Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Robot vágta át a szalagot, új megoldásokat kutatnak a győri egyetemen - fotó, videó

A tudományos akadémia győri telephelyén felavatták a Széchenyi Egyetem Járműgyártási Tanszékének mini gyártó- és logisztikai rendszerét befogadó kutatólaboratóriumot. Ide kerültek a beszerzett robotikai, érzékelő és logisztikai eszközök.
 
A beruházás az ipar digitalizációjához kapcsolódó kutatási és fejlesztési irányokkal áll összhangban. A megoldások a gyártó és logisztikai rendszerek megújulását eredményezhetik a jövőben, fokozva a hazai vállalatok versenyképességét.
Fotók: Cseh Róbert
Az ünnepélyes nyitórendezvényen a projekt vezetője Váncza József kiemelte, hogy a legújabb technológiákkal felszerelt labor lehetőséget teremt a kutatások és fejlesztések kivitelezésében. A demonstrációs mini gyártó- és logisztikai rendszer hardver és szoftver elemei folyamatosan fejlődnek majd, az akadémia számára mindig is kiemelt cél lesz a kutatást is igénylő alkalmazások fejlesztése és tesztelése.

A projekt vezetője hangsúlyozta, hogy a kialakított rendszerrel, akadémiai-ipari együttműködések keretében, kísérletezési, tesztelési és demonstrációs környezetet biztosítanak a magyar, és ezen belül is hangsúlyosan a Győr környéki ipari vállalatoknak, kis- és középvállalkozásoknak.

A mintarendszert több nyilvános ipari és akadémiai fórumon meghirdették, hogy megnyissák az ipar és az oktatás számára. Jelenleg is már több ipari céggel dolgoznak együtt konkrét esettanulmányok kidolgozásában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázscégből a kutatás-fejlesztésig: központot avatott a győri cég

Garázscégből a kutatás-fejlesztésig: központot avatott a győri cég
Kutatási-fejlesztési központot avatott pénteken a győri ipari parkban működő Delta-Tech Mérnökiroda Kft. Tovább olvasom