Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Rockkoncert-hangulat a GyőrBeugrón

A nyolcadik alkalom után elmondható: hatalmas siker a Beugró című televíziós műsor mintájára készült improvizációs elődás a győri színházban. Minden alkalom izgalmas játék, s nemcsak a nézők, de a színészek számára is.

Merész vállalkozás színpadra lépni telt ház előtt egy olyan előadáson, amikor a színészeknek fogalmuk sincs, mi vár rájuk…

A szituációs helyzetgyakorlatokra, váratlan improvizációkra épülő GyőrBeugró pont ilyen, s túl a nyolcadik előadáson frenetikus sikernek bizonyult.

Máté Richárd, a műsor állandó "játékmestere" és moderátora megerősíti: a rendre telt házas előadásokon szinte rockkoncert-szerű a hangulat, s méréseik szerint nem telt még el 20 másodpercnél hosszabb idő a közönség heves tetszésnyilvánítása nélkül.
Ez azért is nagy szó, mert a Győri Nemzeti Színház az első – és eddig egyetlen - az országban , amely színházi körülményekre ültette át az improvizációs szerepjátékot.

A hatalmas siker titka hármas: a Beugró kipróbált játékmenetén és a remek, gyorsreagálású színészgárdán kívül bizony sok gyakorlás is van a háttérben.

Na nem a konkrét szituációké, hiszen azokat hétpecsétes titokként kezeli a játékmester, azaz a licenctulajdonos pesti rendező-producertől, Kapitány Ivántól érkező alaphelyzetekkel a színészek valóban csak élesben, a színpadon szembesülnek.

Az egyes játéktípusokat azonban sokat gyakorolja a kipróbált csapat, vagyis az a 15 színész, akik elég bátraknak és alkalmasnak bizonyultak az efféle improvizációra. Ehhez ugyanis nem elég jó színésznek lenni.

- Aki jó színész, nem biztos, hogy ebben a játékban beválik, aki azonban a Beugróban sikeres, biztosan jó színész. A tehetségen és a gyors reagálás képességén túl a legfontosabb az egymásra való odafigyelés.

Itt nem lehet a szövegkönyvre támaszkodni, mint egy hagyományos színdarabnál, hiszen a színész soha nem tudja, mit mond, hogy reagál a másik – mondja Máté Richárd, aki maga is izgalommal készül minden GyőrBeugróra.

A GyőrBeugró március 24-én és 25-én, áprilisban pedig 26-án és 27-én látható a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy-termében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyűre megy az Audi? Pályázat a logisztikai beruházásra

Az Audi leendő logisztikai központjának egyik lehetséges helyszíne - két másik terület mellett - az alig kihasznált gönyűi kikötő lehet.
Tovább olvasom