Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban - természetfotós tábor kiállítás

Győrött a Petőfi Sándor Művelődési Házban tekinthető meg április végéig a Győri Fotóklub Egyesület és a Reflex Környezetvédő Egyesület által szervezett Rómer Flóris nyomában a Bakonyban-4. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása.
A programra olyanokat fiatalok érkeztek, akik érdeklődnek a fotográfia, természet szépségei, környezetvédelem iránt. Tudomásunk szerint nincs még egy ilyen tábor, ahol a tudatos természet fényképezésre irányítják a 14-22 éves korosztály figyelmét. Sikerült megismertetni a részvevőket a természetfényképezés írott és íratlan szabályaival és egy „természetvédő", környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. Betekintést kaptak a résztvevők a tudatos képkészítés alapjaiba: „ A kép először a fejben szülessen meg és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot." Készséget és képességet szereztek a fotográfia alapjainak használatában, ha elmennek kirándulni, tudják mit és hogyan érdemes lefényképezni. Ismereteket kaptak a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól. Megismerkedtek a Bakony és a Bakonyalja egy részének természeti értékeivel, a jeles tudós Rómer Flóris bencés szerzetes Bakony c. könyvének megjelenése 150. évfordulóján.

A kiállításon Csicsics Richárd, Hartmann Réka, Környei Kamilla, Lakatos Szabina, Németh Gergely, Pálfalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila és a szakmai vezető, Szabó Béla fotóművész alkotási láthatók.

A Győri Fotóklub és a Reflex Ebben az évben is megrendezi immár ötödik alkalommal ezt a nyári tábort, augusztus 14-19 között, ahova minden fényképezés és a természet iránt érdeklődő fiatalt szeretettel várnak.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem: az ötödik tanóra szerdán

A Nyugdíjasegyetem második szemeszterének ötödik tanóráját szerdán tartjuk a Széchenyi István… Tovább olvasom