Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Révfalui-csatorna: nem eresztették le a vizet

Hétfői számunk SMS-rovatában egy olvasónk a Galántai út mellett található csatorna bűzére, a rothadó haltetemekre és arra panaszkodott, hogy idén már kétszer leeresztették belőle a vizet. Az észrevételre – csakúgy, mint július 16-i számunkban egy hasonlóra – Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője reagált.

Az igazgató cáfolta, hogy a Révfalui-csatornából leeresztették a vizet, az egyszerűen elszivárog amiatt, mert a kevés csapadék és a kavicsos altalaj következtében a térségben alacsonyak a talajvízszintek. Ezen a helyzeten csak mesterséges vízpótlással lehet javítani, ami uniós projekt révén 2014-re megtörténik.

A szakember kifejtette azt is, hogy korábban a csatornarendszert rendszeresen kaszálták és az iszapolási munkákat is elvégezték. Erre idén a kormány által elrendelt zárolás miatt nincs pénzük.

„A benőttségből fakadó vízlevezetőképesség-csökkenés azt eredményezi, hogy a csatornákban vízhiány, pangó víz alakul ki. A helyzetet a karbantartás elvégzése enyhítené, de a végleges megoldást a teljes vízpótlás megvalósulása fogja jelenteni" – írta Janák Emil.

Olvasóink írták

 • 4. Veszettzsiráf 2011. szeptember 08. 07:59
  „A Holtágnak már mind1 2 hete megdöglött. Nem lehetett volna tenni semmit ? Ugyanmár. Márr rég meg kellett volna ezt oldani, nem 3 napos problémáról beszélünk. Amúgy megoldás lehetett volna 1 vagy 2 szivattyú is, amiből a vizügynél van néhány darab. De mint a legtöbb magyar víznek, ennek sincs igazán gazdája.”
 • 3. eger 2011. szeptember 07. 22:16
  „A Holtágba a Mosoni-Dunából csak akkor lehetne beengedni vizet, ha ott magasabb lenne a vízszint. De alacsonyabb. Sajnos, így most nem lehet tenni semmit.”
 • 2. acsali 2011. szeptember 07. 16:41
  „A holtág környékén is elviselhetetlen a bűz. A terület önkormányzati képviselője megnézhetné és intézkedhetne, elvégre a polgármester úr személyi titkára, közel van a tűzhöz. Át kéne a zsilipnél a vizet engedni pár napra.
  Miért nem itt trendezik meg a pálinkafesztivált???”
 • 1. Dilettánc 2011. szeptember 07. 11:43
  „És a holtágról ne is beszéljünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Logisztikai központ épül Győrben

A Rábalux Logisztikai Kft. közel 7200 négyzetméter alapterületű regionális logisztikai központot… Tovább olvasom