Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Rossz után jó jött Nyúlon

Rossz után jó is érte a héten a Nyúl és Vidéke Takarékszövet- kezetet. Hétfőn kirabolták 13 fiókja közül éppen a nyúlit, szombaton a régi épület szomszédságában viszont újat avatott.
Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezete
Nyúli falusi emberek alapították 45 éve a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetet. Két község, Nyúl és Győrújbarát volt a kezdeményező. Szimbolikus tisztelgésnek is tekinthető, hogy a kerek évfordulóra új kirendeltséget avatott szombaton a takarékszövetkezet Nyúlon és avat rövidesen hasonlót Győrújbaráton is. A helyi mazsorettek bemutatójával színesített ünnepségen Józsa Károly, a takarékszövetkezet elnöke az elődökre emlékezett.

Dallosné Máté Jolán, a takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója elmondta a Kisalföldnek, a ’90-es évek elején válságos időszakai is voltak a pénzintézetnek: a csőd szélére került rossz hitelezései miatt. Ma a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetnek 13 kirendeltsége van, közöttük négy Győr belvárosában. Összesen hatvan alkalmazottat foglalkoztat. Harmadik éve már eredményes a gazdálkodása.

Mérleg szerinti főösszege megközelíti a 6 milliárd forintot, saját tőkéje negyedmilliárd, s ezzel megfelel az uniós normáknak. Most már megengedheti magának a pénzintézet, hogy korszerűsítsen. Ügyfelei bizalmának köszönhetően, és hozzátehetjük, saját munkájának eredményeképpen állt talpra. Háromezer vállalkozó számláját kezeli. Hitelállománya 3 milliárd forint.
 „ Az emberek ismernek bennünket, és mondhatni, mi is személy
szerint ismerjük minden egyes ügyfelünket"

Szőke András elnök- ügyvezető

A kirendeltségavatási ünnepségen részt vett Szőke András, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnök-ügyvezetője, aki a Kisalföldet tájékoztatta a magyar bankrendszer hat és fél százalékát magáénak tudó takarékszövetkezeti hálózat tevékenységéről. A mérleg szerinti főösszegük 670 milliárd. Az ország takarékszövetkezetei az elmúlt öt évben a pénzintézetek kemény versenye mellett is a nagy bankoknál háromszor gyorsabban növekedtek.

A takarékszövetkezetek ma megközelítően 400 önkormányzat számláját vezetik, a céljuk, hogy ezt 1000-re növeljék. A takarékszövetkezeteknek 1755 bankfiókjuk van, a pénzintézeti fiókok 60 százaléka. Szőke András elmondta, a takarékszövetkezetek minden egyes bezárt postafiókot megvesznek. Ahogy eddig, ezután is azok közelében kívánnak tevékenykedni, akiknek a takarékszövetkezetek a fejlődésüket köszönhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség harminc erdélyi gyereknek

Az április végén megtartott Első Győri Szeretet Napok bevételét, a 3 millió forintot pénteken adta… Tovább olvasom