Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Rókák járnak a győrújfalui udvarokba - csapdákat állítottak a ravaszoknak

Hetek óta bejárkál a győrújfalui udvarokba, végül a vadásztársaság csapdát rakott ki a faluba folyamatosan betévedő róká(k)nak.

„Nemrégiben az udvarunkon láttam meg a rókát. Kimentem, de átfutott a szomszédba" – mondta Nagy Imre Attila győrújfalui polgármester. A helyiek hetek óta küszködnek a bekóborgó állattal. Volt, aki a lakópark közepén található vízgyűjtőnél látta meg, s fotózta le. Az önkormányzat kérésére az illetékes vadásztársaság nemrégiben rókacsapdát rakott ki.

Ilyen egy rókacsapda.
Ilyen egy rókacsapda.

Fertőszéplakon még tavaly novemberben érkezett több bejelentés a polgármesterhez a faluban több helyen is felbukkanó rókákkal kapcsolatban. A vadásztársaság tájékoztatása szerint ebben az időszakban történik a fiatal egyedek területfoglalása. Ezek a fiatal állatok kellő tapasztalat híján bizalmasabbak az emberhez, kevésbé mutatnak félelmet, mint tapasztaltabb társaik. Ezért többen is aggodalmuknak adtak hangot, hogy hátha veszettek ezek az állatok. Az önkormányzat több rókacsapdát is beszerzett, amelyeket a faluban kihelyeztek. A csapdák az állatnak sérülést nem okoznak, a fogságba esett rókákat a vadásztársaság emberei szállítják el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes 140 milliós projekt a győri egyetemen

A Széchenyi Egyetemen tudományos eredményeinek ismertetetését, terjesztését célozta meg a két éves… Tovább olvasom