Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Robbanás egy győri sorházban - sérült a romok között - fotók

Robbanás történt vasárnap reggel egy győri sorházban, a romok közül egy sérültet mentettek ki a tűzoltók.

Összefoglaló

Arcán és kezén szenvedett első- és másodfokú égési sérülésekkel vitték kórházba azt az idős győri férfit, akinél vélhetően egy kisebb gázpalack robbant fel vasárnap kora reggel. A robbanás erejét jelzi, hogy a háznak szinte nem maradt teteje.  Egy nyolclakásos, Pándzsa utcai sorház első lakásában történt a detonáció: a tetőszerkezet teljesen megsemmisült és károsodott a második lakás teteje is. 
 
 – A tűzoltók több autóval vonultak a helyszínre, a romok között talált sérültet a mentők kórházba szállították. A házból négy gázpalackot is kivittek – közölte Albert-Dobos Viktória, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, hozzátéve: a robbanás okáról a vélemény hétfőn készül el. Úgy tudjuk: a robbanás tűzzel alig járt, a lakásban mindössze egy négyzetméternyi területen voltak égésnyomok.

Czank Hajnalka, a megyei rendőr-főkapitányság rendőr századosa közölte: nem folytatnak eljárást az ügyben, mivel az elsődleges vélemény szerint közveszély okozása nem jött szóba. Ennek ellenére ha a hatósági vélemény mégis ezt állapítja meg, akkor természetesen vizsgálat indulhat.

Bár a megkérdezett szervek a robbanás okáról nem akartak nyilatkozni, lapunk kiderítette: vélhetően egy kisebb gázpalack – melyet valószínűleg fűtésre használtak – okozta a balesetet. A romok alatt talált idős férfit a mentők első és másodfokú égési sérülésekkel szállították a győri kórházba. Információnk szerint az arcán és az alkarján sérült meg, de stabil állapotban került az intézménybe. A robbanás erejét jelzi, hogy a ház ablakai is kitörtek, s az egyik utcában álló autó is megsérült a törmeléktől: tulajdonosa azonban nem engedte lefotózni gépjárművét. A környékbeliek úgy tudják, korábban már történt egy tűzeset ebben a házban, ám ezen értesülést sem a katasztrófavédelem, sem a rendőrség nem erősítette meg.

11.55 -
Úgy tudjuk, vasárnap reggel gázrobbanást történt Győrben, a Pándzsa utcában. Egy gázpalack robbant fel. A lakás tulajdonosát a győri kórházban ápolják.

A házat statikus is vizsgálta, úgy tudni, a tető és a nyílászárók javítása után a ház lakható lesz.

Korábban - Robbanás történt vasárnap reggel egy győri sorházban, a romok közül egy sérültet mentettek ki a tűzoltók - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Albert-Dobos Viktória elmondta: egy 8 lakásos sorház első lakásában történt a robbanás, ott a tetőszerkezet teljesen megsemmisült és károsodott a második lakás teteje is. A tűzoltók több autóval vonultak a helyszínre, a romok között talált sérültet átadták a mentőknek. A házból négy gázpalackot is kivittek. A robbanás okát és körülményeit vizsgálják - tette hozzá Albert-Dobos Viktória.


Robbanás egy győri sorházban - Fotó: M.M.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy eshetett ki a győri 14 éves fiú az ablakon?

˝Tudom, hogy nem akarhatott meghalni˝ - nyilatkozta a fiú összetört édesanyja. Tovább olvasom