Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Rockrapszodi: Vihar a Pokolgép győri koncertje körül

Elmarad a Pokolgép zenekar Győrbe tervezett pénteki koncertje. Mást mond a szervező, mást a művelődési házak, és mást állít a Pokolgép hivatalos oldala.


Nagy a zűrzavar a Pokolgép győri koncertje körül, egyetlen dolog biztos: a december 18-ra hirdetett buli elmarad.

Már a helyszínek se voltak biztosak?

A koncertről azt lehetett tudni, hogy az Ady Endre (Vasas) Művelődési Házba lépett volna fel a Pokolgép. Erről számolt be néhány héttel ezelőtt a kisalfold.hu-nak a győri Arcadia együttes vezetője. (Az Arcadia lett volna a Pokolgép előzenekara.) A helyszín szerepel több internetes portálon is. 

pokolgep.hu közleménye szerint az igazgató mondta fel a
szerződést. Az együttes oldala keményen fogalmaz, azt sugallva, vallási okok miatt tiltották be a koncertet.

A közlemény: "Sajnálatos módon a Művelődési Ház igazgatója az utolsó pillanatban visszavonta a koncert szervezőjével kötött szerződést. Advent időszakában nem lehet Pokolgép koncert. Több szempontból is szomorúak vagyunk. Pont. Elnézést kérünk azoktól, akik készültek a koncertünkre, de ígérjük, hogy mindent megteszünk azért, hogy az új év elején legyen Győrben Pokolgép koncert." - A Pokolgép közleményét egyébként több internetes oldal átvette, kommentár nélkül.

A pokolgep.hu-n nem közlik pontosan az érintett művelődési ház nevét. Elsőként az Adyban érdeklődtünk. A Vasas igazgatója elmondta, "nem mondhattuk fel a szerződést, hiszen nem is volt." Hozzátette, a Pokolgép koncetje be sincs írva a művelődési ház naptárába.

A Pokolgép koncertet szervező Némethné Anita kérdésünkre megerősítette, valóban nem kötöttek szerződést. A szervezőtől azt is megtudtuk, a József Attila Művelődési Ház szervezőjénél érdeklődött, aki azt közölte vele, "a ház adventi heteibe nem fér bele a Pokolgép koncert."

Megkerestük a József Attila Művelődési Ház szervezőjét, akitől megtudtuk, mindössze egyetlen alkalommal érdeklődtek szabad helyszín iránt. Mivel az intézmény advent idején teljesen foglalt - rendezvények miatt -, közölték a Pokolgép koncertszervezőjével, nincs szabad időpont. A művelődési házban azt a tájékoztatást kaptuk, a József Attila csak úgynevezett második helyszín lett volna, ami alátámasztja, hogy eredetileg az Adyba szervezték a koncertet.

Vélemények a pokolgep.hu vendégkönyvvéből

Narmi: Nem értem, hogy történhetett ez a győri koncertel! Már annyira beleéltük magunkat a haverokkal. :( Ez lett volna az év utolsó nagy bulija. Szerettünk volna képeket készíteni és elcsípni benneteket, hisz olyan ritkán sikerül. Egyszerre vagyok dühős és szomorú!

ISTVÁNATYA: METAL! ÉN CSAK ANNYIT FÜZNÉK HOZZÁ A GYŐRI KONCERT ELMARADÁSÁHOZ NAGYON NAGY KÖZE VAN A SZERVEZŐ ANITÁNAK!!!!MERT AZ A DUMA RÉSZE A DOLOGNAK HOGY LEMONDTA AZ IGAZGATÓ,GYŐRBE VAN MÉG VAGY 5 HELY HA AKARTA VOLNA MEGTARTHATTA VOLNA OTT!!!MÁSKOR MÁR HETEKKEL ELŐTTE PLAKÁTOLNAK ÉN MÉG EGYET SEM LÁTTAM A LEMONDÁS BEJELENTÉSIG SEM!!!!DE VÁROM AZ ÉVELEJI PÓTLÁST!!!! METAL AZ ISTENOlvasóink írták

 • 8. enc 2009. december 15. 09:49
  „Sajnos országosan vannak ilyen vagy hasonló problémák!Ezt például fél órája jelent meg a legismertebb közösségi portálon!
  "FREETIME Program Service Ezúton szeretnénk megköszönni annak a "jószándékú"embernek(embereknek) a szíves közreműködését, aki(akik) igyekeznek megnehezíteni vagy meghíúsítani az álltalunk szervezett koncertek megszervezését és lebonyolítását! Ráadásúl arc(...ha egyáltalán van neki) és név nélkül ! Ennek ellenére van ötletünk, hogy ki (kik) is lehetnek, csak...tovább>> azt nem tudjuk, hogy ez az irigységnek vagy egyszerűen csak az emberi butaságnak tudható be. Esetleg ez a néhány ember, köztük zenészek, így fejezik ki köszönetüket a tőlünk kapott segítségért.

  http://www.freetime.lapunk.hu"

  Bár ennek semmi köze az eddigiekhez,csupán annyi,hogy ez a szitu mindenhol!Évek óta küzd Anita is "bizonyos" kellemes emberekkel!”
 • 7. Truder 2009. december 14. 21:45
  „Anita becsődölt... vegye már észre”
 • 6. enc 2009. december 14. 21:14
  „történetesen én meg mellette voltam amikor hívták kb egy hónapja a művházból.Azért nem is lett levéve egyből az oldalról,mert utána több helyet is megkérdezett,de a december már mindenhol teli volt programokkal!Amúgy meg szombaton lett volna,nem pénteken!Ez nem az ő hibája!
  Tatabányán a behírdetett rockfesztivált,amin szintén Pokolgép,Road meg még több zenekar szerepelt volna,a koncert hetében mondta le a szervező!Ott mégsem volt ilyen okoskodás,meg köpködés!Először kérdezni kéne,lehet,hogy valamikor jogos oka van a történéseknek!”
 • 5. K. 2009. december 14. 19:06
  „Na,látom nem csak én ismerem a "munkásságát":)”
 • 4. Princ 2009. december 14. 19:02
  „K. Szerintem se próbálkozzon tovább. Több, mint égő. Nemcsak a munkája (jelen esetben el nem végzett munkája)... Aki ismeri, tudja... Én mondjuk azt sem értem, hogy állnak vele még egyáltalán szóba zenekarok. Inkább menjen elvonóra. Szedje össze magát, és éljen rockkoncertszervezés nélkül. Lehet, hogy mindenkinek jobb lenne.”
 • 3. Ayreon 2009. december 14. 18:32
  „K.

  Egyetértek”
 • 2. K. 2009. december 14. 18:09
  „Sajnos Anitának ez már a sokadik elrontott koncertszervezése.Aki ismeri,tudja.Ami nem megy,azt nem kéne erőltetni.”
 • 1. Csetneky 2009. december 14. 16:11
  „A fentiek alapján lehet, hogy az együttesnek új koncertszervező után kellene néznie. Ha pedig az az igaz, ami az együttes honalpján szerepel, akkor valóban nagyon szomorú a helyzet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemak jövője

Az ideinél 20 százalékkal több hengerfejet gyárt jövőre a Nemak Győr Kft. Tovább olvasom