Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Richárddal eddig minden jól alakul

Vasárnap este kevéssel azután, hogy Regensburgban megkezdték a veszprémvarsányi Varga Richárd kemoterápiás kezelését, Győrben, a megyei művelődési központban gálaműsort rendeztek a hétéves gyermekért.
Bámulatos, ahogy a sors és sok jó ember rendezi, egyengeti a veszprémvarsányi Varga Richárd ügyét, gyógyulását. Az agydaganattal operált kisfiú helyzete, élete nemrég még kilátástalannak látszott. Három éve viszik a kisfiút a szülei kórházról kórházra, ott tanult meg írni, olvasni, kezelték, sugarazták, nem is egyszer operálták.

Az idehaza alkalmazott gyógymódokat a gyermeknél már kimerítették az orvosok. A németországi Regensburgban alkalmazott módszer lehetne életmentő. A gyermek állapota azonban rohamosan rosszabbodik, napok alatt kellett volna a fiatal szülőknek előteremteni gyermekük külföldi kezeléséhez a mintegy negyvenmillió forintot.

Amikor a községben hírét vették a dolognak, gyűjteni kezdtek a család javára, s csodaszép, hogy egy hét alatt negyedmillió forint összegyűlt, de hol van az még a szükséges millióktól. Medgyasszay László megyei országgyűlési képviselő hívta fel a veszprémvarsányi gyermek helyzetére az Országos Egészségbiztosítási Pénztár figyelmét, és az OEP nem hezitált, órák alatt döntött: vállalja a kezelés költségeit. Eközben a győri Grácia Mozgásstúdió már szervezte most vasárnap estére a gálaműsort a megyei művelődési központban Varga Richárd javára.

– Siratnivalóan megható és gyönyörű volt a műsor – mondja Ricsi nagymamája, aki a beteg kisgyermek Kriszta nővérével ott volt a műsoron. Már befutott művészek és ifjú tehetségek léptek a közönség elé színes műsorukkal, szám szerint nyolcvanan, egy beteg kisfiúért. Háromszázharminchatezer forintot gyűjtöttek műsorukkal a család javára.
Varga Károly, Ricsi édesapja eközben már Regensburgban volt, éjszaka utazott feleségéhez és fiához. A két hete kezdődött felkészítés után Ricsi kemoterápiás kezelése vasárnap kezdődött el.

A kisfiú jól van, jól érzi magát – tudtuk meg tegnap este édesanyjától. A gyerek vele együtt két héten át a német orvos családjánál, dr. Arhold Ulrichnál lakott, aki megszervezte a kisfiú gyógykezelését. Vendégként fogadta az édesanyját és fiát, és hallani sem akart bármiféle ellenszolgáltatásról. Ricsi nagyszerű pajtása lett az orvos ötéves fiának.
Ricsi és édesanyja vasárnap beköltözött a klinikára, a kezeléshez erre van szükség, de jótevőjük ragaszkodik hozzá, hogy a hétvégéket náluk töltsék. Annyi jó történt velük, hogy szinte valószínűtlen – mondta Vargáné.

Nem szeretnének már az orvos család terhére lenni, erre most egy kinti alapítvány lakást kíván – nagyon szerény térítés mellett – bérelni számukra. Minden igazán jól alakul, s csak remélni lehet, hogy így is folytatódik majd. Meggyógyul, akiért már eddig is sokan tettek és akiért még többen szorítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak feleannyi a roncsautó Győrben

Júliusban még háromszáznál több roncsautó csúfította Győr utcáit, közterületeit, ma ennek már a fele… Tovább olvasom