Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Riasztóra költöttek

Az orvosi rendelő akadálymentesítésére pályázott idén a bakonygyiróti önkormányzat, sikertelenül. A testület több elképzelése függőben van.

Néhány hete betörők jártak a bakonygyiróti önkormányzatnál, az esetet Aradiné Buda Erika laptopja bánta. A polgármester lapunknak elmondta, hogy a történtek miatt kénytelenek voltak riasztót beszereltetni az épületbe, ami 260 ezer forintjukba került.

A polgármestert az önkormányzat idei esztendejének értékelésére kértük. ˝Tavaly felújítottuk a ravatalozót, idén pedig az orvosi rendelő akadálymentesítésére pályáztunk a regionális fejlesztési tanácshoz, a testület azonban nem ítélt meg támogatást a mintegy négymillió forintos fejlesztéshez˝ – fogalmazott Aradiné Buda Erika.

A polgármester hozzátette, más terveik is vannak. Új játszóteret építenének a régi helyén
˝Tavaly felújítottuk a ravatalozót, idén az orvosi rendelő akadálymentesítésére pályáztunk.˝ - mondta Aradiné Buda Erika polgármester.

LEADER-támogatásból. Ezt a pályázatukat még nem bírálták el. Függőben van az az elképzelésük is, hogy jelképes áron megkapják a MÁV-tól a vasúti megállóhely várótermét, amely jelenlegi állapotában inkább romhalmaz. Az épületben idegenforgalmi információs pontot alakítanának ki.

Döntésre vár a Bakonyszentlászlóval, Fenyőfővel és Románddal közösen beadott turisztikai uniós pályázatuk is, amely első körben már átment a regionális tanács szűrőjén. Bakonygyiróton a kuriózumnak számító sváb pincesoron alakítanának ki hozzávetőlegesen ötmillió forintból a borkultúrára alapozva régi hagyományokra épülő helyszínt, ahol kézműves-foglalkozásokat is tartanának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-egyetem: újabb uniós pénz

A kormány legutóbbi döntése értelmében a győri Széchenyi István Egyetem két sikeres pályázata révén… Tovább olvasom