Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Ronaldo fizetéséről mindent tudni. És az ETO játékosokéról?

Nehéz lesz a győri megtisztulás úgy, hogy "a tartozás rendezésének mikéntje nem nyilvános információ". Jegyzet.

C. Ronaldo 17 millió eurót keresett kizárólag a pályán nyújtott teljesítményével tavaly; ebben az összegben a szponzori pénzek benne sincsenek. A Real Madrid évi 21 millió eurós rekordfizetésért hosszabbította meg most tavasszal a portugál világsztár szerződését. Ronaldo 2009-ben került a Real Madridhoz a Manchester Unitedtől, akkoriban rekordot jelentő 94 millió euróért. Ezt a csúcsot döntötte meg a királyi klub a walesi Gareth Bale megszerzésével: érte 100 millió eurót adott a Tottenham Hotspurnek. A BBC nagyszerű anyagának köszönhetően bárki könnyedén kiszámolhatja, mennyi idő kell a világ legjobb labdarúgóinak ahhoz, hogy megkeressék az Ön heti fizetését. A magyar átlagfizetéssel számolva Ronaldo pár perc alatt összehozza azt, amihez honfitársaink többségének 168 órára van szüksége.

Ez a kis játék a nagy számokkal pusztán azért jutott eszembe, mert a Tarsoly-birodalom kártyavárként történt összeomlása óta rengeteg szó esik az ETO szükséges megtisztulásáról. Valóban itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba, a fő kérdés már csak az: hogyan? Nyilván nem egyedi győri probléma, hogy a magyar labdarúgásban kifizetett pénzekről nem illik sem kérdezősködni, sem beszélni. Szintén tabutéma, hogy egy-egy játékos mennyi pénzért kötelezi el magát új klubjához. Ronaldo, Bale példájából azonban látjuk, hogy más európai országokban nem városi legendaként számolnak annak utána a helyiek, hány millió euróért öltik magukra a mezt a játékosok. Úgy, hogy a Real Madrid és az ETO esetében legfeljebb a pálya méretei és a labda paraméterei azonosak – mindannyian tudjuk, hogy a madridi fehérek és a Rába-parti zöld-fehérek teljesen más dimenzióban játsszák a világ legnépszerűbb sportját.

Az, hogy az ETO játékosok mennyi pénzért futnak ki a gyepre az NB III-ban, kapunk-e erről hivatalos adatokat, ősszel kiderül. A nyilvánosság mellett szól, hogy az indulási jogot megszerző ETO futsalklub évente 15 millió forint körüli sporttámogatást kap a győri önkormányzattól. A futsalcsapat ügyvezetője, Drucskó Zoltán a Nemzeti Sport Online szerdai megkeresésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy az ETO 130 millió forintos köztartozását banki hitelből rendezték volna. Elmondása szerint "a tartozás rendezésének mikéntje nem nyilvános információ".

Egy biztos: ezzel a hozzáállással nehéz lesz tiszta vizet önteni a pohárba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bán István tragikus halála Győrben - Elutasították a szülők pótmagánvádját

Jogerősen is felmentették csütörtökön a Bán István tragikus halála miatt perbe vont fiatalokat. Tovább olvasom