Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rímes kávé a Kisfaludy kávéházban - képgaléria

Március 21-én 18 órakor Kisfaludy kávéházban a Teremtett borvidék című könyv bemutatójára nagyszámú érdeklő jelent meg. Az est vendégei voltak: Száraz Lajos a könyv szerkesztője, Deé János borász, Hangyál Balázs borász, hegybíró, Cseh György gitár, Horváth György tárogató.

Baksa Kálmánné művészeti vezető köszöntője után Száraz Lajos a könyv szerkesztője mutatta be azt a borvidéket, amely a Bakony aljától Ménfőcsanak magasságáig, Győr határáig húzódik.

Ez a három "ujj"együtt alkotja a sokorói dombvidéket.

Fotó: Szük Ödön

A bor az emberi érintkezések, családi összejövetelek, barátságok kísérője, szakrális és spirituális erő, de fontos meghatározója a természet és az ember közötti kapcsolatnak is.

Dr. Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát úr a könyv ajánlásában a következőket írta.

"Amikor–e könyvet ajánlom, amely történelmi hátterünk, borvidéki településeink és a régió emberközeliségéről, barátságosságáról és hitelességéről tanúskodó pincészeteink eddigi legátfogóbb bemutatásának céljából született meg.

Boraink vidámítsák meg szívét, teremtsenek közösséget családjában és barátai között!"

A családi pincészet két képviselőjével ismerkedhettünk meg az esten Hangyál Balázs és Deé János személyében.

Hangyál Balázs hegybíró a régi öregektől tanult bölcsesség szerint gazdálkodik. A palackos boraik, köztük a pincészet zászlós bora, a száraz Jázmin Cuveé.

Elismerően Deé családi pincészet a Pannonhalmi Borvidéken elterülő dűlőikben rejlő minőséget szeretnék szűkebb és tágabb világnak megmutatni.

Az egyik "dűlő specifikus" boruk az Irsai Olivérjük minden évben nagy sikert arat. 2009-ben a Chardonnay boruk volt kiemelkedő, a rá következő évben a báródombi Olaszrizling. A vendégek elismerően nyilatkoztak a kínált borokról.

Az est hangulatát a minőségi borok mellett a minőségi, hangulatos zene emelte. Cseh Gyuri és Horváth György remek előadása maradandó élményt nyújtott a Kisfaludy Kávéház vendégeinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekekre költik a Kantharosz-gála pénzét

Összesen 5,1 millió forintot adtak át négy helyi szervezetnek a Kisalföld által is felkarolt… Tovább olvasom