Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Rómában vágtázik Overdose, a dunaszerdahelyi csodaló

Dunaszerdahely-Róma - Mégsem indul a decemberi hongkongi Világkupán Overdose, a magyar csodaló. Mikóczy Zoltán, Overdose dunaszerdahelyi tulajdonosa a ló egészségét és jövőjét fontosabbnak tartja ennél a lehetőségnél, Overdose így a hétvégén Rómában zárja a szezont.

"Mérlegeltük az összes érvet Hongkong mellett és ellen. Végül arra jutottunk, több, nálam a lovakhoz jobban értő szakember tanácsát is meghallgatva, hogy a ló egészségét és jövőjét vesszük figyelembe, így most nem élünk a hongkongi indulás lehetőségével" – mondta Mikóczy Zoltán az Új Szónak.

Egyelőre nem mérik össze az erejüket a párizsi győztessel

A hongkongi sprinten a világ legjobb lovai vesznek részt, ráadásul Overdose összemérhette volna az erejét a francia Marchand d’Orral, a párizsi Prix de l’Abbaye de Longchamp megismételt futamának győztesével. (Mint ismert: az első futamot, melyen Overdose nyert, rossz rajt miatt érvénytelenítették, s a pár órán belül megrendezett ismételt futamon Overdose már nem indult. Az esetből óriási botrány lett.)

A hongkongi verseny előtt azonban karanténba kellett volna vonulnia a lónak, s a hosszan tartó utazás és az időeltolódás is nagyon komoly megrázkódtatást jelentett volna neki.

A tél alatt még gyorsabb lehet

"
Páratlan lehetőség lett volna a hongkongi részvétel, de reméljük, még egy év múlva is aktuális lesz. Most inkább az a fontos a ló jövőjének szempontjából, hogy olyan téli pihenője legyen, ami során még jobban meg tud erősödni, ami után még gyorsabban fog futni, s jövőre az európai csúcssprintversenyeken kiváló formában lesz. Ezalatt az egy év alatt Overdose sokat fejlődhet, és akkor jövőre, immár négyéves lóként Hongkong és Dubai is bekerülhet a programjába" – tudtuk meg Mikóczytól.

Overdose célba veszi az Örök várost

Overdose azonban idén még elindul egy versenyen, november 16-án vasárnap az Örök városban, Rómában áll rajthoz.

"Mivel csak nemrég döntöttük el, hogy mégsem utazunk Hongkongba, a ló versenyre volt készítve és formában van. Így nagyon kapóra jött számunkra, hogy Olaszországban beszüntették a sztrájkkészültséget, és a hétvégén már újra lesznek lóversenyek. A római sprint a legrangosabb verseny Olaszországban, 80 190 euró összdíjazású, szóval nem valami alacsonyabb szintű viadalról van szó. Mi is nagyon komolyan vesszük, nem szeretnénk, ha a fejünkbe szállna a dicsőség, így becsületesen készülünk" – magyarázta Overdose tulajdonosa.

Rómában is Suborics lovagolja

 A 10 versenyéből 10-et megnyerő csodalovat ezúttal is Andreas Suborics lovagolja. "Bár voltak már erre a hétvégére leegyezve lovaglásai, azt mondta, törli a vasárnapra elfogadott felkéréseket, és Rómába utazik. Ennek nagyon örülök, mert Overdose így most is a megszokott lovasával versenyezhet" – mondta Mikóczy.

 

 

A lovakra súlyokat tesznek

A római sprinten kétéves és idősebb lovak indulhatnak. Overdose az esélyesek közé tartozik, a tulajdonos azonban nem akarta fő favoritnak nevezni: "A kétéves lovakra 51 kg súlyt raknak, a háromévesekre 61-et, Overdosra pedig még plusz három és felet. Ebben az a veszély rejlik, hogy ha van a mezőnyben egy rendkívül jó kétéves ló, akkor ez a 14,5 kiló kedvezmény már számottevő előny lehet. Az esélyekről így csak óvatosan beszélnék, minden vasárnap, a futamon fog eldőlni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóljon be az APEH-nak!

Győr-Moson-Sopron megye - Elégedettségi felmérés indul november 17-étől az APEH ügyfélszolgálatain… Tovább olvasom