Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Revízió a rendelőkben

A tavaszi betegelégedettségi felmérést bejárás követte: 26 rendelőben vizsgálta meg az egészségügyi alapellátás körülményeit a városi illetékes. Néhány olcsóbb, halasztást nem tűrő beavatkozás már megtörtént, a jelentősebb munkálatokra a jövő évi költségvetésből remél forrást a működtető.

A kérdőívezés még az elmúlt tavasszal történt, több mint hatezren mondtak véleményt a győri felnőtt- és gyermek-háziorvosi, fogászati rendelők, illetve védőnői szolgálatok ellátásáról.

Döntően elégedettségről tanúskodó válaszok születtek, negatív megállapítások inkább csak a tisztaságot érték, de a betegek azt is megfogalmazták, hogy szeretnének több információt a szűrővizsgálatokról és a háziorvosok által végezhető beavatkozásokról.

Képünk a Kölcsey utcai gyermekrendelőben készült, ahol a lépcsőház és a váró festése is új. A betegek minden bizonnyal nagyon fognak vigyázni rá. Fotó: H. B. E.
Képünk a Kölcsey utcai gyermekrendelőben készült, ahol a lépcsőház és a váró festése is új. A betegek minden bizonnyal nagyon fognak vigyázni rá. Fotó: H. B. E.


A működtetésért felelős Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) munkatársai a felmérés eredményeinek elemzése után döntöttek arról, hogy ősszel végigjárják a 26 helyszínt és szakmai, higiéniai, műszaki, valamint biztonságtechnikai szempontból vizsgálják meg őket.

– A bejárás lezárult, a tapasztalatokat, valamint a betegek és az orvosok jelzéseit figyelembe véve cselekvési programot állítunk össze, amely meghatározza, hol milyen beavatkozásokra van szükség. Ez nagy vonalakban elkészült és a végrehajtás is megkezdődött – mondta a Kisalföldnek Panker Mihály, az EESZI igazgatója.

– Ahol azt tapasztaltuk, hogy akár a váróban, akár a mellékhelyiségben időszerű egy tisztasági festés, elrendeltük. A csatornákkal és a melegvíz-ellátással kapcsolatban feltárt problémák sem várhattak, de változtattunk néhány tűzvédelmet érintő gyakorlaton is. A munkálatok költségei az intézményi keretet, illetve az orvosokat terhelték, az alapkarbantartás ugyanis az ő feladatuk.

A nagyobb, jelentősebb forrásokat igénylő munkák jövőre tolódtak. A 2013-as költségvetésből remélünk forrást ahhoz, hogy például több rendelőben kicserélhessük az elavult vezetékeket a csempével és a repedt szaniterekkel együtt.

Van, ahol a váróban a padok vagy épp a járda, a rámpa töredezett, azt kell megjavítani. Már biztosan tudni, hogy néhány tető szigetelése, javítása is ad majd munkát. Egységes, esztétikus feliratokat, tájékoztatókat is szeretnénk a rendelőkben, de ezek már tényleg esztétikai feladatok.

Szerencsére több rendelőben már csak ezekre kell hangsúlyt fektetni – tette hozzá az igazgató.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laci kérne, de csak köszönni tud

Sárossy Lacika egészséges csecsemőnek tűnt, de egyéves korában fulladás tört rá, az epilepsziás rohamot jobb oldali agysorvadás okozta. Tovább olvasom