Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rómer-ház: főpróba koncerttel

Az amerikai GilFeMa együttes koncertje volt a főpróba szombaton este, most már kijelenthető: a győri Rómer-ház felújított „szárnya” elkészült.
A műszaki átadás is megtörtént, az igazi bevetés pedig az április 22-én kezdődő Mediawave idején lesz. Körülbelül 30 millió forintból újították fel a Rómer-ház földszinti részét, amely ezentúl a megye egyik legnagyobb art mozijaként, illetve koncertteremként is működik. A ház megújult külsővel, igazi kávéházi hangulattal, galériás előcsarnokkal várja a nézőket, akik kényelmes székekben élvezhetik ezentúl a művészi mozielőadásokat. A megújult előtér „kávéházias, videotékás, könyvesboltos, de mindenképpen kultúraközeli" előtérként szolgál.


Az átalakításhoz pályázaton nyerte a pénzt a megyei önkormányzat (20 millió forintot), ehhez hozzátett még négymilliót önrészként; a Mediawave alapítvány pedig az összeget további milliókkal kiegészítette. A Rómer-ház új „szárnyának" hivatalos átadása előtt a szombat esti koncert csak a főpróba volt, de az jól sikerült és fontos kérdésre adott választ. Hartyándi Jenő művészeti igazgató elmondta: a teremnek meghatározó szerep jut az április 22-én kezdődő Mediawave-fesztivál ideje alatt is: többek között televíziós közvetítések helyszíne lesz. Most még ugyan nincs minden a helyén, hiányzik néhány bútor és kiegészítő elem, de a tegnap műszaki átadásra készen állt a terem.

Hartyándi Jenő bejelentette, reményeik szerint ezzel még nincs vége az átalakításnak, hamarosan ugyanis hasonló nagyságrendű pályázatot nyújtanak be. Kiderül aztán, mennyit nyernek. Az art mozi kapcsán pedig hangsúlyozta a művészeti igazgató: hatvan százalékban magyar, illetve európai filmet mutatnak majd be, de nem művészfilmeket, nem ettől lesz „art" mozi a terem. Hamarosan erről mindenki megbizonyosodhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri patikaprobléma

Kétszer is előfordult, hogy az ügyeletes győri gyógyszertár előtt bosszúsan és betegen várakozók szerkesztőségünk segítségét kérték. A panaszokról március 14-i számunk 2. oldalán Gyógyszerre várva, március 29-i számunk 5. oldalán Egyetlen ügyeletes patika: betegsor a szabad ég alatt címmel írtunk és a felháborodott olvasói jelzések alapján felmerült kérdéseknek utánajártunk. Tovább olvasom