Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Romándról első szóra kapott ágyakat az óvoda

A Kisalföldben megjelent segítségkérés nyomán Romándról tíz ágyat kapott tegnap a tápszentmiklósi óvoda, így megoldódott a fekvőhelyhiány, nem kellett hazaküldeni gyerekeket.

A szerdai Kisalföldben jelentek meg Kovács József tápszentmiklósi polgármester segítségkérő szavai, amelyben „kellemes" gondjukról számolt be munkatársunknak: sok a gyerek és kevés az ágy az óvodában. Elmondta: amennyiben nem sikerül a kicsiknek megfelelő számú fekvőalkalmatosságot szerezni, tíz gyereket haza kell küldeni. Nem kellett sokáig várnia, hiszen Müller Gábor romándi polgármester (a bakonyaljai településsel Tápszentmiklós egy körjegyzőségbe tartozik), miután olvasta a kérést, az önkormányzat jelenleg kényszerből „szabad kapacitását" – tíz ágyat, két asztalt, néhány takarót és ágyneműhuzatot – határozatlan ideig „kölcsönadta" a tápszentmiklósi óvodának.

– Örömmel és köszönettel fogadtuk az igazán gyors segítséget. Folyamatosan szoktatjuk be a gyerekeket intézményünkbe, így hétfőre már akkora létszámnak – év végére az ötvenet is elérheti – kell fekvőhelyet biztosítanunk, amelyhez nem álltak rendelkezésre ágyak – említette Szőts Csilla vezető óvónő. – Így a félnapos óvodai „szolgáltatás" helyett, a romándi ágyak jóvoltából, egész napra tudjuk fogadni – altatni is tudjuk – az apróságainkat.

A tápszentmiklósi apróságok – és óvó nénijük, Szőts Csilla – nyugodt álmát tíz ággyal segítette a romándi önkormányzat. Fotó: Bertleff András
A tápszentmiklósi apróságok – és óvó nénijük, Szőts Csilla – nyugodt álmát tíz ággyal segítette a romándi önkormányzat. Fotó: Bertleff András

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek bejön a kisalfold.hu új dizájnja?

Megkérdeztük kedves olvasóinkat, hogy mi a véleményük a két hete megújult kisalfold.hu-ról. Kaptunk… Tovább olvasom