Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Richter Terem: Hangverseny az 50 éves évfordulón

Ötven éve, 1960. november 6–7-én adták át az ország akkori legmodernebb felszereltségű (Rába) moziját, amely ma Richter Teremként, a Győri Filharmonikus Zenekar otthonaként működik.
A jubileum alkalmából háromnapos rendezvényt szerveznek november 5. és 7. között a Richter Teremben, a sors pedig abban kétség kívül ismétli önmagát, hogy november 6-a és 7-e ezúttal is hétvégére esik – éppúgy, ahogy ötven évvel ezelőtt.

Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója a rendezvényről a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: 5-én a Showder Klubból ismert Bödőcs Tibor stand-up comedyvel várja a közönséget; másnap jótékony hangversenyt szerveznek; 7-én, vasárnap pedig retrofilmvetítéssel és kísérő programokkal várják az érdeklődőket.

Magáról a jótékony hangversenyről dr. Solymossiné dr. Kiss Ilona, az Első Győri Lions Club elnöke számolt be részletesebben: a sztárvendég Komlósi Ildikó operaénekes lesz, a bevételt pedig a lionok a győri Széchenyi-egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének ajánlják fel.

A sajtótájékoztatón ezért vett részt dr. Ruppert István, az intézet igazgatója is, aki elmondta, nagy álmuk egy koncertzongora beszerzése, de a reális lehetőség most egy másik, olcsóbb hangszer megvásárlása – a jótékonysági koncert bevételét nagy köszönettel elfogadják.

(Jegyek a hangversenyre a Richter Teremben kaphatók.)

Komlósi Ildikó névjegye

Az operaénekes 1984-ben szerezte diplomáját a budapesti zeneakadémián Ónodi Mária növendékeként. 1985-ben Londonban Rózsa Veránál és a milánói Scalában képezte tovább magát, ugyanebben az évben a Magyar Állami Operaház tagjává vált. 1986-ban a Pavarotti-énekverseny győzteseként debütált Verdi Requiemjében Pavarotti mellett, Lorin Maazel vezényletével. A versenygyőzelmek után előbb Bécsben és Frankfurtban, majd 1990-től a milánói Scalában aratott emlékezetes sikereket. A kilencvenes években meghódította a Távol-Keletet, majd Észak-Amerikát is; a New York-i Metropolitanben 1998-ban debütált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult tudástérrel bővült az Apáczai-kar

Győr - A kétnapos XIV. Apáczai-napok Tudományos Konferencia programsorozatának keretében új tudásteret adtak át az intézményben. Tovább olvasom