Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Rómeó és Júlia esküvője

A győri bazilikában esküdött egymásnak örök hűséget szombaton Cserpák Szabina és Pátkai Balázs.
A vőlegény, Pátkai Balázs tizenhárom, míg menyasszonya, Cserpák Szabina tizenegy éve tagja a Győri Balettnek. A világhírű társulat még 2000-ben tűzte műsorára Prokofjev zenéjével és Robert North koreográfiájával Shakespeare szívszorongató történetét. A szerelmespár a főszerepeket együtt táncolta, így művészi produkciójukat valós érzelmek tették még hitelesebbé.

Szabina kislányként még balettcipőben tipegett, amikor megfogalmazódott benne a vágy, hogy felnőttként majd a Rómeó és Júlia és a Don Quijote főszerepeit eltáncolhassa. Az már csak ráadás, nem várt ajándék az élettől Szabina számára, hogy mindezt szíve választottjával tehette meg, hiszen ez egy olyan darab, amelyben az érzelmek rendkívül erősen dominálnak.

Cserpák Szabina és Pátkai Balázs
Már több mint nyolc éve lobbant fel közöttük a szerelem lángja, s döntötték el, hogy kapcsolatuk nem csak a munkára fog korlátozódni.
Mivel régóta boldogítják egymást, nem csoda, hogy a környezetükben szinte mindenki azzal szekálta őket, hogy mikor hangzik már fel végre a nászinduló. Szabina és Balázs elmondása szerint most értek meg lelkileg erre a komoly, felelősségteljes elhatározásra, ráadásul a harmincas évek környékén az ember már komolyan gondolkodik a családalapításon is.


Nem volt szerelem első látásra..., mármint az, amit Szabina érzett esküvői ruhája iránt. Csak többnapos „ismerkedés" és szemezés után döntött a hátul masnis tüllruha mellett. Sokan felhívták Szabina figyelmét, hogy ünnepi viseletének „balerinás" hatása van, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy a menyasszonyt a tudatalattija is vezérelte a ruhaválasztásban.

Galavics atya áldásával

Szombat délután a győri bazilikában tartott egyházi szertartáson szentesítették kapcsolatukat. Miután Galavics atya megáldotta az ifjú párt, jó tanácsokkal látta el őket, miként lehet közös útjukat a szeretet és a tisztelet jegyében minél zökkenőmentesebben végigjárni. A Káptalandombon a gratuláció sokáig tartott, hiszen több mint kétszázan érezték úgy, hogy közvetlenül a szertartás után szeretnék Szabinát és Balázst személyesen köszönteni.

Színvonalas lagzi

A százfős násznép egy sokorópátkai lovaspanzióban ünnepelte a fiatalok boldogságát. Az biztos, ritka alkalom, amikor a mulatozók között ilyen nagy arányban koptatják profi táncos lábúak a parkettet, s ebben az esetben a Győri Balett tagjai nem a színházi közönség, hanem saját maguk szórakoztatására cselekedtek így. És az is garantált, hogy Balázs és Szabina számos, rendkívül igényes, „hangzatos nászajándékot" vehetett át, hiszen Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze és Dobrády Ákos is velük mulatott. A musicalszínész mint barát, a TNT együttes frontembere pedig mint közeli rokon volt hivatalos a lagzira, hiszen Szabina unokatestvére.

Az élet boldogabbra írta

Amíg nem ismerjük Shakespeare klasszikus művének végkifejletét, folyamatosan azért szorítunk, hogy elháruljanak végül az akadályok a fiatalok boldogsága elől. S miután szomorúan letettük a könyvet a kezünkből, többen úgy érezzük, hogy inkább vidáman fejeztük volna be a művet... Az élet kisegített minket: amíg ugyanis Shakespeare képzeletében tragikusan végződik a románc, addig néhány évszázaddal később Győrben már happy enddel zárul „Rómeó és Júlia" szerelmi története.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a pilótáért kampányolnak

A napokban szinte szó szerint ugyanaz a körlevél indult útnak a világhálón, mint amelyik négy évvel ezelőtt Danone-bojkottra szólította fel a magyar vásárlókat, hogy ezzel megakadályozzák a győri kekszgyár bezárását és a pilótakeksz eltűnését a polcokról. A világcég cáfol minden effajta híresztelést, hangsúlyozva, hogy nem leépíteni akar, hanem fejleszteni. Tovább olvasom