ideig tartó áramkimaradás nem okoz olyan sok kárt, mintha órákra menne el az áram, de például a mezőgazdasági gépeket ilyenkor is újra kell programozni, kattognak a mélyhűtők, illetve leáll a tévé.

Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs munkatársa lapunknak elmondta: társaságuk folyamatosan végez hálózatfelújításokat, korszerűsítéseket, hogy üzembiztos, zavartalan villamosenergia-ellátást biztosítson, a folyamatos szolgáltatás azonban sajnos ennek ellenére sem jelent szünetmentes szolgáltatást.

Magyarázata szerint áramszüneteket eredményezhetnek a karbantartás miatti tervezett kikapcsolások, az üzemzavarok és a védelmi berendezések is. A bőnyi esetben az utóbbi a legvalószínűbb ok.

– Az elmúlt időszakban valóban többször érzékelhettek a bőnyiek rövid, néhány másodperces áramkimaradásokat. Természetesen mi is tudunk erről a problémáról, de mivel múló hibáról van szó, ami egyik pillanatban még fennáll, de a következő másodpercben már nem, nagyon nehéz megtalálni a hibaforrást.

Kollégáink rendkívüli vonalbejárást is tartottak ezen a hálózatszakaszon, hogy megtalálják a gond okát. A hálózat ellenőrzését követően mérőváltókat és nagyfeszültségű biztosítékokat cseréltek ki.

Úgy véljük, az elvégzett javítások hosszú távon megoldást jelentenek a problémára – fogalmazott Egyházi Nikoletta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matricázott kerékpárok Gönyűn

Gönyűn is regisztrálták a kerékpárokat, újdonságként vázra ragasztott "Rendőrségen regisztrálva!… Tovább olvasom