Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Rocksztárok a kórházban

Játékokkal kedveskedtek tegnap a megyei kórház gyermekosztályán a kis betegeknek a magyar rock- és popzene jelesei.

A magyar rock és pop néhány jeles képviselője tegnap Győrben járt. Lajtai Kati, a Crystal énekesnője, Pataky Attila, az Edda Művek, Lukács István, a Tankcsapda, Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy frontembere a június 15-én kezdődő III. Szentiváni Nyári Fesztivál fellépőiként vettek részt azon a sajtótájékoztatón, amely után a megyei kórház gyermekosztályára mentek. Mégpedig hatalmas játékcsomagokkal, amelyekből többek között autómodellek, mesefigurák, hajas babák, mókás plüssállatkák, rugós foci kerültek elő.

Az ajándékozás meghatott pillanatait önfeledt, közös játék követte: a kemény, de „érző szívű" rockerek boldogan „üzemelték be" az apróságokkal a mini focipályát, a mókás telefont.

Hogy mi köze a szentiváni fesztiválnak a kórházhoz? Jótékony hagyomány, hogy a nyári rendezvény bevételével a gyermekosztályt segítő Lurkó alapítványt támogatják. Idén a befolyt összegből egy új vizsgálószobát szeretnének kialakítani.

Lajtai Kati, a Crystal énekesnője, Pataky Attila, az Edda Művek, Lukács István, a Tankcsapda, Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy frontembere a III. Szentiváni Nyári Fesztivál sajtótájékoztatójára érkeztek Győrbe. Elhangzott, hogy a június 15-én kezdődő rendezvény gyerekeknek, fiataloknak, időseknek egyaránt gazdag programot, emlékezetes élményt ígér. A nagykoncertek mellett – többek között – kispályás labdarúgó-bajnokság, kerékpáros-felvonulás, főző- és rajzverseny, erőművész-bemutató szerepel a kínálatban. (A részletes program a www.szentivanifesztival.hu honlapon olvasható.) A hagyományoknak megfelelően a jegyeladások bevételének egy részét, a tombolából, főzőversenyből befolyt teljes összeget a „Lurkó Alapítvány a Győri kórház Gyermekosztályáért" támogatására ajánlották fel a rendezők. Idén ebből a gyermekosztályon egy vizsgálószobát szeretnének kialakítani.

A tegnapi sajtótájékoztatóra a rockerek nem érkeztek üres kézzel. Alkalmi látogatásukat ajándékozással kötötték egybe: hatalmas játékcsomagokkal lepték meg a megyei kórház gyermekosztályán a kis betegeket. Miután a díszes dobozokból előkerültek a kis autók, babák, játékfigurák, rugós foci, a „kőkemény" muzsikusok önfeledt játékba kezdtek a mosolygós apróságokkal.

– Nem vagyunk egy úttörőcsapat, akik ahol tudnak, segítenek, de az biztos, hogy a Tankcsapda tagjai érző szívű emberek, így ha zenénkkel a lurkók gyógyulása mellé állhatunk, boldogan tesszük – nyilatkozta Lukács István. – Ez az ügy a mi fontossági listánkon nagyon az elején szerepel, így minden gondolkodás nélkül mondtunk igent, hiszen azon a júniusi hétvégén Szentivánon a kellemes a hasznossal találkozik.

Sipos Péter szerint a humornak, a nevetésnek gyógyító ereje van és a „Mirigyek" szeretnek, sőt, tudnak is gyógyítani. Teszik ezt úgy, hogy a közönségnek ajándékozott szeretetet kamatostul kapják vissza.
– Öröm hallani, mikor a fellépések után körülvesznek bennünket és megköszönik, hogy ha csak néhány órára is, de elfelejtik gondjaikat, bajaikat. Szerencsések vagyunk, mert mi úgy gyógyítunk, hogy közben magunk is gyógyulunk.

– Csodálatos érzés a szeretet. Én vagyok a világ leggazdagabb embere, mikor a kórházba belépek és felém futnak a gyerekek, és sírnak, mikor hazamegyek – mondta könnyeivel küszködve Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó alapítvány elnöke. – Jó érzés, hogy vannak ilyen emberek, mint a mostani vendégeink, akiknek ugyanazt a boldogságot látom az arcán, amellyel engem naponta ajándékoznak meg a kis betegek.

Gülch Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendbe teszik a volt disznószállást

A város még nem döntött a Pápai úti volt disznószállás területének hasznosításáról, azonban a környezet rendbetétele megkezdődött. Néhány épületet lebontanak, másokat felújítanak, a fák, bokrok rendbetétele megkezdődött. Tovább olvasom