Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Rock’N’Roll és Boogie-woogie ünnep Karlsruhe-ben

Az elmúlt hétvégén szombaton rendezték a karlsruhe-i Europahalle csarnokban a Rock’n’Roll és Boogie-woogie formációs világbajnokságot, melyhez kapcsolódott az ifjúsági és junior Rock’n’Roll párosok versenye.
A versenyen 16 ország 500 versenyzője vett részt. Magyarországot képviselte 5-5 ifjúsági és junior páros, egy Rock’n’Roll és egy Boogie-woogie formáció.

Az eredmények: Ifjúsági kategóriában Balog Márk – Baló Gabriella páros bronzérmet, junior kategóriában a Csortos Kristóf – Berecz Bettina páros ezüstérmet, a Balázs Ágoston – Balázs Helga bronzérmet szerzett.

Jazzmin Boogie a döntőben


Formációs Rock’n’Roll kategóriában a Din-Dan Rock formáció a nagyon erős nemzetközi mezőnyben nem jutott be a döntőbe, formációs Boogie-woogie kategóriában a győri Jazzmin Boogie formáció a bejutott a döntőbe és ott a 6. helyen végzett.

Volt szerencsém a győri Jazzmin Boogie fantasztikus csapatát végigkísérnem az indulástól a hazaérkezésig. Laikus lévén érdekelt minden, amit a boogie-ról és a csapatról tudni érdemes.

A boogie-woogie egy zene és egy szving alapokon nyugvó tánc. A boogie zene eredete bizonytalan, annyit tudni róla, hogy az USA déli államainak kocsmazenéje nagy hatással volt rá. A boogie-woogie egy szving alapokra épülő tánc és az ’50-es években a r’n’r elterjedésével vált egyre népszerűbbé. Fő jellemzője, ami miatt különbözik a többi tánctól, a szabad vezetés és az improvizáció.

A magyar csapat bevonulása a fináléra


A győri csapattól megtudtam, hogy a boogie-t jobb csinálni, mint nézni. Ennek ellenére végigkísértem őket az utazáson át a bemelegítéstől a döntőig és vissza Magyarországra. A csapat 2001 óta működik Győrben. A világbajnokságon bemutatott formációt ez év tavaszától kezdték gyakorolni és a kiutazás előtt több helyen bemutatták. A csapatot Hergenrőder Jácint és Hergenrőder-Kovács Réka készítette fel. Nagyon kemény edzések és bemutatók meghozták az eredményt. Az erős hazai mezőnyben (1. , 2. és 4. helyen német csapat végzett) és a nemzetközi csapatok között a magyarok kitettek magukért és első nemzetközi szereplésükön az előkelő 6. helyen végeztek.

Szubjektum:
Mit ér egy hatodik hely? Ha a számokat nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy lesz ez még jobb. Aki a helyszínen végignézte a versenyt, csak gratulálhatott a győri lányoknak, fiúknak a remek produkcióért. Aki látta a táncokat, „vájtszemű" és hozzáértő, az is csak azt mondhatta, hogy legalább két hellyel előrébb kellett volna a győri fiataloknak végezni. Én azt mondom -bár nem értek hozzá, fotósként voltam a helyszínen-, hogy kijárt volna a 4. hely a Jazzmin Boogienak. Szerencsére a csapat és a vezetők vidámak voltak és már az újabb versenyek lebegtek a szemük előtt, amikor is maguk mögé utasítják majd a többieket.

A látottak alapján azt javaslom mindenkinek, este csavarja fel a szőnyeget és táncoljon egy fergeteges rock’n’rollt vagy egy tuti boogie-t!

Kajtár Csaba beszámolója

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglan a kettős gyilkosságért?

Bőny–Győr - Megkezdte hétfőn a tárgyalást a megyei bíróság az utóbbi évek legkegyetlenebb… Tovább olvasom