Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rossz állapotuk miatt zárták be a pihenőket

Az M19-es autóút 4,5-es kilométerszelvényében található jobb és bal oldali pihenőjének üzemeltetése néhány éve került az ÁAK Zrt.-hez
Olvasói SMS. Tudja valaki, hogy mintegy két éve miért zárták le az autópálya és Likócs közötti úton a 2–4. kilométer közötti parkolókat?
Üdv: Cseme, Győr
Götz Attilától, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. kommunikációs vezető szakértőjétől megtudtuk: az M19-es autóút 4,5-es kilométerszelvényében található jobb és bal oldali pihenőjének üzemeltetése néhány éve került az ÁAK Zrt.-hez. "Munkatársaink az átvétel időpontjában állapotfelmérést tartottak a két helyszínen, és azt találták, hogy a létesítmények nem felelnek meg a hatályos műszaki előírásoknak.

A 25–30 évvel ezelőtt épült pihenők ugyanis nem biztosítják az alapvető szolgáltatásokat sem, hiszen területükön nincsenek közművek, nincsenek padok, asztalok, nincs WC-épület és az úgynevezett parkolóállások sincsenek kialakítva.

Mivel a felújítás költséges lenne, és az M19-es út forgalma is alacsony, nem indokolja a létesítmények fenntartását, ezért illetékes vezetőink azok megszüntetése mellett döntöttek.

Ehhez a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtól kértünk engedélyt, ahol elfogadták az indokainkat. Egyébként az M1-es autópályán a helyszínhez közel mindkét irányban található pihenőhely" – állt válaszában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínába röpül a Vaskakas

Meghívták a Vaskakas Bábszínház Metamorfózis (Fehérvarázs) című előadását Kínába az UNIMA Nemzetközi… Tovább olvasom