Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Rodeóztak a lopott autókkal

Szinte melegváltásban használta rodeózásra az elkötött gépkocsikat az a három autótolvaj, akiket kedden este speciális akciója során fogott el a rendőrség Győrben.

Ujjlenyom- vizsgálat
A gépkocsitolvaj trió elfogásakor lapunk is jelen volt, miután az akcióról készültünk riportot készíteni. Így bőrünkön érezhettük, amint rendőreinkben magasra emelkedett az adrenalinszint, s a csendes szemlélődés lázas intézkedéssé vált. Három autótolvajt ért tetten kedden este (október 29.) a rendőrség, amikor azok épp egy lopott autót gyötörtek.

A csoport több lopást, sőt, egy gázolást is elismert. Az egyetem parkolójában három fiatal hajszolt egy Opel Kadettet szerdán, nem sokkal éjfél előtt, amikor az autóban ülők észrevették a begördülő járőrkocsit. Azonnal kiugráltak a kocsiból és elfutottak. A kapitányság bűnügyi osztá yának munkatársai, Szokodi Csaba főhadnagy és Németh Roland hadnagy az Opelt járták körül, közben rádiójukon lekérdezték a központi ügyelettől, hogy kié az autó. A gépezet beindult, a többi járőr is a helyszín felé vette az irányt. A két rendőr, még mielőtt az erősítés kiért volna, az egyetem biztonsági őrével együtt – ő látta, merre szaladt a trió – a „rodeósok" keresésére indult. A közeli szórakozóhelyen aztán mindhármukat meg is találták, hiába igyekezett egyikük feltűnő piros kabátját a pad alá rejteni.

Az ujjlenyomatoknak nagy szerepe lesz a bizonyításban

Az eljárás előállítással folytatodott. Míg a rendőrtársak a kocsi tulajdonosát keresték s az autót biztosították, a kapitányságon folyt a 20 éves Cs. Zoltán, a 18 éves G. Roland és a 16 éves Ny. Tamara kihallgatása. Ennek során kiderült, hogy az Opelt a Tihanyi út 60. elől vitték el. Néhány jól időzített kereszt kérdést követően azt is „eldalolták", hogy az elmúlt néhány hétben több járművet kötöttek el egy kis autókázásra. Volt olyan éjszaka, hogy hármat is kipróbáltak.

Előfordult, hogy az Ikva utcában úgy akartak ellopni egy Nissant, hogy a Verseny utcából lopott kocsival mellé álltak, ám a tulaj megzavarta őket. Mindkét járművet otthagyva elszaladtak. De nem sokáig maradtak járgány nélkül, mivel a Soproni utcában egy másik autót kötöttek el, amit aztán Szentiván külterületén hagytak el, mert kifogyott belőle a benzin. Október 22-én éjjel a Kassák utca 1. szám elől vittek el egy autót, majd miután elgázoltak vele egy kerékpárost, ugyanoda visszaálltak vele, hogy a tulajdonosra tereljék a gyanút.

Ahogy kell, lezárták, s eloldalogtak. A bringás szerencsére „csak" könnyebben sérült meg a balesetben. A trió mindig idősebb autókat lopott, amiknek már ki volt kopva a zárja, így könnyen nyíltak. Most azonban mögöttük kattant a zárka lakatja, miután őrizetbe vették őket jármű önkényes elvitele, valamint a kerékpáros-gázolásból eredően segítségnyújtás el mulasztása miatt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladták az öreg víztornyot

Új tulajdonosa van a győr-révfalui víztoronynak. Dudits Gábor félmilliárdos beruházással szállodát… Tovább olvasom