Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Romantikus hotel épülhet Dunakilitin

Négycsillagos szálloda épülhet egészségcentrummal, díszparkkal valamint vendéglátó-ipari szakközépiskolával a közeljövőben Dunakilitin. A külföldi befektető a hotelt kétmillió euróból szándékozik megépíteni 2005 tavaszára, ám ennek érdekében további egyeztetésekre van még szükség.
Kattintson a képekre, nézze meg a látványterveket >>
A néhány éve működő Kastélyszálló és a már félig kész wellness-szálloda után újabb nagy beruházás színhelye lehet Dunakiliti: Romantik Hotel néven több milliárd forintból szálloda és egészségcentrum épülhet a település központjában.

A beruházó egy osztrák asszony – Ewa Dobersek –, az ehhez szükséges terület már az ő tulajdonában van. Az úgynevezett „Németh-villa" átépítése és bővítése után 3200 négyzetméteren épülne fel a négycsillagos szálloda.

Első ütemben tizenhárom szobával, háromszáz ember befogadására alkalmas konferenciateremmel, hárommedencés fürdővel, fogászati-reumatológiai rendelővel kezdődne meg a beruházás. Második ütemben aztán állami pályázat segítségével 120–150 szobás hotelszárnyat terveznek hozzáépíteni a központi épülethez. A beruházással érintett ingatlan mögött ligetes erdő található, melyet az önkormányzattól szeretne a hotel tulajdonosa kibérelni.

Célja ezzel az lenne, hogy parkosítással, sétálóutak kiépítésével, dísztavak létesítésével díszparkot alakítson itt ki. Ennél is merészebb elképzelése a negyedik ütemben valósulna meg. A befektető úgy gondolja: ez már a község harmadik jelentős idegenforgalmi projektje, s kevés a jól képzett vendéglátó-ipari szakember. Elképzelései szerint a hotel mellett kétszáz tanuló befogadására alkalmas vendéglátó-ipari szakközépiskolát létesítenének kollégiummal egybeépítve.

A szakmai gyakorlati képzés pedig a Romantik Hotelben folyna.
A halászi székhelyű Rossner Kft. cégvezetője, Heinrich Rossner – aki már Máriafürdőhöz és a kapuvári termálhotelhoz is hozott külföldi befektetőket – lapunknak elmondta: már fél évvel ezelőtt elkezdődtek az előkészítő munkálatok.

– Legkésőbb 2005 tavaszán szeretnénk megnyitni a hotelt – kezdte a befektetőket gyűjtő kft. vezetője. – Nyugaton a „romantik" szó a kikapcsolódással, a wellnesszel és a szépséggel egyenlő, ezért választottuk ezt a nevet. Dunakiliti pedig az arany háromszög miatt került képbe.

A négy éve üresen álló Németh-villa lenne a hotel alapja, ehhez fogunk majd hozzáépíteni. A munkálatok márciusban mindenképp megkezdődnek.

Közel kétmillió euró – mintegy 540 millió forint – lesz az épület összköltsége. A díszpark kialakítása ezzel párhuzamosan történne, míg a következő ütemet – a hotelszárny hozzáépítését – 2005-re tervezzük. A két legfontosabb szempontunk a befektetés során a profit és a biztonság – mondta Heinrich Rossner.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolai írásbeli: jelentkezni kell

Győrött több középiskolában – nem csak a hat és a nyolc évfolyamos képzésen – közös… Tovább olvasom