Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Rotaract-ajándék az autistáknak

Mindszentpuszta - A győri Rotary Club ifjúsági tagozata, a Rotaract Club hétfőn szobakerékpárral lepte meg a mindszentpusztai autistaotthon lakóit.
A fiatalok a Kisalföldnek a helyszínen elmondták, nem holmi kósza ötlettől vezérelten esett a választásuk a szobakerékpárra: előzetesen beszéltek az otthon vezetőjével, dr. Zakár Andrásnéval, ő tolmácsolta a lakók szüleinek kérését, hogy a megfelelő fizikai kondíció megtartását, fejlesztését segítő eszközre lenne most a legnagyobb szükség.

Látogatásuk igazi eseményt jelentett a lakóknak, hiszen jelentősen túlment az egyszerű átadás-átvételi procedúrán. Az izgalmakat ügyesen fokozták a magukkal vitt mézes sütemények közös díszítésével. Amíg Karli Zsófia, Ráskai Dóra és Hutyán Gergely a lakókkal süteményeket készítette, Hutyán Péter titkár és Heim Balázs a folyosón összeszerelte a mágnesfékes, digitális kijelzővel ellátott sporteszközt.

A mindszentpusztai autistaotthon lakói boldogan vették birtokba a kerékpárt.
A mindszentpusztai autistaotthon lakói boldogan vették birtokba a kerékpárt.

Dr. Zakár Andrásné tavaly április óta vezeti az otthont. Elmondta, munkájában sokat kamatoztathatja korábbi, az államigazgatásban szerzett tapasztalatait, de újabb, szakirányú tanulmányokba is belefogott.

Sokrétű elfoglaltságát jelzi, hogy a ház költségvetésének mindössze egyötödét adja az állami normatíva. Minden anyagi és nem anyagi természetű segítség, felajánlás jól jön tehát a kiegyensúlyozott működéshez.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. december 17. 13:35
    „Szerintem ez a szobakerékpárt eddig a Gyurcsány tekerte az ország haladását jelképezve. Ezeknek ép olyan és annyit ér ez a segítség. Azon viszont lehet csodálkozni,hogy nincs valamelyik a nyálverők közt a fotón! Lehet, hogy Ők is szégyenlik ezt a helyzetet? Még nem döglöttek éhen a nyulak és a kecskék?”
  • 1. Hitetlen 2008. december 16. 20:15
    „Ez a hír értékelhetetlen, mert értéktelen. pontozásban -1alá. nocomment”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyit a győri MikulásGyár

Győr - A hagyományokhoz híven december 21-ig a Győr Plázában is nyitva a MikulásGyár, Magyarország… Tovább olvasom