Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Rezidencia: közel a megállapodáshoz?

Győr - Győr legnagyobb építési beruházása, a Dunapart Rezidencia néhány szárnya elkészült, s úgy tudjuk, napokon belül megegyezhet a város és a beruházó a parkolóház építéséről – ezzel lezárul a hónapok óta tartó vita.

Heteken át cikkeztünk a Dunapart Rezidencia körüli vitáról, pontosabban arról, kaphat-e ideiglenes használatbavételi engedélyt a beruházó kész parkolóház nélkül (a válasz egyébként az volt, hogy nem). Mindegyik fél, a győri önkormányzat és az építtető is elmondta, miért nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, de ez nyilvánvalóan nem jelentett megoldást. Az önkormányzat bizottságot is létrehozott, amely hetek óta tárgyal a beruházóval. Megkérdeztük, mire jutottak.

Dr. Papp László jegyző elmondta: elkészült, s a Dunapart Rezidencia Kft. asztalán hever az a módosított városfejlesztési megállapodás, amelyből kivették azokat az ingatlanokat, amelyeket a városnak kellett volna biztosítania (megvásárolnia) a beruházó számára, hogy azok helyén a korzót megépíthessék. Még egy jelentős változás van az eredeti megállapodáshoz képest: ugyan büntetés fejében, de fennmaradási engedélyt adott ki az önkormányzat az építtetőnek azon
módosítására, amely szerint a körforgalom helyett lámpás irányítással biztosítja a későbbiekben az autós forgalmat.

A városfejlesztési megállapodást tehát már „csak" alá kell írni, dr. Jakab Tamás, a Dunapart Rezidencia Kft. ügyvezető igazgatója erről úgy nyilatkozott tegnap a Kisalföldnek: néhány minimális módosítást kérnek, de ezek szerinte nem hátráltathatják a megegyezést.

Ez jelentős előrelépés a nyár eleji fejleményekhez képest, mégsem ez az, ami a használatbavételi engedély kiadását befolyásolja. A kardinális kérdés továbbra is a parkoló(ház) építése, amelyről a jegyző annyit mondott: hivatalosan még nem értesült újabb fejleményről, de optimista a tekintetben, hogy a beruházó megszerzi a telket, amelyen az óriásgarázst felépíti. Az önkormányzat maga is hajlandó volt engedni valamelyest – de csak annyit, amennyit az önkormányzat parkolási rendelete lehetővé tesz és a közlekedési hatóság előírásainak is megfelel.
Dr. Jakab Tamás megerősítette, az érintett telek (a Széchenyi híd alatti rész) tulajdonosától és kezelőjétől megkapta a hozzájárulást a parkolóház építésére, amelyet a tervtanács már véleményezett és jóvá is hagyott. Elképzeléseik szerint a jövő héten kérvényezik rá az építési engedélyt, amely remélhetőleg megnyugtató választ ad az önkormányzatnak, s megköttethet a várva várt megállapodás. Néhány szárny már kész, s néhány lakásban mozgást is látni.

Sudár Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös volt sorsukban, zenészek lesznek

Győr - Amilyen zenei műfaj létezik, a népdaltól az operáig, ha nem is otthon vannak bennük,… Tovább olvasom