Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Rokkantsági felülvizsgálat – Már tíz hete vár a határozatra

Sokasodnak a rokkantsági felülvizsgálattal kapcsolatos panaszok szerkesztőségünkben, a méltánytalan bánásmódot fájlalják olvasóink.
Galambos Józsefné számára is rossz élmény a vizsgálat, ám a legjobban azt nehezményezi, hogy tíz hét alatt nem kapott határozatot – anélkül pedig fellebbezni sem tud.

– Augusztustól lejárt a szociális járadékra való jogosultságom, de május tizennyolcadikai felülvizsgálatomról mind a mai napig nem kaptam határozatot. Szóban rá három hetére megmondták már, hogy rehabilitálhatónak ítéltek, de amíg ezt írásban nem kapom meg, nem fellebbezhetek – panaszolta a győrladaméri asszony, akit annak ellenére ítéltek munkaképesnek, hogy öt hónapja rokkantnak nyilvánította a bíróság.

Galambos Józsefné 31 évnyi munka után, 2007-ben lett beteg. Kezeit carpalis alagút- szindróma miatt csuklótól lefelé egyáltalán nem tudja használni, mozgását a csípőprotézis teszi fájdalmassá. Egy évig rokkantsági ellátásra volt jogosult, azt követően már csak szociális járadékot kapott. Emiatt két évvel ezelőtt bírósághoz fordult, amely idén márciusban megállapította, hogy egészségügyi károsodása oly mértékű, hogy rokkantsági ellátásra jogosult, s kötelezte a nyugdíjfolyósítót, hogy két évre visszamenőleg fizessék meg számára a magasabb összegű ellátást. Az asszony ezt a pénzt azóta sem kapta meg, de legalább felülvizsgálatra jelentkezhetett (március 31-ig a rokkantak tehették ezt meg, a szociális járadékosok felülvizsgálat nélkül elesnek az ellátástól annak lejárta után).

– Nyolc percet voltam a bizottság előtt, ennyi idő alatt eldöntötték, hogy egészségügyi állapotom megengedi-e, hogy dolgozzak. Mikor elkezdtem sorolni panaszaimat, rám kiabáltak, hogy maradjak csendben. Panaszaimnál arról többet faggattak, hogy fiaim és férjem mit és hol dolgoznak. Mi köze ennek ahhoz, hogy rehabilitálható vagyok-e? A méltánytalan bánásmód miatt betegjogi képviselőhöz fordultam – mesélt a vizsgálatról Galambos Józsefné, aki arra vár, hogy megkapja a felülvizsgálati döntést, s fellebbezhessen.

Rehabilitálható? Galambos Józsefné mankóval jár, de azzal is nehezen, csuklótól lefelé ugyanis nem tudja használni kezeit. Fotó: M. M.
Rehabilitálható? Galambos Józsefné mankóval jár, de azzal is nehezen, csuklótól lefelé ugyanis nem tudja használni kezeit. Fotó: M. M.


– Nem törődök bele a rehabilitálható minősítésbe. Én örülnék a legjobban, ha gyógyítható lennék, szerettem dolgozni, hasznosnak éreztem magam. De mikor nem tudok megfőzni és kiteregetni sem, mert olyan gyenge a kezem és olyan fájdalmam van, hogy nem bírok el egy ruhadarabot, akkor mit dolgozzak? A munkahelyre sem tudnék eljutni, mankóval járok, buszra sem tudok felszállni. Mit akarnak így tőlem? – fakadt ki sírva az asszony.

A felülvizsgálat határozatáról a kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve (RSZSZ) értesíti a megvizsgáltakat. Kérdésünkre, hogy a döntésről mennyi időn belül küldik ki a tájékoztatót, a hivatal ennyit közölt: mivel ez a szerv július 1-jén jött létre, olvasónk esetében még az RSZSZ jogelőd szervezete indította el az eljárást. Arra a kérdésre, hogy a fellebbezési eljárás idejére jár-e ellátás, ezt a választ kaptuk: „Abban az esetben, ha ellátása lejárt, és az ügyfél új eljárást kezdeményezett, fellebbezett, mert a részére megállapított rehabilitációs ellátással nem értett egyet, akkor megkapja az ellátást, miközben a II. eljárás folyamatban van. Ha elutasító határozatot kapott (az RSZSZ nem állapít meg rehabilitációs ellátást), akkor nincs mit folyósítani számára."

A felülvizsgáltak 36,5 százalékának vissza kell/kellene térnie a munka világába. Június 30-ig 432 időszakos elsőfokú rokkantsági vizsgálatot végeztek a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal győri igazgatóságán. A vizsgálaton megjelentek közül 144-et rehabilitálhatónak minősítettek, 14 esetben pedig nem haladta meg az egészségkárosodás mértéke a 60 százalékot – ők rehabilitáció nélkül, akár holnap munkába állhatnak.

Olvasóink írták

 • 18. Babenko 2012. augusztus 10. 20:25
  „Hát van itt pár nagyon okos ember az biztos. Talán elsőnek bele kellene lépni ennek az asszonynak a cipőjébe, utána mondani hogy nem szorít az...”
 • 17. Tündenéne 2012. augusztus 09. 13:26
  „5. pindla 2012.08.03. 12:36

  Azért a víz nincs ingyen :)
  Az étkezés viszont valóban megooldható, én anno 20 kg-ot fogytam így - mondjuk az első 10 után már tudtam mozogni is, és az hihetetlen gyorsan segített.
  Ettől függetlenül azt kell mondanom, hogy a tapasztalat az, hogy az ilyen és hasonló felülvizsgálatokon valóban sokszor nagyon embertelenül bánnak a betegekkel. Ezt senki nem tagadhatja, és nincs rá mentség, attól függetlenül, hogy valaki rehabilitálható-e vagy nem, még EMBER, és illik, illene emberszámba venni.”
 • 16. myastheniagravis 2012. augusztus 09. 12:25
  „ferdo:
  Nyugodj meg, van egypár ismerősöm aki alkoholista és levan rokkantosítva. Nem is akar kigyógyulni az alkoholizmusból.
  Viszont van olyan ismerősöm is aki tényleg alig tud menni. Nem azért mert túlsúlyos.Ő ha tudna elmenne dolgozni örömmel. Orvoshoz ismerősök viszik mert oda sem tudna eljutni a sgítségük nélkül.Tudom miről beszélek nem úgy mint te. Elvették a "rokkantnyugdíját", most csak járadékot kap. Nos az még a hidegvízre sem elég nem a gyógyszerekre amit szedni kellene neki. Vagy gyógyszert veszi meg de akkor éhen hal. Vagy eszik , de nem olyan kaját amit te megtudsz enni mert Neki még arra sem telik. Akkor még nem beszéltem a rezsiről.Amit ha nem fizet kiteszik az utcára!
  Tudod csak sajnálni tudlak.
  Bezzeg ha te lennél ebben a cipőben nem csak az újságban jelennél meg ha nem a tv-ben is hogy hangoztasd mennyire nem jó ez a rendszer.Tudod van egy ötletem: cserélj vele!Majd akkor megnézném te mit csinálnál!”
 • 15. Strné 2012. augusztus 06. 13:42
  „ferdo

  Te tudod miről beszélsz egyáltalán? Mert szerintem nem! Ő igenis szeretne meggyógyulni! Csak tudod nem minden megy olyan egyszerűen,ahogy azt te gondolod! Ismeretlenül Te senkiről ne írj véleményt!!!
  Pitypang
  A gyógytornászról annyit,hogy azt valamiből ki is kell fizetni,ha az orvos magától nem küldi el beutalóval! De mivel ő nem tud buszozni,ezért ki kell mennie a gyógytornásznak házhoz! Az pedig nem ingyenes!!!! Nekem egy hatalmas műtét után bénult le a kezem egy időre, és én sem tudtam eljárni gyógytornászhoz ( nem a kezem bénulása miatt). A lénye4g annyi,hogy a gyógytornászért,hogy kijön fizetni kell! Kérdem én. Ha valaki egy fillért nem kap hónapokig,akkor miből finanszírozza a gyógytornászt????

  Arról,hogy a mostani felülvizsgálat miért van,hát arra a választ senki nem tudja igazán,mert akik annak idején lefizették az orvost,az most is lefogja! Sajnos a mai világban már minden a pénz körül forog és nem a betegség valóbani létezésén!
  Ezt én a saját bőrömön tapasztaltam! Mivel én is jártam ebben a cipőben!!!!”
 • 14. ferdo 2012. augusztus 05. 19:00
  „13. myastheniagravis

  Az alkoholizmus mióta rokkantság?
  Amúgy a mostani felülvizsgálat pont azok kiszűrésére van, akik úgy vették a rokkantságit. Az esetek harmadában kiderül, hogy a korábbi elbírálás "tévedés" volt.

  Én is egyet értek pindlával. Ha valaki beteg, akkor tegyen meg MINDENT, hogy meggyógyuljon. Ha a csípőjén segít a fogyás, akkor fogyjon. Pindla tippjei jók voltak, kérdem én legalább ennyit megtett a nénike? Ha nem, akkor miért védeni... Aki beteg akar maradni, rokkant akar maradni, az menjen a búsba. Csak azt támogassuk, aki rehabilitálhatóként tesz is a rehabilitációjáért. Azt már itt a hozzászólásokban kiderült, hogy mind a csípőgondok, mint a kézproblémák megoldhatóak lennének, ha a néninek nem csak cikkben szerepelni és siránkozni lenne akaratereje.”
 • 13. myastheniagravis 2012. augusztus 04. 11:23
  „Pitypang.
  Tovább sorolva:
  Alkoholistától nem veszik el? Miért abbahagyja az ivást és nem beteg.Ők nem tesznek semmit azért hogy dolgozzanak, legalábbis hivatalosan nem.
  Hol vannak azok akik úgy "vették" a rokkantságit? Őket igenis ki kell szűrni és visszafizettetni velük amit eddig kaptak,+jól megbüntetni Őket!
  Hogy az orvosokat sem hagyjam ki: Akik jó pénzért elintézték a rokkantságit, nem mondom hogy rugják ki mert akkor nem maradna orvos aki kezeljen minket.Tisztelet a kivételnek, mert olyanok vannak szépszámmal.
  Most átalakították a beutalási rendszert ugye. Eddig ahova jártunk kezeltetni magunkat, nem véletlenül mentünk oda.Esetleg évek alatt nem találták meg az alapbetegségedet ahova most kell járni,de ahova jártál ott emberszámba vettek és rövid időn belül megtalálták az okát hogy mibajod. Esetleg közölték hogy 1-2 hónap és tolószék vagy koporsó lett volnasorod!Ezekután visszakényszerítenek abba kórházba amely már elvesztette a bizalmadat!Megszűnt a szabad orvosválasztás.Röviden ennyi.”
 • 12. pitypang72 2012. augusztus 04. 05:20
  „Persze az is igaz, hogy az egész szociális rendszer valahogy nem jó. Nem okoskodni akarok, de tény, hogy sokan jogosulatlanul részesülnek ellátásban, van akinek meg jogosan járna, mégsem akarják megadni neki.
  Meg amit látunk, hogy pl.a politikusaink mennyi pénzt kapnak/ meg mennyit lenyúlnak- akinek nem inge ne vegye magára/ Szóval ha ebben a válságos időben az ő juttatásaikat JELENTŐSEN! csökkentenék, abból az összegből már nem kevés pénzt lehetne más dologra csoportosítani. Szégyenletes,hogy havonta megkapnak annyit, mint amennyit más egy év alatt nem keres meg.Aztán csodálkoznak, hogy az értelmiségi réteg meg a fiatalok külföldre vándorolnak.
  Vegyék már észre, hogy a becsületes embereket akarják teljesen kiszipolyozni és az emberek besokalltak. Meg ott vannak a rengeteg milliós adótartozások! Na azokat miért is nem hajtják be? Mi az hogy nem tudják, meg hogy elévül, stb.- na ez egy másik cikk volt, de az is kiakasztott.Bezzeg ha én nem fizetnék adót, vinnék a lakásomat.
  Lenne még néhány ötletem, de hagyjuk... Szerintem más is tisztán látja.”
 • 11. pitypang72 2012. augusztus 04. 05:02
  „Nem Pindla-t akarom védeni. Ugyanis ismeretlenül véleményt mondani valakiről, szóval mellétrafálhatunk.
  DE: az tényleg igaz, hogy minden mozgásszervi probléma legjobb ellenszere a mozgás. Nyilván a lehetőségekhez képest. Pl. kezdetben gyógytornász segítségével és RENDSZERESEN, NAPI szinten otthon is végezve. Na ehhez akaraterő kell, ami a legtöbb emberből hiányzik. És valóban eleinte lehet még fájdalmasabb lesz a mozgás, de egyszer csak meglesz az áttörés.
  A FOGYÁSRÓL. A SEMMITŐL NEM LEHET HÍZNI! Miért van vajon ennyi elhízott ember? A genetikai hajlam csak egy dolog, szeretnek erre hivatkozni az emberek.Tény, hogy ha a hajlam megvan a hízásra, többet kell tenni azért, hogy ne hízzon el az illető. AKARATERŐ!!! Ez esetben pl. az a 2 szelet süti kész energiabomba / gondolom fincsi édes, cukros süti / Szóval igaza volt Pindla-nak ebben.Innivalónak víz, ebédre pl.baromfihús/ bőre nélkül!-mert az jó zsíros!!/ zöldségekkel, napi 1 szelet barna kenyér, délelőtt próbálja ki, hogy csak gyümölcsöt eszik-reggelire is / görögdinnye, alma ideális és legolcsóbb gyümölcs/, este 5-6 után ne egyen semmit, ha nagyon éhes, max. 1 natur! joghurtot vagy kefírt. Felejtős minden nasi: chips, sütik, kelt tészták stb. Ha nassolni akar rágjon sárgarépát, egyen paradicsomot, nyers káposztát, karalábét stb. egészséges és nem hízlal.”
 • 10. myastheniagravis 2012. augusztus 03. 22:37
  „Pindla.
  Igen csendben vagy ,
  Magadba néztél? Helyes.”
 • 9. fjudit2 2012. augusztus 03. 14:57
  „A szociális szempontoknak nincs keresnivalója a megváltozott munkaképességűek ellátórendszerében. Mi köze a betegségnek a vagyoni helyzethez? Egyetlen nyugdíjashoz, vagy tartós, (egy évi) táppénzes állományú beteghez sem csenget be váratlanul senki azért, hogy vagyonfelmérést végezzen! A rokkantak átlag 30 évig munkavégzéssel megalapozott járulékfizetésük mellett, a rokkant nyugdíjukhoz szolgálati időt szereztek. Ezzel és a társadalombiztosítási kockázat elvén, jóhiszeműen megszerzett rokkant nyugdíjuktól megfosztva, milyen jogon végeznek náluk vagyonfelmérést? Melyik magyar nyugdíjasnál kutakodik az állam a fazékban és a pénztárcában? Melyik magyar állampolgárhoz vonulnak ki razziázni, mint a kommandó, vagy az APEH? Ne szociális segélyt adjanak súlyos betegeknek ilyen megalázó és emberi méltóságot sértő módon, hanem a rokkant nyugdíjukat adják vissza, amitől megfosztották őket! Tévedés ne essék! A rokkantak nem az adófizetők pénzéből élnek, mint, ahogyan azt a kormány állítja! Átlag 30 évig robotoltak, országot építettek, adót és járulékot fizettek! Átlag 50 évesen rokkantak meg, de az átlagéletkoruk alig éri el a 63 évet! Életük utolsó éveiben miért ne élhetnének a rokkant nyugdíjukból, ha meg sem érik az öregségi nyugdíjkorhatárt? A rokkant ellátórendszernek a betegségről és a megmaradt munkavégző képességről kellene szólnia, nem pedig a szociális segélyezés rendszeréről. Segélyt, lényegében az is kap, aki életében egy napot sem dolgozott. A szociális szempontnak, már csak azért sem szabadna a rokkant ellátórendszerben szerepelnie, mert rokkantak és rokkantak között is diszkriminál, ami szintén elfogadhatatlan.”
 • 8. fjudit2 2012. augusztus 03. 14:47
  „"a jogszabályalkotók a legnagyobb körültekintéssel jártak el, európai uniós gyakorlatot véve alapul..." (EMMI)

  európai uniós gyakorlatban nincs is olyan, hogy nincs rokkant nyugdíj!!!

  Soltész Miklós az előző kormány idején még mindent másképpen gondolt. Megváltozott a viszonya a csökkent munkaképességűekhez.

  "Soltész Miklós, az Országgyűlés szociális bizottságának KDNP-s alelnöke viszont kijelentette: folytatódik az átverés. A kormánypártok 250 ezer embert akarnak valamilyen módon visszavezetni a munkaerőpiacra, miközben évente 5-6 ezer új munkahely létesül - mutatott rá.

  - Testvérek között is legalább 50 év, mire ezt a korosztályt visszahozzák a munkaerőpiacra - fogalmazott.

  Soltész Miklós szerint az is kérdéses, mi történik három év után azokkal, akik részt vettek a rehabilitációban. A kormány állítása szerint a rehabilitációs rendszerre hatvan milliárd forint, főként uniós pénz áll rendelkezésre. Hozzátette: erre a célra a nyugdíjbiztosítási alapban egymilliárd forintot tettek félre. Lehet, hogy a munkaerőpiaci alapban és más alapokban van erre forrás - folytatta - , de azok messze vannak a 60 milliárd forinttól.
  Soltész Miklós elmondta: azzal egyetértenek, hogy azok esetében, akik most állnak leszázalékolás előtt, figyelembe vegyék, mennyi a megmaradt képességük, és ennek alapján keressenek nekik munkát."

  Most annyi betöltetlen álláshely van Magyarországon, hogy minden rokkantra szükség van az ország felvirágoztatásáért!!
  Hajrá , mindenki munkahelyre,nincs csalás!”
 • 7. Strné 2012. augusztus 03. 13:39
  „Pindla!

  Mi jogon ítélkezik más emberek felett??? Előbb nézzen magába,hogy ön milyen ember ,és aztán nyissa ki a száját!!! Maga ne adjon másoknak tanácsot. Hogy merészel valakit a külsője alapján kritizálni??? Szerintem maga sem tökéletes! Ahogy minden embernek vannak hibái! A maga hibája drága, a mérhetetlenül hatalmas egója!! Szerintem ne szóljon egy olyan ember,aki normálisan megnyilvánulni sem tud! Aki a másik embertársát csak bírálni tudja!!!
  A bizottságról meg annyit,hogy én is álltam már előttük nem egyszer és nem kétszer, és tudom én is pontosan,hogy ott mi folyik. Amíg te nem élte át ezeket,addig inkább tegyen lakatot a szájára! Nem egy alkoholistáról beszél,aki azért van lerokkantosítva! Mert ő igenis,hogy tehetne ellene!
  Annak meg örüljön,hogy maga le tudta győzni ezt a betegséget,amit szegény asszonynak nem sikerült!
  Ez csak egy példa: Én is daganatos betegséggel küzdöttem. Ott is vannak akik le tudják győzni a kórt, és vannak,akik sajnos nem!
  Egyetértek Babt-vel, mert sajnos az ilyen emberek miatt tart ott az ország, mint amilyen maga is!!!
  Hányingert lehet kapni az ilyen emberektől!!!”
 • 6. Babt 2012. augusztus 03. 13:08
  „Pindla!
  Nagyon "kedves" vagy! Ezen kivül más baja is van a kezével, de előbb talán érdeklődj utána és aztán ítélkezz! A hozzászólásodból meglátszik mennyire okos ember vagy!
  Mind a két kezét műtötték, és egy műtött testrész vagy szerv már sosem fog úgy működni, mint annak idején. A kezében továbbra is le vannak az izmok tapadva, ami fájdalmakat is okoz. Már egy vizes ruha kiterítése is "megerőltető" a kezeinek.
  Fogyjál le! Könnyű ezt mondani, főleg kívülállóként. A jobb oldali csipőprotézis is elég nagy gond, de sajnos a bal térdében elkoptak a porcok is és egyik kora reggel a mosdóba menet összecsuklott a folyóson. Ez gondolhatod, hogy nem segített sokat a további mozgási lehetőségein. És képzeld Te ismeretlenül okoskodó, a betegsége után lett rajta súlyfelesleg, mikor kimozdulni sem tudott. A gyógyszerek mellett nehéz lefogyni, mivel van közte olyan is, ami befolyásolja a szervezet működését. Utcán panaszkodni? Írta a cikk is, hogy menni se tud! Amúgy meg csak vizet iszik, esetleg kávét nagyon minimális cukorral. Nassolás annyiban kimerül, hogy ha esetleg süt a hétvégén, akkor merészel belőle enni 2 szeletet maximum. És képzeld, mivel van kert (amit a férj tart rendben mielőtt belekötnél) elég sokszor eszik zöldséget. Kenyeret már egy jó ideje nem nagyon eszik. Esetleg reggelihez fél szeletet. Ergo amit tud megtesz és bocs, hogy nem megy el futni minden délután. Először kérdezz, ne vádaskodj! Igazából Téged is le lehetne rokkantosítatni, mert manapság agyilag sérült embereket sem alkalmaznak mindenhol!
  A bizottság előtti felülvizsgálatról annyit, hogy egy ilyen embernek legalább 5perc a vetkőzés és öltözés. Remélem sikerül kiszámolnod, hogy akkor mennyit is volt a bizottság előtt ténylegesen! Arról nem is beszélve, hogy betegségtől és eredménytől függetlenül nem kéne 3 hónapot váratni az embert, hogy legalább a papírját megkapja.
  Kívánom, hogy legyen részed ebben a sok jóban és akkor majd újra beszéljük a gondolataidat. Ja és az ilyen emberek miatt tart ott ez az ország, ahol tart...”
 • 5. pindla 2012. augusztus 03. 12:36
  „3. myastheniagravis

  Nem lehet fogyni olcsón? Dehogynem... A bolti üdítők és ásványvíz helyett vizet kell inni. Hihetetlen sok kalória van a mindenféle üdítőkben, még a 70 forintosban is. Ez egyből ingyen van. Fehér zsemle helyett magvas, teljes kiörlésű zsemlét kell enni (20 forint helyett 35, ez talán nem rengeti meg senki pénztárcáját), a hús mennyiséget a felére venni, négylábúak helyett szárnyasokat, most úgyis az az olcsóbb, tehát ismét inkább spórol az ember. Köretnek a félkész rizs meg olajban sült krumpli helyett tésztákat és zöldségeket (kb. egy árban vannak). A nassolást úgy ahogy van el kell felejteni. Ennyivel minimum havi egy-másfél kilót lehet fogyni. Nem gyors, nem látványos, de egészséges és olcsó.
  Ha ennyit megtesz a hölgy, és nem tud lefogyni, akkor elfogadom. De gyanítom, hogy jelenleg nem ilyen étrend mellett él, ergo nem tesz meg mindent azért, hogy segítsen önmagán. Akkor miről is beszélünk?”
 • 4. gte325 2012. augusztus 03. 11:47
  „orbán egymillió új munkahelyének egyike őt is várja! igenis tessék elhelyezkedni minimálbéren, vagy közmunkán, a bejárásához szükséges buszbérlet árának majd´ 80%-át is megkeresheti! Há´ mit képzelnek ezek? még elvennék a 47000Ft-ot a szekrényhátú cigó pénzbehajtók, vagy az áldozatos munkát végző drogdílerek elől...hajráviktor, itta zidő, takarodj!”
 • 3. myastheniagravis 2012. augusztus 03. 11:34
  „Pindla.
  A carpalis alagút-szindróma tökéletesen gyógyítható, nekem is volt, másfél hónapig keményen kellett otthoni gyakorlatokat csinálni, de elmúlt. Ajánlom a Powerball nevű játékot, nekem az jelentette az áttörést. Ezt tehát nevezhetjük rehabilitálhatónak.
  Ezzel egyetértek.
  A csipőprotézises ember mozgékonyságán meg sokat segít ha lefogy. A hölgy ha valóban vissza akarna menni dolgozni, akkor lefogyhatna 15 kilót (bár ahogy elnézem 20-25 is lenne ott feleslegben), csodákat tud tenni a mozgékonysággal. Tehát ez is rehabilitálható.
  Nos ezzel már nem nagyon értek egyet. Mert ahhoz mozgás kellene ami itt ugye bahatárolt!
  Nos nincs mozgás nincs fogyás sem. Fogyókúra? Ugyan már. Te is elmehetnél legelni mert a fogyókúra sem olcsó mulatság.Gyógyszerrel meg marha drága.
  Akkor miről beszélsz.
  A bizottságon igenis nem néha megalázzák a beteget.Nem elég hogy késnek,bizonytalanságban tartják a betegeket?Azt hiszik magukról hogy mindenhatók! Igen is miköze ahhoz a bizottságnak hogy a családban mennyit keresnek? Ennek mi az összefüggése a beteggel? Csak annyi hogy akkor azt mondják nem fog éhen halni.
  Ha maga gy diagnosztizál akkor nem szeretnék beteg lenni ha maga lenne az orvosom!”
 • 2. pindla 2012. augusztus 03. 10:46
  „A carpalis alagút-szindróma tökéletesen gyógyítható, nekem is volt, másfél hónapig keményen kellett otthoni gyakorlatokat csinálni, de elmúlt. Ajánlom a Powerball nevű játékot, nekem az jelentette az áttörést. Ezt tehát nevezhetjük rehabilitálhatónak.

  A csipőprotézises ember mozgékonyságán meg sokat segít ha lefogy. A hölgy ha valóban vissza akarna menni dolgozni, akkor lefogyhatna 15 kilót (bár ahogy elnézem 20-25 is lenne ott feleslegben), csodákat tud tenni a mozgékonysággal. Tehát ez is rehabilitálható.

  Akkor kérdem én, miért is akar fellebbezni? Tenni kellene az egészségért, és akkor könnyebb lenne az élete. Persze könnyebb úgy beállítani magát, mint szerencsétlen asszony, fél órán keresztül sorolni, hogy mi a fiktív baja, mindenki megsajnálja, kapja a rokkant nyugdíjat. Ha az orvos átlát a szitán és hozzám hasonlóan diagnosztizál, akkor meg uccu neki, már nem csak az utcában panaszkodik, hanem az újságban is. Na EZÉRT tart ott ez az ország, ahol tart...”
 • 1. Strné 2012. augusztus 03. 10:06
  „Én személyesen is ismerem Galambos Józsefnét, így aztán tudom,hogy szerencsétlen asszony miken megy keresztül! Sajnálatos dolog az,hogy a mi világban így bánnak az emberekkel a kórházban! Mi az,hogy megkérdezik a panaszait, és menet közben leállítják,hogy hagyja abba?! Ez a szerencsétlen asszony, menni alig bír, fogni szintén nem tud! Mit várnak tőle???? Kíváncsi lennék,ha ez az orvos,aki 8 perc alatt kidobta a felülvizsgálatról, ha ilyen fájdalmai lennének,hova menne el dolgozni például! De ezzel nem csak ez az asszony van így! Elég sok olyan BETEG embert akarnak újra munkába állítani,akinek valójában is hatalmas baja van,és szinte még magát sem bírja ellátni. Sajnos vannak olyan emberek lerokkantosítva,akik tudnának a "betegségük" ellen tenni. Na őket kell rehabilitálni,és visszaküldeni dolgozni,és nem az igazán BETEG embereket!!! Az meg,hogy egy fillért nem kap, hát azt kívánom ezeknek az embereknek,akik ilyen dolgokról döntenek,hogy próbáljanak megélni ők is ebből a "pénzből" ! Még azt a keveset is elveszik??? Milyen világban élünk???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a lurkók száguldozásának: motorra később kaphatunk jogsit

Mopedre 14 évesen már nem, csak 17 éves életkor felett lehet jogosítványt szerezni. Nagymotorra ez a… Tovább olvasom