Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Rókát láttak Adyvárosban

Hétfő reggel 5 óra, a győri Barátság park: róka sétál kedélyesen. Kit lehet ilyenkor értesíteni?
Hétfő reggel 5 óra, Barátság park: nem hiszek a szememnek, róka sétál kedélyesen. Jól megnézi az újságosbicajt, majd cseppet sem sietve bevonul a bokrok közé. Kit lehet ilyenkor értesíteni?

„ A győri állatkertet vagy a gyepmestereket" – mondta azonnal a választ dr. Andréka György, a Xantus-állatkert igazgatója. A szakember hozzátette: nagy valószínűséggel fiatal rókáról lehetett ezúttal is szó, a februárban született állatok ugyanis ilyentájt szakadnak el anyjuktól és keresik helyüket a szabadban. Általában meg is találják azt, ritka, hogy a város területén kóborolnak, de volt, és minden valószínűség szerint lesz is erre még példa. Már csak azért is, mert a közelmúltban – mióta a veszettség ellen kezelik az egyedeiket – elszaporodtak.

Az állatokat békén kell hagyni – figyelmeztetett Andréka György, befogásuk, ha szükséges, a gyepmesterek feladata. Sok esetben nem is lehet megtalálni őket, de ettől még minden bejelentésre ki kell hogy menjenek a szakemberek. Ami még fontos, és az elszaporodásuknál már szó volt róla: nem lehetnek veszettek, így nem kell megijedni tőlük, de persze jó óvatosnak lenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lift a mozgáskorlátozottaknak

A mozgáskorlátozottak is könnyedén tudják ügyeiket intézni a győri városházán, ha elkészül a lift az… Tovább olvasom